fbpx Ευκαιρίες εργασίας και κινητικότητας μέσα στην κρίση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ευκαιρίες εργασίας και κινητικότητας μέσα στην κρίση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Europe Direct Κομοτηνής

Παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας στην Κομοτηνή, αφορούν σπουδές, εργασία, έρευνα, επιχειρηματική δραστηριότητα

Διονύσης Βοργιάς

Έξι πόλεις, είκοσι σταθμοί ενημέρωσης, επτά διοργανωτές, δέκα τέσσερις υποστηρικτές, πολλές ευκαιρίες κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα επτά κέντρα ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, ΚΕΔΗΘ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Πάτρας διοργανώνουν το 3ο European Job & Mobility Roadshow σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρώτος σταθμός της εκδήλωσης "3ο European Job & Mobility Roadshow" ήταν η πόλη της Κομοτηνής, σε σχετική ημερίδα που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου κι ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας. Μίλησαν ο Άγγελος Καπετανίδης, εκπρόσωπος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Χρήστος Δερβεντλής στέλεχος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, ο Θεράπων Φάκας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΔΠΘ, ο Φίλιππος Κουμπούνης εκ μέρους του Erasmus+ τομέας ανώτατης εκπαίδευσης, ο Γιώργος Κυρλής σύμβουλος Eures, η Χριστίνα Βογδάκη και η Γεωργία Κεσίδου από την Erasmus Student Network, η Σούζη Μαυρομάτη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καβάλας και υπεύθυνη του προγράμματος και η Παρασκευή Δημητριάδου του EURAXESS ΔΠΘ.

Λουίζα Σαλτσίδου: Ευκαιρίες παρά την κρίση
"Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται η δράση", είπε στον "Χ" η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου, για να αναδείξει "δίνεται η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί από εκπροσώπους ευρωπαϊκών δικτύων και φορέων για ό,τι έχει να κάνει με την κινητικότητα στην απασχόληση, την εργασία, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την έρευνα, την κινητικότητα". Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση πως "δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την δυνατότητα που έχουν δώσει αυτά τα προγράμματα", και κατέθεσε το σχόλιο "όσο κι αν είναι δύσκολες οι εποχές, μέσα στην κρίση, υπάρχουν δυνατότητες κι ευκαιρίες που μπορούν οι νέοι να τις αξιοποιήσουν".


Άγ. Καπετανίδης: Σημαντική η συμμετοχή στις ευρωεκλογές
Ο "Χ" μίλησε και με τον εκπρόσωπο του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα - με έδρα την Αθήνα - Άγγελο Καπετανίδη. "Κύριος στόχος ήταν και παραμένει η ενημέρωση των πολιτών με διάφορους τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι αυτές οι εκδηλώσεις, στις οποίες έχουμε την ευκαιρία μέσω διαλόγου με τους πολίτες να τους ενημερώσουμε, να συζητήσουμε, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να απαντήσουμε σε ερωτήματα", είπε αρχικά και κατόπιν τοποθετήθηκε ως εξής "εδώ και χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην απασχόληση, είναι μια πολιτική διαχρονική, είναι ένας τομέας που είναι στην επικαιρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Πληροφόρησε πως υπάρχουν "πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την κινητικότητα - προγράμματα που προβλέπουν ταξίδια, αφορούν μαθητές και διδάσκοντες κι έχουν ως στόχο την ενημέρωση γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών". Στο πλαίσιο της συζήτησης, καταληκτικά, κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να σπεύσουν στην κάλπη στις ευρωεκλογές του '19, γιατί "είναι σημαντικό όλοι μας να συμμετάσχουμε όσο το δυνατό περισσότερο, μέσα από την συμμετοχή ενισχύουμε τα αιρετά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι πολύ διαφορετικό να εκλεγούν οι βουλευτές με ευρεία πλειοψηφία".

Η διοργάνωση απευθυνόταν τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε πιο στοχευμένες ομάδες όπως οι φοιτητές, οι νέοι απόφοιτοι, οι μακροχρόνια άνεργοι. Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της πρώην νομαρχίας, με ομιλίες και επιμέρους ενημερώσεις από τους φορείς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε