fbpx Επιβεβαίωσε τις φήμες, δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Πετρίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ

Επιβεβαίωσε τις φήμες, δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Πετρίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Πετρίδης
Δήμος Κομοτηνής

Συζήτηση για το χρίσμα, την επόμενη μέρα στην παράταξη "Κοινωνία Πολιτών" αλλά και τους φόβους για διάσπαση

Δήμος Μπακιρτζάκης

Επιβεβαίωσε τις φήμες που υπήρχαν μήνες τώρα περί της μη καθόδου του στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, ανακοινώνοντας επίσημα την απόφασή του στους ανθρώπους της δημοτικής του ομάδας.  

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης αποφάσισε να κατέβει από την κούρσα της αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας "γεμάτος" από την μέχρι σήμερα πορεία του, αλλά και αποφασισμένος να μη συνεχίσει πλέον ως επικεφαλής και υποψήφιος ξανά για τον δημαρχιακό θώκο. Το κάλεσμα προς τους ανθρώπους της δημοτικής του ομάδας έγινε από τον ίδιο και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση εκ μέρους του κου Πετρίδη είχε ληφθεί και κανείς δεν στάθηκε ικανός για να τον μεταπείσει, ούτε χθες, ούτε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα που γίνονταν συζητήσεις περί της μη καθόδου του στις εκλογές. 

Την μέθοδο αυτή της απόσυρσης, σε εύλογο χρόνο, κάπως μακριά από  τις εκλογές,  την χρησιμοποιούν οι  αυτοδιοικητικοί και  πολιτικοί,  με σκοπό να βολιδοσκοπήσουν τις φιλοδοξίες κάποιων συμβούλων τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η άσκηση των καθηκόντων του δημάρχου έχει αυξημένες ευθύνες, καθημερινό  άγχος, κούραση και αναγκαστικά την προσωπική σου ζωή σε δεύτερη μοίρα. Στην απόφαση του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη μέτρησαν πολλά και σίγουρα τα πολλά χρόνια θητείας του στην αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και δύο τετραετίες ως δήμαρχος.

Οι όποιες σκέψεις του μετουσιώθηκαν σε απόφαση ειλημμένη, με τους πιο δικούς του ανθρώπους να την έχουν ήδη αποδεχτεί. Η συζήτηση πλέον γίνεται για το χρίσμα, την επόμενη μέρα στην παράταξη "Κοινωνία Πολιτών" αλλά και τους φόβους για διάσπαση της δημοτικής ομάδας, μετά την απόφαση Πετρίδη να μην είναι εκείνος επικεφαλής. Η συναίνεση που υπήρχε γύρω από το πρόσωπό του, δεν είναι δεδομένη και για τον επόμενο. Όσο για το ποιος θα είναι αυτός, πολλά τα σενάρια, με κάποιους να επιθυμούν να βγουν μπροστά αλλά να διστάζουν κρίνοντας ως μικρό το διάστημα μέχρι τον Μάιο του 2019. Ακόμα και το όνομα γυναίκας έχει πέσει στο τραπέζι για να ηγηθεί του συνδυασμού, χωρίς όμως τίποτα να είναι σίγουρο. 

Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση αυτή Πετρίδη θα πυροδοτήσει εξελίξεις και στα αντίπαλα στρατόπεδα. Η πληροφόρηση που είχε ο "Χ" έλεγε ότι  σε περίπτωση που θα ήταν πάλι υποψήφιος ο Γιώργος  Πετρίδης,  ως αντίπαλο του θα έχει την σημερινή επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης,  Φελίνα Καζάκου. Λόγω του ισχυρού αντιπάλου (Πετρίδη), άλλοι πιθανοί υποψήφιοι ήθελαν να αποφύγουν αναμέτρηση με τον νυν δήμαρχο, αφήνοντας την κατάσταση ως έχει.  Πλέον όμως ο Γιώργος  Πετρίδης δεν θα είναι υποψήφιος.

Εδώ έρχεται να πρωταγωνιστήσει ένα νέο πρόσωπο, αυτοδιοικητικός  και με πείρα, που πολλοί προσδιορίζουν στην παράταξη τους, ότι το ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει πιο καλά, ο νυν πρόεδρος του επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης. Έχει άλλωστε την εμπειρία αφού έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος. 

Ένα είναι βέβαιο, ότι οι εκλογές στον Δήμο Κομοτηνής θα συντηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την ώρα της κάλπης τον Μάιο του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.