fbpx Φυλάκιση με αναστολή σε μεθυσμένο ταραξία του νοσοκομείου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

Φυλάκιση με αναστολή σε μεθυσμένο ταραξία του νοσοκομείου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Γιώργος Φιλιππίδης
ΕΚΑΒ

Τούρκος υπήκοος κατέφτασε μεθυσμένος τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, καταφερόμενος κατά εργαζομένων και …μηχανημάτων

Διονύσης Βοργιάς

Μόνο ήρεμο δεν ήταν το πρωινό της Τετάρτης 26 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Τα ξημερώματα, συγκεκριμένα, μεθυσμένος κατέφτασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, συνοδεία ΕΚΑΒ. Τον είχαν παραλάβει από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου, κατά τις μαρτυρίες. Ο μεθυσμένος προκάλεσε προβλήματα στα επείγοντα, καθώς κατά τις μαρτυρίες των εργαζομένων, τους έβριζε και τους απειλούσε, ενώ επίσης έσπρωχνε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Η συμπεριφορά του ανάγκασε τον σεκιούριτι του νοσοκομείου να επέμβει και κατόπιν την αστυνομία να τον συλλάβει. Ωστόσο, ο μεθυσμένος έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά του νοσοκομείου, γι’ αυτό και λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατέφτασαν ξανά στο Σισμανόγλειο, αλλά αυτή την φορά για να προσαγάγουν στο τμήμα τον φύλακα του νοσοκομείου, ο οποίος και παρέμεινε επί δίωρου περίπου εκεί.

Επί της προσαγωγής του φύλακα και του συμβάντος τοποθετείται στον «Χ» ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αλέξανδρος Σπανός, λέγοντας: «Είναι αδιανόητο για εμάς εν ώρα υπηρεσίας να συλλαμβάνεται εργαζόμενος, την στιγμή που ο σεσημασμένος ταραξίας εισήχθη στον χώρο του νοσοκομείου εν πλήρη μέθη, συνοδεία ανθρώπων του ΕΚΑΒ και αστυνομικών οργάνων». Σύμφωνα με τον κο Σπανό ο μεθυσμένος έκανε μικροφθορές, έβριζε τους εργαζομένους και τους απειλούσε. «Βάσει της μηνυτήριου αναφοράς του ταραχοποιού τα αστυνομικά όργανα επέστρεψαν και συνέλαβαν τον συνάδελφό μας (σ.σ. φύλακα), ενώ έχουν συλλέξει μαρτυρίες συναδέλφων για το τι συνέβη, ότι δηλαδή τον απωθούσε για να προστατέψει αρρώστους, εργαζομένους και μηχανήματα», διηγείται.

Δεν κρύβει ότι το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το μόνο, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν τόσο στο «Σισμανόγλειο» όσο και σε άλλα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, ο διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης. Τα φαινόμενα καταγράφονται κυρίως στα ΤΕΠ, αλλά δεν λείπουν αντίστοιχες συμπεριφορές ακόμη και στην παιδιατρική. 

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος όλων είναι «να αποφορτιστεί το κλίμα», αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου πλέον θα αντιμετωπίζει αντίστοιχα συμβάντα μέσω μηνύσεων ή παρόμοιων ενεργειών, γιατί «δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι σάκοι του μποξ», καταλήγει.

Φυλάκιση με αναστολή στον ταραξία
Με την διαδικασία του αυτοφώρου, που κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία, ήτοι χωρίς να χρειαστεί μήνυση από πλευράς «Σισμανογλείου», διακομίστηκε στο αστυνομικό τμήμα και στην συνέχεια δικάστηκε ο ταραξίας, Τούρκος υπήκοος. 

Για τις πράξεις του τιμωρήθηκε με 2,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή (σ.σ. μένει εκτός φυλακής). Η ποινή μπορεί να του γίνει «μάθημα» ώστε την επόμενη φορά να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στην δημόσια δομή υγείας και τους εργαζομένους της.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε