fbpx Γαλάζιες επαφές στη Ροδόπη, προς καταγραφή των αναγκών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γαλάζιες επαφές στη Ροδόπη, προς καταγραφή των αναγκών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
κλιμάκιο βουλευτών
Νέα Δημοκρατία

Τρεις βουλευτές της ΝΔ έκαναν σειρά επισκέψεων σε «Σισμανόγλειο»,  Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, Θρακικά Εκκοκιστήρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Διονύσης Βοργιάς

Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε χθες Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου το νομό Ροδόπης, προκειμένου να επικοινωνήσει με φορείς της περιοχής για ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ενόψει και της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Οι επαφές φάνηκαν περισσότερο εθιμοτυπικές – ή καλύτερα επικοινωνιακές – παρά ουσιαστικές, παρόλα αυτά πάντοτε ο διάλογος με την κοινωνία, όποιο «μανδύα» κι αν ενδύεται, δεν μπορεί να είναι αρνητικός.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας  αποτελούμενο από τους κ.κ. Μακάριο Λαζαρίδη βουλευτή Καβάλας, Δημήτριο Κούβελα βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου βουλευτή Αχαΐας και Στυλιανό Κονταδάκη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι τρεις βουλευτές μίλησαν στον «Χ».

Χρ. Αλεξοπούλου: «Είμαστε δίπλα στους πολίτες»
Την πεποίθηση «είμαστε δίπλα στους πολίτες» εξέφρασε η Χριστίνα Αλεξοπούλου. Έκανε λόγο για μία «νέα εποχή», περισσότερα για την οποία θα γίνουν γνωστά στην ομιλία του κου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Ανέδειξε το μέχρι στιγμής παραχθέν έργο της ΝΔ, λέγοντας «η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να εργάζεται από την πρώτη μέρα. Μέσα σε 45 ημέρες έχουν περάσει 5 νομοσχέδια. Ο ΕΝΦΙΑ ενώ ήταν δέσμευση για το 2020 τον είδαμε μειωμένο από φέτος». «Η επαφή όμως με τους πολίτες πρέπει να είναι συνεχής, γιατί οι ανάγκες αλλάζουν», είπε, εξηγώντας ότι επιθυμούν να ακούν τα προβλήματα από τους ανθρώπους κατά τόπους.

Μ. Λαζαρίδης: «Οι πολίτες θέλουν λύσεις»
Το ότι τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, και φέτος, κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ περιόδευσε στη Ροδόπη προς την καταγραφή προβλημάτων και την αναζήτηση λύσεων, πρόταξε ως κύριο επιχείρημα ο Μακάριος Λαζαρίδης. «Αυτό ακριβώς θέλουν οι πολίτες», είπε, αναφερόμενος στις λύσεις των προβλημάτων. Δεν έκρυψε «οι πολιτικοί δεν τα γνωρίζουμε όλα», ενώ αναφορικά με το που θα κριθεί η επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης, απάντησε «για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να κερδίσουμε πολλές μικρές μάχες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη». Ευρισκόμενος στο νοσοκομείο Κομοτηνής, δήλωσε πως ο τομέας της υγείας είναι σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κυρίως αναφορικά με προσλήψεις και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών.

Δ. Κούβελας: «Αμφίδρομη η επικοινωνία με την κοινωνία»
Το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με όλους τους φορείς και κοινωνικούς εταίρους της Βορείου Ελλάδος, ανέδειξε ο Δημήτριος Κούβελας. Πρόσθεσε, όμως, ότι «η επικοινωνία με την κοινωνία είναι αμφίδρομη», γι’ αυτό «τα κυβερνητικά στελέχη αναλάβαμε να βρεθούμε στην περιφέρεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τοπικά ζητήματα θα μεταφερθούν στο κόμμα, κι έτσι «σε βάθος σύντομου χρόνου, θα πάρουν τον δρόμο τους».

Οι επαφές στην περιοχή
Οι επαφές στην περιοχή ξεκίνησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Εκεί τους υποδέχθηκε ο απερχόμενος διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση στο υπάρχον και τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο νοσοκομείο. «Σημαντικό είναι να υπάρχει διαβούλευση για να υπάρχει ομαλή συνέχεια, ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της υγείας», είπε ο διοικητής, προτάσσοντας ως θετικό παράδειγμα ομοψυχίας στον χώρο της υγείας την Ροδόπη.

Ακολούθως, μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, όπου συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αναφέρθηκαν στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, στη δυσλειτουργία του σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, και στη μη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού». Επίσης, παρέδωσαν στους βουλευτές αναλυτικό υπόμνημα με τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης.

Κατά σειρά έπειτα έγιναν επαφές στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη, παρόντος και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ μεταξύ άλλων, στα Θρακικά Εκκοκιστήρια (βλ. παρακάτω), έπειτα με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που τόνισαν την ανάγκη στήριξης του ιδρύματος καθώς και του αναπτυξιακού προγράμματος νέων τμημάτων. Τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Τετάρτης έγινε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού και εκδήλωση – ομιλία στο ΕΒΕΡ, για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση στην αυριανή έκδοση του «Χ».

Στα Θρακικά Εκκοκιστήρια
Οι βουλευτές δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Κομοτηνής. Εκεί τους υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης Σταμάτης Κουρούδης, από κοινού με στενούς του συνεργάτες. Εξήγησε ότι τα Θρακικά Εκκοκιστήρια έχουν κάνει σημαντικά βήματα, εισάγοντας την ευφυή γεωργία ως εργαλείο βελτιστοποίησης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως πρέπει να γίνουν βήματα ώστε ο αγροτικός κόσμος να πάψει να εξαρτάται αποκλειστικά από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χαβά του συνεχίζει ο Tαγίπ Ερντογάν λίγο πριν καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών,  συνεχίζοντας να απειλεί τους πάντες και τα πάντα με εκφράσεις καφενείου,  κυρίως όμως για εσωτερική κατανάλωση.