fbpx «Φόρουμ Διαλόγου» για το μέλλον της Κομοτηνής προτείνει ο Γιώργος Κυμπαρίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, 2020 - 10:00
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «Χ»

«Φόρουμ Διαλόγου» για το μέλλον της Κομοτηνής προτείνει ο Γιώργος Κυμπαρίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Κυμπαρίδης

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου προβληματίζεται στα social media

Θανάσης Τσολάκης

Αφορμή από μία δήλωση του προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη στον «Χ» πήρε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιώργος Κυμπαρίδης για να προκαλέσει μία συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το «τουριστικό» μέλλον της Κομοτηνής.

Το έναυσμα ήταν η φράση του κου Βαφειάδη ότι φέτος τις γιορτές «ούτε εκατό τουρίστες» ήρθαν στην Κομοτηνή, με την κο Κυμπαρίδη να επεκτείνει τον συλλογισμό λέγοντας ότι «ότι αυτό συμβαίνει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα βέβαια το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι βέβαια μόνο τις γιορτές. Είναι γεγονός ότι η πόλη της Κομοτηνής έχει μείνει πολύ πίσω και αυτό πέρα από μια γενικότερη διαπίστωση θέτει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας».

Ο κος Κυμπαρίδης παρατηρεί ότι το θέμα δεν προσφέρεται για μονολόγους, αλλά για μια «μεγάλη συζήτηση» γι’ αυτό και προτείνει «αντί διαπιστώσεων που αποτελούν απλά αναπαραγωγή μιζέριας και θλίψης, να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου και πρωτοβουλιών πολιτών και συλλόγων που οραματίζονται μια σύγχρονη πόλη με εξωστρέφεια».

Αιτιολογεί την πρότασή του λέγοντας ότι «η δημιουργία λοιπόν μιας τέτοιας κίνησης με ουσιαστικό περιεχόμενο θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάδειξη θεμάτων, στην κατάθεση απόψεων και θέσεων, στην ανάπτυξη διαλόγου, στη δημιουργία συνθέσεων και συγκλίσεων και στην ανάληψη κοινών δράσεων. Η συμμετοχή όλων όσων έχουν πραγματικό ενδιαφέρον θα πρέπει να είναι πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε κομματικές αγκυλώσεις ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι λογοδοτεί στην έκφραση της άποψής του. Η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς όπως η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού καθώς και το Πανεπιστήμιο αλλά και το χώρο της επιχειρηματικότητας, της εργασίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένη».

Καταλήγει δε, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «ενεργός πολίτης», που τον ενοχλεί η σιωπή.

Όπως συνήθως συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση του κου Κυμπαρίδη προκάλεσε το σχολιασμό και άλλων χρηστών και έτσι υπάρχει πλέον μία παράθεση απόψεων σχετικά με τις αιτίες που έχουν βάλει την Κομοτηνή σε αυτό το τέλμα.

Κατά κάποιους πρέπει «να αλλάξουν τα πρόσωπα. Δοκιμάστηκαν ομολόγησαν τις αποτυχημένες τους προσπάθειες» ενώ για άλλους «Θα πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές και όχι μόνο από ανθρώπους που έχουν κάποιες θέσεις. Πολλές φορές οι καλύτερες προτάσεις έρχονται από απλούς πολίτες». Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης προσέλκυσε και η πρόταση «για έναν ταξιδιωτικό οδηγό πόλης, νομού και περιφέρειας».

Η πρόταση πάντως ταξιδεύει ήδη στο διηνεκές του διαδικτύου, συνεπώς κανείς δεν ξέρει πού και πώς μπορεί να καταλήξει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τη μέθοδο της συνάντησης ανά δίμηνο αρχικά, που έγινε τρίμηνο τώρα, μέχρι να σταματήσει προφανώς κάποια στιγμή, των «μικρών κυβερνητών»,  όπως θεωρούνται οι περιφερειάρχες,  με τον πρωθυπουργό,  εφαρμόζει κα