fbpx Επισκεψιμότητα και καθαριότητα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 1 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Επισκεψιμότητα και καθαριότητα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραλίες
Παραλία
Φανάρι
Αρωγή
Μέση
καθαριότητα
Δήμος Κομοτηνής

Τα συνεργεία καθαριότητας έχουν βγει από την Τρίτη σε Φανάρι, Αρωγή και Μέση


Βeach bar υποδέχονται λουόμενους στο Φανάρι και στην παραλία Αρωγής

Διονύσης Βοργιάς

Αυξάνει η επισκεψιμότητα αλλά και ...η καθαριότητα στις ακτές του Δήμου Κομοτηνής, τουλάχιστον με βάση την κινητικότητα που κατέγραψε ο "Χ" αυτές τις ημέρες στις ακτές Φαναρίου και Αρωγής. Ντόπιοι, φοιτητές, αλλά και Βούλγαροι τουρίστες είδαν τον δείκτη της θερμοκρασίας να ανεβαίνει κι έσπευσαν στις ακτές προκειμένου να δροσιστούν. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα ντόπιοι οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να κάνουν τις πρώτες διακοπές εντός νομού.


ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Πιο νωρίς από τις προηγούμενες χρονιές, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής οι επιχειρηματίες έχουν οργανωθεί. Τουλάχιστον τρία beach bar είναι έτοιμα στην παραλία Φαναρίου και τουλάχιστον τέσσερα στην παραλία Αρωγής. Κάποιοι από τους επιχειρηματίες έχουν δείξει ετοιμότητα από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου κιόλας, ενώ κάποιοι άλλοι τώρα βάζουν τις τελευταίες "πινελιές" στα καταστήματά τους.

Κάποιοι έχουν επιλέξει φθηνές λύσεις για τον εξοπλισμό τους, ενώ κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες έχουν "ρίξει" αρκετά χρήματα προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Κάποιοι στοχεύουν κυρίως σε φοιτητές, έχοντας και πιο δυνατή μουσική, ενώ κάποιοι άλλοι προσδοκούν στο να προσελκύσουν περισσότερες οικογένειες ή τουρίστες.


Το θετικό είναι πως η σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας, με προϋπόθεση την καταβολή κατ' έτος του προβλεπόμενου αντιτίμου, έδωσε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους από αρχές Μαΐου.

Η δημοπρασία έγινε πέρσι κι έτσι, αν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, οι επιχειρηματίες μπορούσαν φέτος να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δράση από πολύ νωρίς. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίστηκε η προχειρότητα που κατέγραφε ο "Χ" τα τελευταία χρόνια, με τις δημοπρασίες να γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι έχοντας "πατήσει" (πολλές φορές και για τα καλά) τον Ιούνιο.

Η τριετής σύμβασης ισχύει και για την ερχόμενη χρονιά και φαίνεται να έχει βοηθήσει τα μέγιστα τους επιχειρηματίες των ακτών.

Άξιο αναφοράς είναι πως σχεδόν σε όλες τις θέσεις ο μειοδότης της θέσης μπαρ και της θέσης για ομπρέλες είναι ο ίδιος, άρα δεν υπάρχει διπλή χρέωση σε ό,τι πιείτε και σε όσες ξαπλώστρες πιάσετε. Παρόλα αυτά τα είδη που προσφέρονται είναι σε λίγο "τσιμπημένες" τιμές, μιας που σε αυτές φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται κι ένα κέρδος για την παροχή δωρεάν της ξαπλώστρας και της ομπρέλας. 


Εντός του οικισμού οι δραστηριοποιούμενοι επαγγελματίες βρίσκονται ήδη στη θέση τους για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών, ντόπιων και ξένων. Έντονο ήταν και το βουλγαρικό στοιχείο αυτό το τριήμερο, όπως πρόδωσαν οι πινακίδες των οχημάτων. 


ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Από την Τρίτη έχουν βγει στο παραλιακό μέτωπο τα συνεργεία του Δήμου και σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνεται το κύριο μέρος των παρεμβάσεων, όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης.

"Τα συνεργεία μας βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής, σε Φανάρι, Αρωγή και Μέση, από την Τρίτη. Εκεί υπάρχει ο εργολάβος πρασίνου και γίνονται οι απαραίτητες εργασίες, ενώ υπάρχει και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που μεριμνά για τον φωτισμό και την καθαριότητα.

Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα τα έχουμε υλοποιήσει όλα αυτά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα τις δούμε προσεχώς, όπως για παράδειγμα το σιντριβάνι στο Φανάρι που θέλουμε να λειτουργήσει", σημειώνει σχετικά. 


Άξιο αναφοράς είναι πως στη λύση της πρόσληψης συμβασιούχων στράφηκε για άλλη μία θερινή σεζόν ο Δήμος Κομοτηνής προκειμένου να καλύψει έκτακτες εποχικές ανάγκες καθαριότητας. Το αίτημα για 14 προσλήψεις διμηνιτών εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο προς βδομάδας. 


"Υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση γύρω στη μία εβδομάδα, αλλά τώρα που λύθηκαν ξεκινήσαμε με όλα τα συνεργεία από την είσοδο του Φαναρίου, μετά μπήκαμε στον οικισμό, μετά στα μπανγκαλόου και στη συνέχεια στην παραλιακή ζώνη όπου κόβουμε τα χόρτα, καθαρίζουμε και θα τοποθετήσουμε χημικές τουαλέτες που συνολικά θα είναι γύρω στα 25 τεμάχια σε όλες τις ακτές", κατέληξε ο κος Μουρτίδης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για όσους βιάζονται να υποβαθμίσουν τη σημασία και τα  οφέλη η όχι,  που αποκόμισε ο  πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσημη επίσκεψη του στη φιλικά φερόμενη προς την Τουρκία, Λιβύη, ας κρατήσουν χ