ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΔΙΑΒΑΣΗΣ

Επιτέλους διαγραμμίσεις στις οδούς Συμεωνίδη-Κακουλίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδικό Δίκτυο
Παράπονα
Πολίτες

Μετά το πέρασμα με νέα άσφαλτο, ο δρόμος είχε μείνει χωρίς διαγράμμιση, γεγονός που μπέρδευε, ιδίως τους οδηγούς που δεν ήταν από Κομοτηνή

Διονύσης Βοργιάς

Επιτέλους έγιναν οι εργασίες διαγραμμίσεων στην οδό Συμεωνίδη (που μετά την στροφή γίνεται Κακουλίδη), η οποία είχε μείνει ...στο γκρι όταν έπεσε νέα άσφαλτος.

Η νέα ασφαλτόστρωση δεν συνοδεύτηκε άμεσα και από τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, κάτι που αρχικά αποτέλεσε αντικείμενο αστείων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά μετά αποδείχθηκε ακόμη και επικίνδυνο, μιας που οι οδηγοί δεν γνώριζαν ακριβώς ποια θέση έπρεπε να έχουν στο οδόστρωμα.

Μπορεί για τους ντόπιους να ήταν αυτονόητος ο τρόπος με τον οποίο κινούνται στην οδό Συμεωνίδη τα οχήματα, για τους διερχόμενους από την περιοχή όμως αυτό δεν ήταν κάτι αυτονόητο, με αποτέλεσμα να έχουν πολλές ασυνεννοησίες κατά μήκος της οδού.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής ανέμενε την παραλαβή του ειδικού χρώματος διαγράμμισης, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαγραμμίσεις σε δρόμους της πόλης. Αυτό το διάστημα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες στην οδό Συμεωνίδη - Κακουλίδη και κατόπιν στον δρόμο του ΟΑΕΔ, για τους οποίους άλλωστε έχουν διατυπωθεί και παράπονα. Επίκειται, κατόπιν, κι ένα φρεσκάρισμα σε διαβάσεις σε μερικά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Κομοτηνής.

Στην οδό υπάρχουν διασταυρώσεις και η διαγράμμιση είναι απαραίτητη, είχαν πει πιο παλιά στον "Χ" οδηγοί επισημαίνοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει αυτή η κατάσταση, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν τις οδούς ξένοι οδηγοί που δεν γνωρίζουν τους δρόμους της πόλης.

Προβληματισμοί κατοίκων
Και μπορεί στο πρώτο πέρασμά μας από το σημείο όλα να φαίνονταν καλά ...στη δεύτερη φορά όμως, όταν οι διαγραμμίσεις είχαν προχωρήσει, ο φακός μας αποτυπώνει κάτι που μάλλον είναι λάθος. Πρόκειται για την χάραξη της διάβασης πεζών στη συμβολή των οδών Συμεωνίδη - Μακεδονίας.

Εκεί, η διάβαση ενώ πρέπει να είναι χαραγμένη έναντι της σήμανσης των πεζών είναι χαραγμένη αρκετά μέτρα πίσω. Και μπορεί αυτό σε πρώτη εικόνα να μην φαντάζει ως σημαντικό πρόβλημα, όταν όμως ανάβει πράσινο το φανάρι για τους πεζούς ...αυτοί δεν έχουν από που να περάσουν καθώς αν περάσουν από τη διάβαση κινδυνεύουν να τους πατήσει όχημα που διέρχεται από την Μακεδονίας στην Συμεωνίδη, ενώ αν περάσουν κανονικά από το σημείο του φαναρίου, δεν υπάρχει διάβαση πεζών. Καθώς έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από κατοίκους της περιοχής, καλούνται οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ