fbpx Φεστιβάλ Φαναρίου: Ικανοποιητική διοργάνωση, βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Φεστιβάλ Φαναρίου: Ικανοποιητική διοργάνωση, βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φεστιβάλ Φαναρίου
Fanari Festival
Συναυλία

Πάνω από 5.500 θεατές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις παραδοχές της δημοτικής αρχής και των συνδιοργανωτών


Την ικανοποίησή της από τη διοργάνωση και την δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθεί και του χρόνου, εκφράζει η Κλ. Στογιαννίδου

Διονύσης Βοργιάς

Πάνω από 5.500 θεατές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις παραδοχές της δημοτικής αρχής και των συνδιοργανωτών, συγκέντρωσε το τρίτο κατά σειρά φεστιβάλ Φαναρίου 2018. Ένα τριήμερο γεμάτο τραγούδι και εμπειρίες δίπλα στο κύμα, ήταν αυτό που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου κι έριξε αυλαία το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου. Παρά τον τσουχτερό καιρό και το ψιλόβροχο, το Σαββατοκύριακο, το φεστιβάλ κρίθηκε ως επιτυχημένο και το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη χρονιά και για το τέταρτο κατά σειρά φεστιβάλ Φαναρίου.

Οι τρεις συναυλίες
Η αρχή έγινε το βράδυ της Παρασκευής όταν η Έλενα Παπαρίζου και ο Αναστάσιος Ράμμος έκαναν μία δυναμική συναυλία που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, στην παραλία του Φαναρίου. Ειδική μνεία αξίζει και στους Κομοτηναίους Mice The Swing Band που άνοιξαν την συναυλία και η εμφάνισή τους ήταν αντάξια των προσδοκιών.

Η συνέχεια έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όταν παρά το ψιλόβροχο η συναυλία της Πέγκυς Ζήνα πραγματοποιήθηκε κανονικά και, δεδομένου του καιρού, συγκέντρωσε αρκετούς θεατές που έσπευσαν από Ροδόπη κι όχι μόνο για να ακούσουν την τραγουδίστρια. Την συναυλία άνοιξαν οι ρεμπέτες Adam Aman δίνοντας το δικό τους χρώμα στη μουσική βραδιά.

Η "αυλαία" του τρίτου φεστιβάλ Φαναρίου - Fanari Festival 2018 έπεσε την Κυριακή με μία, εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, συναυλία. Ήταν οι Locomondo που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους, τραγούδησαν "δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα", κι άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις, ενώ την βραδιά είχαν ανοίξει οι Folk and Roll.

Κλ. Στογιαννίδου: "Μας ικανοποιεί ο αριθμός των επισκεπτών, δεδομένου του καιρού"
Την πεποίθησή της ότι την συναυλία της Παπαρίζου παρακολούθησαν περί των 3.000 ατόμων, της Ζήνα περί των 1.700 και των Locomondo περί των 1.000, εξέφρασε στον "Χ" η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, δηλώνοντας ότι "ο αριθμός των ανθρώπων που ήρθαν στο φεστιβάλ μας ικανοποιεί γιατί την δεύτερη και την τρίτη μέρα δεν είχαμε σύμμαχο τον καιρό, είχε βροχή και κρύο ειδικά την δεύτερη μέρα". 

Σύμφωνα με την ίδια "ήταν όλοι θετικοί (σ.σ. οι επιχειρηματίες) και τα μηνύματα που είχαμε από τις επισκέψεις μας και τις επαφές μας στα καταστήματα ήταν απολύτως θετικά, γιατί δούλεψαν και οι επιχειρηματίες αυτό το τριήμερο, περισσότερο από όσο θα δούλευαν αν δεν υπήρχε το φεστιβάλ. Κι επίσης, κατά τη δική τους τουλάχιστον εκτίμηση, οι επισκέπτες ήταν κι εκτός Ροδόπης, κάτι που είναι θετικό". Όσον αφορά στην εικόνα που εισέπραξε η ίδια, αναφορικά με την επισκεψιμότητα στο φεστιβάλ, σημειώνει ότι αυτή ήταν από Ροδόπη, από τους γειτονικούς νομούς κι από Βουλγαρία. 

Τέλος, η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου μετέφερε την δέσμευση ότι το ραντεβού ανανεώνεται στο φεστιβάλ Φαναρίου 2019, ενώ μέχρι τότε - για το φετινό καλοκαίρι - είπε ότι έχουν σχεδιαστεί διάφορες εκδηλώσεις σε όλο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής. 

Παράπονα και απαντήσεις
Τρία ήταν κυρίως τα παράπονα που κατέγραψε ο "Χ" κατά το τριήμερο του φεστιβάλ Φαναρίου. 

Το πρώτο ήταν η έλλειψη φωτισμού στις χημικές τουαλέτες που τοποθετήθηκαν στην παραλία, που συγκέντρωσε πολλά παράπονα. Η Κλ. Στογιαννίδου αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά ζήτησε κατανόηση γιατί "κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι, όπως η φετινή διοργάνωση ήταν καλύτερη από την περσινή και η επόμενη θα είναι καλύτερη από την φετινή. Είναι άλλωστε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που γεννήθηκε πριν από λίγα χρόνια".

Το δεύτερο ήταν η έλλειψη καθισμάτων. "Ίσως κάποιοι να μην είχαν ξανάρθει στο φεστιβάλ και δεν γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν καθίσματα, καθώς το φεστιβάλ γίνεται στην άμμο, κάτι που δίνει κι ένα διαφορετικό στυλ στην διοργάνωση και αρέσει σε πολύ κόσμο", σημείωσε εν προκειμένω η κα Στογιαννίδου.

Το τρίτο ήταν η παράκληση οι θεατές να μην φέρνουν ποτά, αναψυκτικά και φαγητά από το σπίτι τους, αλλά να αγοράζουν από το μπαρ που λειτουργούσε. Πρόκειται για μία πολιτική που ισχύει σχεδόν σε όλες τις συναυλίες πανελλαδικά.

Ο πολιτισμός μας απών...
Τέλος, άξια αναφοράς είναι η εικόνα που παρουσίαζε η παραλία μετά τις συναυλίες. Ο κόσμος, όχι στο σύνολό του αλλά οι περισσότεροι, πετούσαν τα απορρίμματά τους στην άμμο. Ο καθένας μας οφείλει να σέβεται τον δημόσιο χώρο και όχι μόνο να επιρρίπτει ευθύνες στους καθ' ύλη αρμοδίους. Γιατί στο τέλος της ημέρας, αρμόδιοι για να διατηρούμε τον τόπο μας καθαρό, είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διακομματική με νεοδημοκρατικό κυρίως «καπέλο»,  κεκλεισμένων των θυρών, με  αποσπασματικές λογικές ικανοποίησης αιτημάτων περιφέρειας και δήμων για να γίνουν κάποια έργα που ψάχνουν να βρουν χρηματοδοτικά ε