fbpx Εβδομάδα δημιουργίας κι ενημέρωσης στο 3ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Εβδομάδα δημιουργίας κι ενημέρωσης στο 3ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
Μαθητές
Δάσκαλοι
φιλοζωικό σωματείο Αλεξανδρούπολης Κιβωτός

Ο «Χ» βρέθηκε σε ενημέρωση για την σωστή συμπεριφορά προς αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά, από το φιλοζωικό σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός»

Το μήνυμα της προέδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελ. Μιχέλη - Μπότσαρη περί συνεργασίας

Εβδομάδα δημιουργίας και ενημέρωσης είναι αυτή που διανύουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Αποχαιρετούν την χρονιά με μία εβδομάδα εκδηλώσεων πολιτισμού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, όπως λέει στον «Χ» η πρόεδρος του συλλόγου και κηδεμόνων Ελευθερία Μιχέλη – Μποτσάρη, η οποία αποδίδει την εβδομάδα αυτή στην αγαστή συνεργασία μαθητών, γονέων – κηδεμόνων και εκπαιδευτικών του σχολείου, που συμπράττουν δυνάμεις «με μεράκι και αγάπη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Τρίτη έλαβε χώρα ενημέρωση για υιοθεσία, στείρωση σκύλων και σωστή συμπεριφορά προς αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά από το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης και τον εκπαιδευτή σκύλων Χαράλαμπο Κουκουζέλη. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία γονέων και δασκάλων και ενημέρωση από το σωματείο εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης, όπως επίσης και η δράση «Μαμά, μπαμπά μ’ ακούτε;» - βιωματικό σεμινάριο ενεργητικής ακρόασης από την Δ. Δημητρακοπούλου MSc εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσωποκεντρική σύμβουλος ψυχικής υγείας, παιδοκεντρική παιχνιδοθεραπεύτρια. Για σήμερα Πέμπτη απόγευμα είναι προγραμματισμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και για αύριο Παρασκευή απόγευμα είναι προγραμματισμένη η γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Παράλληλα με την τελευταία εκδήλωση θα λάβει χώρα εθελοντική λήψη σιέλου για δότες μυελού των οστών, από τον σύλλογο καρκινοπαθών και φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».

Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας λειτουργεί στο σχολείο, στο γυμναστήριο του νέου κτιρίου, μπαζάρ με σκοπό την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για το σχολείο.

Μία χρήσιμη ενημέρωση για αδέσποτα ζώα
Χρήσιμη ήταν η ενημέρωση για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, προς μικρούς και μεγάλους, από το φιλοζωικό σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός». Το μήνυμα ότι τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδι και όταν τα αποκτούν τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν και κανόνες σωστής συμπεριφοράς, μεταφέρει στον «Χ» η κα Μιχέλη – Μπότσαρη, κι εξηγεί ότι συγχρόνως τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς προς τα αδέσποτα. Σε μία γενικότερη τοποθέτησή της αναδεικνύει ότι «η σχέση ανθρώπων ζώων είναι βαρόμετρο πολιτισμού, παιδείας και καλλιέργειας».

Τον «Χ» ενημέρωσε και ο αντιπρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Αντώνης Ολτούμης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Κιβωτός» κάνει μία δράση εκτός Έβρου, καθώς έχουμε ξανασυναντήσει εκπροσώπους της σε Κομοτηνή και Σάπες, μεταξύ άλλων τοποθεσιών. Αναφορικά με κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς ως προς τα αδέσποτα σκυλιά, ο κος Ολτούμης καταγράφει: Ποτέ δεν πλησιάζουμε ένα αδέσποτο όταν δεν το γνωρίζουμε. Όταν κινούμαστε με ποδήλατο ή μηχανάκι σταματάμε και δεν τρέχουμε για να μην γίνουν ατυχήματα. Όταν ένα αδέσποτο κοιμάται ή τρώει δεν το ενοχλούμε. Όταν αισθάνονται φόβο οι πολίτες, το οσφρίζονται τα ζώα, γι’ αυτό καλό είναι να μην τα πλησιάσουμε σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να τρέχουμε και να ουρλιάζουμε. Δεν πλησιάζουμε αγέλες ζώων, γιατί μπορεί να βρίσκονται σε ίστρο. Να ταΐζουμε τα αδέσποτα, ειδικά το καλοκαίρι να τους βάζουμε λίγο νερό. Να καταγγέλλουμε την κακοποίηση ενός ζώου.

Ο αντιπρόεδρος γνωρίζει το πρόβλημα της Κομοτηνής με τα αδέσποτα και προτείνει, μεταξύ άλλων, την βελτίωση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων από την επόμενη δημοτική αρχή. Κάνει, τέλος, λόγο για την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης γύρω από το ζήτημα, καθώς «η αδιαφορία οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα». Αυτή την ενημέρωση την καταφέρνουν και μέσα από φιλοζωική ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει ο ίδιος μαζί με τον εκπαιδευτή κο Κουκουζέλη στην Αλεξανδρούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο αναγκαστικός  εγκλεισμός  στα σπίτια,  οδήγησε  πολλούς στο να συμβιβαστούν, να αποδεχθούν και να προσαρμοστούν σταδιακά στα καλά της εικοσιτετράωρης διαβίωσης σε οικογενειακή μορφή.