fbpx Γνώρισαν τη σχολή τους σε 60'
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Γνώρισαν τη σχολή τους σε 60'

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική σχολή
Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής
Φοιτητές

Να συνεχίσουν τις διακρίσεις της Νομικής ΔΠΘ, κάλεσε τους πρωτοετείς φοιτητές της σχολής η κοσμήτορας Μαρία Γιούνη

Διονύσης Βοργιάς

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την σχολή τους, μέσα σε μόλις μία ώρα, παρούσης και της κοσμήτορος Μαρίας Γιούνη, είχαν οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη και, συγκεκριμένα, στο κτίριο της Νομικής, το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πρωτοετών φοιτητών, αλλά και φοιτητών μεγαλύτερων ετών. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη φοιτητική παράταξη που φέρει το όνομα "Ανεξάρτητη Νομική" και είχε ως στόχο να παρουσιαστεί το πρόγραμμα σπουδών της σχολής, οι δραστηριότητες στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού βίου, αλλά και οι δυνατότητες που δίνει η σχολή στους φοιτητές και αποφοίτους της.


Τον πρώτο λόγο είχαν οι φοιτητές, με την τριτοετή φοιτήτρια Λαμπρίνα Κώστα να αναλύει το πρόγραμμα σπουδών των πρώτων δύο ετών, ο τεταρτοετής φοιτητής Μάριος Αρωνιάδης το πρόγραμμα σπουδών των δύο τελευταίων ετών, η φοιτήτρια Βίκυ Τάτση αναφέρθηκε στο Elsa Κομοτηνή και το πρόγραμμα Erasmus, ο δευτεροετής φοιτητής Αλέξανδρος Λυμπίκης μίλησε για τις εικονικές δίκες και για ακαδημαϊκές δραστηριότητες όπως ο ρητορικός όμιλος, συνέδρια, προσομοιώσεις, και τέλος, η τριτοετής φοιτήτρια Λώρα Μπακόλα εξήγησε για τη δράση της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής.  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν κι εκπρόσωποι από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ.


Χαιρετισμό απηύθυνε και η κοσμήτορας της Σχολής Μαρία Γιούνη, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της σχολής και τις επιτυχίες των αποφοίτων της. "Καλωσορίσατε στη νομική" είπε απευθυνόμενη προς τους πρωτοετείς φοιτητές, καλώντας τους να συνεχίσουν την παράδοση των διακρίσεων που πετυχαίνουν οι απόφοιτοι της. Η κα Γιούνη δεν παρέλειψε να επισημάνει τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, ευχαριστώντας και τους φοιτητές που δραστηριοποιούνται προς τον εξωραϊσμό και την καλύτερη λειτουργία της σχολής. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν διάφορες εργασίες, όπως βαφής, συντήρησης, εξωραϊσμού στους αίθριους χώρους, τοποθέτησης δωρεάν wi-fi, κ.ά.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
Στο ράδιο Χρόνος 87,5fm φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, ο οποίος απηύθυνε το δικό του μήνυμα, με αποδέκτες όλους τους νέους, όσους ξεκινούν τις σπουδές τους αλλά και όσους ξεκινούν το λειτούργημα, όπως το χαρακτήρισε, του δικηγόρου.
"Έτυχε πολλές φορές να βρεθώ ως ομιλητής για την ημέρα καριέρας, σε φοιτητές της νομικής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ειδικότερα στους ανθρώπους που σπουδάζουν τη νομική επιστήμη, έχουν ως κύριο αυτό της επόμενης ημέρας", σημειώνει ο κος Κυμπαρίδης, ο οποίος μιλάει για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι δικηγόροι. 


"Θεωρώ ότι στην εποχή που ζούμε, και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε μια δυσαρμονία της εικόνας η οποία παρουσιάζεται. Έχουμε εισακτέους στις νομικές σχολές της χώρας μας, κι έχουμε επιταγές από την τρόικα ότι ο αριθμός των δικηγόρων θα πρέπει να απομειωθεί και να μείνει στο 30%. Κι αυτό όχι με όρους ποιότητας, αλλά με καθαρά οικονομικά κριτήρια, δηλαδή ...όποιος αντέχει να παραμείνει, αξίζει ή δεν αξίζει", επισημαίνει. 
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν χάνει την αισιοδοξία του και διατηρεί υψηλές προσδοκίες από τη νεολαία. "Από τα νέα παιδιά περιμένουμε τα οράματα και τις γενναίες φωνές, οι οποίες θα αντιταχθούν σε αυτό το οποίο έρχεται στη χώρα μας. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό, να υπάρχουν προτάσεις από τους νέους για την οργάνωση των δικηγορικών γραφείων την επόμενη μέρα. 


Επιζητώ, όπως και κάθε δικηγόρος, να υπάρχει μια καινοτομία προτάσεων, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην βγαίνουν ...υπό τη μορφή "κιμά", σε μια παραγωγική διαδικασία, η οποία τους τελικά τους ωθεί στην έξοδο", και, καταληκτικά, τους συμβουλεύει ότι η εξειδίκευση είναι το 'κλειδί'. 
"Πρέπει να δούμε την εξειδίκευση ως πρώτιστο, θα έλεγα εγώ, κομμάτι των ανθρώπων που σπουδάζουν στη νομική σχολή. Πλέον, ο επιστήμονας χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση. Αυτό θέλω να μεταφέρω στα νέα παιδιά, να γίνουν καλοί επιστήμονες, με εξειδικευμένη γνώση και να εισάγουν καινοτομίες", αναφέρει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προτροπή των προέδρων των επιμελητηρίων ΑΜΘ στον περιφερειάρχη « να γίνει Τζιτζικώστας»,  ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του συναδέλφου του για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που  πλήττονται απ