ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Για πρώτη φορά πυροσβεστική άσκηση στη Sunlight Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Sunlight
ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Συμμετείχαν 15 πυροσβέστες από τρεις Υπηρεσίες με 5 οχήματα 


Η εκπαίδευση των πυροσβεστών περιλαμβάνει τακτικές ασκήσεις σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής

Δήμητρα Συμεωνίδου

Διαρροή επικίνδυνης χημικής ουσίας από δεξαμενή και κίνδυνος ζωής για έναν εργαζόμενο εταιρείας στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής κινητοποίησε ισχυρή δύναμη πυροσβεστών. Το σενάριο της άσκησης απαιτητικό, αλλά απαραίτητο για να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο των πυροσβεστών όσο και του προσωπικού της επιχείρησης. 


Πυροσβεστική άσκηση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη βιομηχανία ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου «Sunlight Recycling ABEE» στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Η άσκηση υπό τον τίτλο "Τροία 2018" έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Μαρτίου τις πρωινές ώρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής με τη συνεργασία της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.


Το σενάριο της άσκησης προσομοίωσε παροχή βοήθειας από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, με τη συνδρομή της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. και της Π.Υ. Κομοτηνής σε βιομηχανικό ατύχημα (διαρροή της επικίνδυνης χημικής ουσίας υδροξειδίου του Νατρίου ΝΑΟΗ) και απεγκλωβισμό υπάλληλου της βιομηχανίας που είχε χάσει τις αισθήσεις του λόγω δηλητηρίασης, καθώς και έλεγχο της διαρροής.


Στην άσκηση, συμμετείχαν 15 πυροσβέστες από τρεις Υπηρεσίες με 5 οχήματα, διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και στέφθηκε με επιτυχία, ενώ τα συμπεράσματά της θα αξιολογηθούν. 


Η εκπαίδευση των πυροσβεστών στη Ροδόπη περιλαμβάνει τακτικές ασκήσεις σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προφανώς η πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την στράτευση  στα 18,  αποτυπώνει εύλογα την μεγάλη ανησυχία του ιδίου και   όχι μόνο των γαλάζιων  βουλευτών, αλλά και  του πολιτικού κόσμου, όπως και των πολ