fbpx Για να γίνει θεσμός το Thraki Bike Festival χρειάζεται πολλή προσπάθεια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Για να γίνει θεσμός το Thraki Bike Festival χρειάζεται πολλή προσπάθεια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
thraki bike festival
θεσμός
Αθλητές

Από τις καλές στιγμές αυτή της παρουσίας δύο καταξιωμένων αθλητών, Κώστα Μπανιώτη και Χαρούν Μολλά, από την Κομοτηνή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το ποδήλατο έχει την τιμητική του την Κυριακή 24 Μαρτίου στην Κομοτηνή, όπου διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ ποδηλάτου, με τίτλο Thraki Bike Festival, από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Από τις 10 το πρωί η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής κατακλύστηκε από ποδήλατα και ποδηλάτες όλων των ηλικιών επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Ικανοποιημένος από την συμμετοχή εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, θέτοντας τον στόχο αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός. "Ελπίζω να γίνει ένας θεσμός. Να γίνει μια μεγάλη γιορτή την οποία θα την χαίρεται ο συμπολίτης μας και κυρίως τα μικρά παιδιά, τα οποία θέλουμε και να συμμετέχουν, αλλά και να δημιουργήσουν μια κουλτούρα γύρω από τη χρήση του ποδηλάτου. Άλλωστε η Κομοτηνή μπορεί εύκολα να το προσφέρει. Η χρήση του ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας" δήλωσε ο κος Τσαλικίδης, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του και από την συνδρομή των χορηγών και την εργασία των εθελοντών, που στάθηκε καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
Από τις καλές στιγμές του Thraki Bike Festival ήταν αυτή της παρουσίας δύο καταξιωμένων αθλητών από την Κομοτηνή. Πρόκειται για τους Κώστα Μπανιώτη και Χαρούν Μολλά που ήταν παρόντες για να στηρίξουν τη διοργάνωση και να μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα περί αθλητισμού, συμμετοχής και πρωταθλητισμού. "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο 1ο Thraki Bike Festival στην Κομοτηνή. Ίσως να είναι και μια ιστορική στιγμή, να ξεκινά δηλαδή ένας θεσμός που μπορεί να κρατήσει χρόνια και να γίνει παράδοση" δήλωσε ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης που τιμήθηκε από τους διοργανωτές προσθέτοντας ότι εκείνος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που προάγει τον αθλητισμό. Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά, που τιμήθηκε επίσης από τους διοργανωτές για την διοργάνωση του Φεστιβάλ ευχόμενος να καθιερωθεί, να γίνει θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγαλύτερη επιτυχία.

Πλην της διάδοσης ποδηλατικής κουλτούρας, το γεγονός αυτό είχε ως σκοπό να βγει ο κόσμος της Ροδόπης έξω, αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας. Όπως και έγινε, αφού συμμετείχαν ποδηλάτες από Δράμα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα αλλά και Τουρκία και Βουλγαρία.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η διαδρομή 60 χλμ με συμμετοχές από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία, ακολούθως η διαδρομή 5 χλμ για μικρούς και μεγάλους, ενώ υπήρχε και ποδηλατική πίστα στην κεντρική πλατεία με παιχνίδια για παιδιά από 2 ετών. Πρώτος στον αγώνα των 60 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Nicolai Genov από την Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, δεύτερος ο Θεόδωρος Κοσμίδης από τον ποδηλατικό όμιλο Δράμας και τρίτος ο Plamen Dimov από την Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, τέταρτος ο Θανάσης Καβουρτζικλής από τους Μαχητές Σερρών, πέμπτος ο Σταύρος Παπαδόπουλος από τους Μαχητές Σερρών, έκτος Δημήτριος Σκιντζής από την Κομοτηνή, και πρώτη στις γυναίκες Μαρία Γιουψάνη από τα Γιαννιτσά.

Μεταξύ των όσων στήριξαν την διοργάνωση είναι, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, οι Ταξιαρχίες Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, το ΕΚΑΒ Θράκης, ο ποδηλατικός σύλλογος Θράκας Ιππέας, οι Ζυθεστιάτορες Κομοτηνής, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής, καθώς και δεκάδες εθελοντές. Μεταξύ των χορηγών είναι οι: Τζαμπάζης, Kasapis, Scenario, Eponymo Kid, Λαγάκης ΑΕ, ΚΤΕΛ Ροδόπης, La Corte, Αυγή ΕΠΕ, ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης. Το Thraki Bike Festival είναι αφιερωμένο σε δύο καταξιωμένους αθλητές από την Κομοτηνή, στον αθλητή στίβου Κώστα Μπανιώτη και στον ποδηλάτη Χαρούν Μολλά. Και οι δυο ήταν παρόντες για να στείλουν το δικό τους όμορφο μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και της συμμετοχής και να λάβουν το θερμό χειροκρότημα. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης στηρίζοντας το εγχείρημα η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ
Το σίγουρο είναι ότι το Thraki Bike Festival για να γίνει θεσμός χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και αποφυγή λαθών και παραλείψεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πλήρη απουσία ατόμων με αναπηρία στην διοργάνωση, ενώ είχε ειπωθεί από τον  αντιπεριφερειάρχη ότι έχει προβλεφθεί η συμμετοχή τους με χειρήλατα αμαξίδια. Επίσης η διαδρομή των 5 χλμ δεν ικανοποίησε αρκετούς συμμετέχοντες κυρίως γιατί ο όγκος των ποδηλάτων ήταν τέτοιος που δεν χωρούσε στον ποδηλατόδρομο και ο τρόπος που σχεδιάστηκε αυτή η διαδρομή δεν ευνόησε την ομαλή κίνηση. Αναφορικά με τις καταγγελίες περί απουσίας εκ των διοργανωτών όταν τερμάτισαν οι τελευταίοι ποδηλάτες, αυτό διαψεύδεται αρμοδίως από τους διοργανωτές.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.