fbpx Γ. Μωραΐτης: "Ο συνδυασμός μας δεν βασίζεται σε κόμματα και χρώματα"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ"

Γ. Μωραΐτης: "Ο συνδυασμός μας δεν βασίζεται σε κόμματα και χρώματα"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνδυασμός
Γιάννης Μωραΐτης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Χριστόδουλος Τοψίδης

Προτάσσει την ανεξαρτησία της παράταξης που ηγείται ο Χριστόδουλος Τοψίδης και  μείζονα ζητήματα τα οποία δεν έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην Ροδόπη

Αξιοποιεί την σχεδόν πενταετή εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και δοκιμάζεται αυτή την φορά στην περιφέρεια, διεκδικώντας μία θέση συμβούλου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ιάσμου Γιάννη Μωραΐτη, ο οποίος συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2019, με τον συνδυασμό "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδουλου Τοψίδη. "Θεώρησα, μετά από μία θητεία περίπου 4,5 ετών ως δημοτικός σύμβουλος με τον Κυριάκο Αμούτζα στον Δήμο Ιάσμου, ότι μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα από το μετερίζι της Περιφέρειας", λέει χαρακτηριστικά στον "Χ" για τον λόγο που επέλεξε να δοκιμαστεί σε επίπεδο ΠΕ Ροδόπης ως υποψήφιος.

Αναφορικά με την επιλογή του κου Τοψίδη, προτάσσει την ανεξαρτησία της παράταξης και την μη αγκίστρωση σε χρίσματα. "Επέλεξα τον κο Τοψίδη, γιατί έχω δει πολλά στο πρόσωπό του. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο κι έναν επιτυχημένο επαγγελματία. Ο συνδυασμός του δεν βασίζεται σε κόμματα και χρώματα, είναι ένας συνδυασμός ο οποίος έχει κυρίως νέα πρόσωπα σε επίπεδο Περιφέρειας", είπε, αναφορικά με την τακτική της παράταξης.

Τα μείζονα ζητήματα της ΠΕ Ροδόπης

Κληθείς να καταθέσει περιληπτικά τους προβληματισμούς του σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στάθηκε σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι η γέφυρα Κομψάτου, για την οποία κατηγόρησε ότι ενάμιση χρόνο μετά την πτώση της δεν έχει υπάρξει αποκατάσταση. Εξήγησε ότι η κυκλοφορία οχημάτων από την παλιά γέφυρα τον χειμώνα είναι δύσκολη, ενώ δεν έκρυψε ότι τους χειμερινούς μήνες ακόμη και στην Εγνατία Οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Ο δεύτερος αφορά στην γενικότερη φτώχεια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. "Είμαστε από τις πιο φτωχές Περιφέρειες της χώρας", κατέδειξε, μιλώντας για την απαίτηση αξιοποίησης περισσότερων προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του τουρισμού, σε Φανάρι, Μαρώνεια κι άλλες περιοχές. Έφερε ως παράδειγμα τις 1,7εκ αφίξεις μέσω του κάθετου άξονα Νυμφαία - Μακάζα, για να προτάξει ότι η ΠΕ Ροδόπης δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τον τουρισμό.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με τον πρωτογενή τομέα. Εδώ ο κος Μωραΐτης προτάσσει την ανάγκη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να αποκτήσει brand name για τα προϊόντα της αγροδιατροφής που καλλιεργούνται στα εδάφη της. Για την Ροδόπη έφερε ως παραδείγματα τα καπνά ή τα κεράσια, ως ξεχωριστά προϊόντα πρωτογενούς τομέα του νομού.

Ο υποψήφιος μετέφερε το μήνυμά του ενόψει εκλογών, λέγοντας: "Συνθέτουμε ανθρώπους, πρόσωπα, επαγγέλματα. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, για να δώσουμε μία διαφορετική νότα στην Περιφέρειά μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε