fbpx Γεμίζει τα ξενοδοχεία ο TAP
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΘΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γεμίζει τα ξενοδοχεία ο TAP

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
TAP
Ξενοδοχεία
Ροδόπη

"Ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια, από το 2010 και μετά", σημειώνει ο ξενοδόχος Γιώργος Χρυσοχοΐδης από το Anatolia

100% γεμάτο χάρη στον TAP το Arcadia, ξεκίνησαν οι διαμονές και σε ξενοδοχεία του κέντρου, μιας και οι εργασίες απαιτούν πολύ προσωπικό

 

Διονύσης Βοργιάς

Γνωρίζαμε ότι ο TAP έχει βοηθήσει την οικονομία της Κομοτηνής σε αρκετούς κλάδους, μεταξύ των οποίων και οι ξενοδόχοι. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζαμε είναι πρώτον, ο βαθμός με τον οποίο οι εργαζόμενοι γεμίζουν τα ξενοδοχεία και δεύτερον, ότι όσο προοδεύουν οι εργασίες κλείνονται καταλύματα ακόμη και στο κέντρο της Κομοτηνής. 


Ένας από τους ξενοδόχους που διαθέτει ξενοδοχείο μέσα στην Κομοτηνή είναι ο Γιώργος Χρυσοχοΐδης, υπεύθυνος του Anatolia, το οποίο προσφέρει ποιοτική διαμονή σε εργαζομένους, επισκέπτες, τουρίστες στον φιλόξενο χώρο του.

Ο ίδιος μας μιλά για τη συνεργασία του με τον TAP. "Δέκα δωμάτια είναι κλεισμένα από εργαζομένους του αγωγού, δηλαδή γέμισαν σχεδόν το 20% του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει 53 δωμάτια. Μας ζήτησαν και περισσότερα, αλλά καθορίσαμε τη συνεργασία μας σε αυτό τον αριθμό", μας εξηγεί.

Οι υπεύθυνοι του αγωγού επικοινώνησαν με τον ξενοδόχο πριν δυο μήνες περίπου, ενώ τα έργα έχουν ξεκινήσει περίπου στους επτά μήνες. Αυτό προδίδει πως, όσο τα έργα εξελίσσονται κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορύφωσή τους στη Ροδόπη με πολλά εργοτάξια σε επαρχιακούς δρόμους, τόσο οι εργαζόμενοι του αγωγού αυξάνονται. Μαζί τους, αυξάνονται και οι απαιτήσεις για διαμονή στη Ροδόπη. 


"Για ευνόητους λόγους επιλέγουν τα ξενοδοχεία εκτός πόλης, γιατί έχουν μεγάλα μηχανήματα και θέλουν επαρχιακούς δρόμους", προσθέτει ο κος Χρυσοχοΐδης για την επιλογή πρώτα των ξενοδοχείων που είναι εκτός Κομοτηνής, όμως εξηγεί πως, στην τελική όλοι επωφελούνται από την κατάσταση.

"Υπάρχουν ξενοδοχεία στην Κομοτηνή που είναι γεμάτα μόνο από εργαζομένους του αγωγού. Αυτό πρώτον κάνει καλό σε αυτά τα ξενοδοχεία και δεύτερον στα ξενοδοχεία στο κέντρο, γιατί δεχόμαστε το overflow από αυτά, δηλαδή τον κόσμο που δεν χωράει, γιατί είναι γεμάτα". Από την άλλη, μερικές φορές η πληρότητα είναι και δίκοπο μαχαίρι, όπως μας εξηγεί, όταν έρχονται μεγάλοι θίασοι στην Κομοτηνή, πχ στα Ελευθέρια. 


Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια μέχρι στιγμής για την επιχείρησή του.

"Βιώνουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια από το 2010 και μετά, όταν και κάναμε τη μεγάλη ανακαίνιση", αναφέρει, όμως διευκρινίζει πως τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής δεν έχουν γεμίσει από τουρισμό, ο οποίος δύσκολα έρχεται για να μείνει στην Κομοτηνή. "Αξίζει να σημειώσουμε πως η κίνηση δεν είναι τουριστική, αλλά προέρχεται από άλλες πηγές. Για παράδειγμα, εκτός από τον TAP, έρχονται θίασοι στην Κομοτηνή, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το τουρνουά μπάσκετ, κάποια εργοστάσια που ακόμη λειτουργούν, κ.ά.", μας λέει. 


Σύμφωνα με τον κο Χρυσοχοΐδη σε λίγες ημέρες θα δούμε αν υπάρχει αύξηση στα καταλύματα που κλείνουν τουρίστες, δηλαδή "τον Αύγουστο θα φανεί η τουριστική κίνηση, γιατί τότε εμφανίζονται κυρίως Ρουμάνοι διερχόμενοι. Η Κομοτηνή μέχρι στιγμής δεν έχει το πλεονέκτημα του τουρισμού στα ξενοδοχεία της".


Εκτός από τα ξενοδοχεία εντός της Κομοτηνής, όπως εξηγήσαμε η συνεργασία του TAP είναι πιο έντονη στα ξενοδοχεία εκτός Κομοτηνής. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το ξενοδοχείο Arcadia, το οποίο έχει πληρότητα χάρη στους εργαζομένους του TAP, οι οποίοι έχουν κλείσει και τα 50 δωμάτια που προσφέρει το ξενοδοχείο. Αντίστοιχα, και στο ξενοδοχείο Chris & Eve που βρίσκεται λίγο πριν τον οικισμό Ροδίτη του δήμου Κομοτηνής, εκεί όπου η συνεργασία έχει οριστεί σε ένα υγιές 25 στα 81, δηλαδή πάνω από 30%.


Τα ξενοδοχεία παρέχουν στους εργαζομένους ένα πλήρες πακέτο στέγασης-σίτισης, όμως -και ιδίως τα Σαββατοκύριακα- οι εργαζόμενοι επιλέγουν να γευματίζουν και σε ταβέρνες σε όλο το νομό, άρα και στον τομέα της εστίασης έχει σημειωθεί ευεργετική δράση από την παρουσία του αγωγού. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με μια επίσκεψη στη Θράκη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής, προφανώς δεν μπορεί να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι, όπως συνέβη και με την επιλογή των συναντήσεων με τους δημάρχους,  που έφεραν τα γνωστά