fbpx Φτιάξτε βιογραφικό στη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Φτιάξτε βιογραφικό στη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεργία
ΔΠΘ
Καινοτομία

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Θράκης, σύντομα θα παρέχει την υπηρεσία δημιουργίας βιογραφικού 

Θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους οι ενδιαφερόμενοι και αυτόματα να δημιουργούν το βιογραφικό τους σημείωμα 

Όλγα Τσιούλφα

Το βιογραφικό σημείωμα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος ενός ατόμου που αναζητά εργασία. Πως θα το συντάξει, τι θα πρέπει να τονίσει, πως θα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό του καλύτερα, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του υποψήφιου εργοδότη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται να παρέμβει η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Θράκης. Σύντομα θα παρέχει την υπηρεσία δημιουργίας βιογραφικού για  όσους αναζητούν εργασία. 


Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. ιδρύθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς και λειτουργεί από το ίδιο το Ίδρυμα. Έχει την ευθύνη για το συντονισμό και την υλοποίηση των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης, του Γραφείου Πρακτικής & της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας  Η Δ.Α.ΣΤΑ. του Δ.Π.Θ. έχει ως σκοπό να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εργαλεία που χρειάζεται για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 
Ειδικότερα το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ιδρύθηκε το 1997 στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.), με σκοπό να αποτελέσει κέντρο πληροφόρησης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας, φιλοδοξώντας να γίνει συνδετικός κρίκος μεταξύ της πανεπιστημιακής και παραγωγικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Διασύνδεσης: 


•Ενημερώνει τους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εταιρειών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, σε τοπικό και Πανελλήνιο επίπεδο, καθώς επίσης και για θέσεις Πρακτικής Άσκησης. 
•Παρέχει πληροφόρηση σχετικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων. 
•Ενημερώνει τους χρήστες για τις διαθέσιμες υποτροφίες και κληροδοτήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
•Συμβάλλει στην ενημέρωση σχετικά με Προγράμματα Κινητικότητας (Socrates-Erasmus, Leonardo, κλπ). 
•Πληροφορεί για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων. 
•Παρέχει Υπηρεσίες Συμβουλευτικής μέσω των Συμβούλων Σταδιοδρομίας και ενός συστήματος e-mentoring. 
•Παρέχει Υπηρεσίες εκπαίδευσης από απόσταση σε θέματα που αφορούν σύνταξη βιογραφικού, επαγγελματικά δικαιώματα, τεχνική ορολογία κ.α. 


•Διοργανώνει ημερίδες και σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και Ημέρες Σταδιοδρομίας. 
•Διενεργεί μελέτες αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά εργασίας, τις ζητούμενες ειδικότητες, την απορρόφηση των αποφοίτων και την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών όσο αφορά τις υπηρεσίες του Γ.Δ. Τα αποτελέσματά τους χρησιμοποιούνται από το Γραφείο ως βασικοί άξονες για τον προσδιορισμό των δράσεων στον τομέα της επαφής με τις επιχειρήσεις αλλά και στον σχεδιασμό ενός πλάνου για την προσέγγιση των πρωτοετών φοιτητών. 


«Είναι ένας φορέας του ΔΠΘ με παρουσία και στις τέσσερις πόλεις όπου δραστηριοποιείται το πανεπιστήμιο, σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη. 


Στην ουσία είναι ένα γραφείο όπου μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στο θέμα της καριέρας, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε επιχειρώντας ο ίδιος ή ακόμα εάν θέλει να κάνει κάτι περισσότερο στην εκπαίδευσή του», είπε ο Θεράπων Φάκας ηλεκτρολόγος μηχανικός, σύμβουλος Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Δομής. Η Δομή δεν απευθύνεται μόνο στους απόφοιτους του πανεπιστημίου Θράκης αλλά «σε οποιονδήποτε το επιθυμεί γιατί έχουμε ανοίξει τη δομή προς όλη την κοινωνία», τόνισε. 


Στοιχεία όσον αφορά στην επισκεψιμότητα της Δομής μαρτυρούν το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών, που αναζητούν εργασία ή πληροφορίες για την εκπαίδευσή τους. Περίπου 180.000 χρήστες τον μήνα επισκέπτονται ηλεκτρονικά τη σελίδα της Δομής και καταγράφονται 3.000 μοναδικές επισκέψεις την ημέρα. Το ενδιαφέρον προσανατολίζεται στην αναζήτηση εργασίας, αφού παρέχεται και συμβουλευτική για το πως μπορεί να καταρτίσει κανείς το βιογραφικό του σημείωμα. 


Το ενδιαφέρον είναι ότι πολύ σύντομα η Δομή θα μπορεί να δημιουργεί το βιογραφικό για κάποιον ενδιαφερόμενο. Σύμφωνα με τον κ. Φάκα «θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορείς να εισάγεις τα στοιχεία σου και να ετοιμάζεται το βιογραφικό σε μία μορφή, ώστε τουλάχιστον αυτοί που τώρα ξεκινάν μία καριέρα να μην έχουν το άγχος το πως να στήσουν το βιογραφικό τους». 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση  dasta.duth.gr. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθώντας την ανικανότητα διαχείρισης του προβλήματος  οι κάτοικοι  του  Μαυρομματίου,  για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες βλέπουν να πλημμυρίζουν πάλι τα σπίτια τους,  μόλις τα