fbpx Γονείς ομόρφυναν το νηπιαγωγείο των παιδιών τους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΠΗΡΑΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ

Γονείς ομόρφυναν το νηπιαγωγείο των παιδιών τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής
Νηπιαγωγεία

Ισμαήλ Δικιλί πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων: "Έχουμε ένα σωρό ασχολίες, αλλά - αν το βάλεις στο πρόγραμμα - όλα γίνονται"

Συνεργάστηκαν γονείς, νηπιαγωγοί, Δήμος Κομοτηνής κι έτσι το 7ο Νηπιαγωγείο έγινε πιο όμορφο

Διονύσης Βοργιάς

Στην πρωτοβουλία ενός δραστήριου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αποδίδεται ο εξωραϊσμός του 7ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής. Το σχολείο έχρηζε πολλών βελτιώσεων και οι γονείς αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βελτιώσουν το σχολικό περιβάλλον των μικρών, με τη συνεργασία των νηπιαγωγών και του Δήμου Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ισμαήλ Μουσταφά Δικιλί, μαζί με τον γονέα Παρασκευά Φίγκα, έβαλαν πολύ προσωπικό χρόνο κι έκαναν διάφορες εργασίες στον χώρο, με υλικά που διέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής καθώς και με 1.000 ευρώ που συγκέντρωσαν οι γονείς του συλλόγου για βαφές, αγορά παιχνιδιών κλπ. "Το σχολείο χρειαζόταν βάψιμο και τα κάγκελα ήταν σκουριασμένα, γι' αυτό πήραμε μία απόφαση στη γενική συνέλευση του συλλόγου, να κάνουμε μερικά έργα στο σχολείο", μας ενημερώνει ο κος Ισμαήλ, και συνεχίζει: "Στο σχολείο υπήρχαν πολλά παιχνίδια που τα μάζευαν κάθε μέρα μέσα, για να μην τα κλέψει κάποιος. Εμείς βάλαμε χρήματα - όλοι οι γονείς - και μαζέψαμε περίπου 1.000 ευρώ και με αυτά τα χρήματα κάναμε πολλά πράγματα: Αγοράσαμε τα υλικά και φτιάξαμε μόνοι μας την αποθήκη, βάψαμε τα κάγκελα και το σχολείο με ζωγραφιές, αλλάξαμε τις κουρτίνες που ήταν πάρα πολύ παλιές και κάναμε κι άλλα πράγματα όπως αγοράσαμε κάποια παιχνίδια που είναι εξειδικευμένα και δεν τα καλύπτει το κράτος". 

Ο ίδιος δεν κρύβει πως οι εργασίες ήταν κουραστικές, αλλά χαίρεται για το αποτέλεσμα. "Το βάψιμο ήταν το πιο δύσκολο, γιατί μας πήρε δύο εβδομάδες: Ήμουν μόνο εγώ και ο Παρασκευάς. Πηγαίναμε κάθε μέρα το απόγευμα από δύο και δυόμιση ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Έχουμε ένα σωρό ασχολίες, αλλά - αν το βάλεις στο πρόγραμμα - όλα γίνονται. Κι εμείς σαν τους πολιτικούς θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν έχουμε χρήματα, αλλά δεν το κάναμε. Για παράδειγμα μόνο για το βάψιμο του κτιρίου οι ιδιώτες ζητούσαν πάνω από 1.000 ευρώ, γιατί ζητήσαμε προσφορές", σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου, το παιδί του οποίου μπορεί του χρόνου να πάει στο Δημοτικό Σχολείο, ωστόσο αυτό δεν τον σταμάτησε από το να συνεισφέρει και να αφήσει ένα σημαντικό έργο για την επόμενη γενιά νηπίων. 

Ο πρόεδρος δηλώνει πως δεν έχει κανένα παράπονο από την επικοινωνία με τον Δήμο Κομοτηνής, γιατί ο Δήμος αγόρασε και τους παρείχε τις μπογιές που χρειάζονταν, ενώ υπάρχει μέριμνα ώστε το σχολείο να ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο και να γίνουν κι άλλες εργασίες βελτίωσής του. "Κάναμε ένα αίτημα προς το Δημαρχείο, ώστε αρχικά να μας επισκευάσουν τις τουαλέτες, γιατί ήταν χάλια. Έστειλαν τους υδραυλικούς, καθάρισαν την αποχέτευση, άλλαξαν τα καζανάκια που ήταν χαλασμένα και σκουριασμένα. Το σχολείο μας μπήκε στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, για να αλλαχτεί όλη η αυλή και να μπει στο πάτωμα ελαστικό δάπεδο και να έρθουν ασφαλισμένα σύγχρονα παιχνίδια", μας εξηγεί ο κος Ισμαήλ.

Από πλευράς της, η νηπιαγωγός Δήμητρα Μπρέντα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τα μέλη του συλλόγου γονέων και για τους δύο γονείς που έκαναν τόση δουλειά. "Η συνεργασία ήταν άψογη, από την αρχή της χρονιάς οι γονείς ανταποκρίθηκαν σε ό,τι ζητήσαμε και μιλάμε για γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο για ένα ή δύο χρόνια. Κι αυτό είναι το πολύ σημαντικό, ότι τα παιδιά μένουν λίγα χρόνια, αλλά οι γονείς έβαλαν πολύ προσωπική δουλειά", σημείωσε η κα Μπρέντα, η οποία μας λέει ότι τα νήπια έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές στον χώρο και τα χαμόγελα και τα σχόλιά τους προδίδουν ότι ο βελτιωμένος χώρος τους αρέσει πολύ! 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σημαντική η δήλωση της ΠτΔ  Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που επισημαίνουμε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, ότι «εθνική προτεραιότητα στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας,  να περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο γ