fbpx Επιχειρηματικές ιδέες για ...βραβείο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Επιχειρηματικές ιδέες για ...βραβείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικονομία
Επιχειρηματικότητα
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα Οικονομικών

Ένα διδακτικό event διαφορετικό από τα άλλα, όπου παρουσιάστηκαν 32 επιχειρηματικές ομάδες φοιτητών

Το μαγιό - σωσίβιο «σώζον», ο καυστήρας οικιακών απορριμμάτων, το ηλιακό ρολόι-φορτιστής κινητού, η αυτόματη κούνια για βρέφη και πολλά άλλα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αυτές οι επιχειρηματικές ιδέες διεκδικούν βραβείο, με τους εμπνευστές τους, φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών να βάζουν τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν ένα προϊόν ή μία υπηρεσία πρωτότυπη. Στα πλαίσια των πρωτοποριακών για τα ελληνικά πανεπιστημιακά δρώμενα δραστηριοτήτων των τελειόφοιτων φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ στο μάθημα της Επιχειρηματικότητας Ι, το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου έλαβε χώρα στο κτίριο της Νομικής Σχολής στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το διδακτικό event “Marketing and Promotion” στο αίθριο έξω από το αμφιθέατρο του 4ου έτους του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Ήταν ένα διδακτικό event διαφορετικό από τα άλλα, όπου παρουσιάστηκαν 32 επιχειρηματικές ομάδες φοιτητών

ΤΟ ΜΑΓΙΟ - ΣΩΣΙΒΙΟ  «ΣΩΖΟΝ»
Μία από αυτές το μαγιό - σωσίβιο «σώζον». Πρόκειται για ένα μαγιό που στην κυριολεξία σώζει ζωές και δημιουργοί είναι οι Γιαννακός Σπυρίδων,  Κουρτέλης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Θεόδωρος, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Σαλτίδου Βάγια, Σερεφιά Μαρία. «Είναι ένα μαγιό που κάποιος το φοράει, μπαίνει στην θάλασσα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει και είναι σε δύσκολη θέση μέσα στο νερό, υπάρχει ένα σχοινάκι στο μαγιό και με το τράβηγμα του το μαγιό γίνεται σωσίβιο. Υπάρχει ένας ειδικός μηχανισμός μέσα και θα εξελίσσεται σε σωσίβιο ώστε να μπορέσει να προστατεύσει την σωματική του ακεραιότητα», εξήγησε στον «Χ» ο Σπύρος Γιαννακός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το προϊόν αυτό μπορεί εύκολα να προωθηθεί στο καταναλωτικό κοινό και ιδιαίτερα σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας. 

ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Οικονομία στη θέρμανση και ταυτόχρονα ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων, προσφέρει το προϊόν που ανέπτυξε η ομάδα έξι φοιτητών, οι Γεωργίου Δημήτρης, Δροσσάς Χρήστος, Ζαχαρούδη Μαρία, Κύρου Χριστίνα, Φόκλας Αλέξιος και Ψαράς Χρυσόστομος. «Είναι ένας καυστήρας ο οποίος θα καίει τα σκουπίδια μας, ως ένα εναλλακτικό μέσο καύσης αντί για πετρέλαιο, ξύλο και τα λοιπά, το οποίο λύνει δύο προβλήματα και την ανακύκλωση αλλά και την θέρμανση», ανέφερε στον «Χ» το μέλος της ομάδας Χρήστος Δροσσάς. 

ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ-ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ
Ένα έξυπνο προϊόν για τη φόρτιση του κινητού, που όλοι έχουμε πάνω μας, σχεδίασαν οι φοιτήτριες, Ιζάμη Άννα, Ευδοξία Καλπακίδου, Δήμητρα Αλεξίου – Παπαϊωάννου, Δέσποινα Χατζηστρατή και Χρυσοστόμη Μαντίκου. «Σκεφτήκαμε ότι οι μπαταρίες στα κινητά μας τελειώνουν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι εύχρηστο, ένα ρολόι που το φοράς στο χέρι σου έτσι και αλλιώς το οποίο έχει usb και φορτίζει το κινητό σου. Βέβαια δεν είναι μόνο ρολόι, έχει πάνω του μια φωτοβολταϊκή πλάκα, ένα πάνελ που παίρνει την ηλιακή ενέργεια και φορτίζεται μέσω της ηλιακής ενέργειας», μας εξηγούν για το ηλιακό ρολόϊ - φορτιστής κινητού. 

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΝΕΡΟΥ
Η ομάδα Aqua+, πρόκειται για μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανακύκλωσης και εξοικονόμησης του οικιακοί νερού. Η επιχείρηση εξειδικεύεται στο τομέα της επαναχρησιμοποίησης του οικιακού νερού. Με την εγκατάσταση του ειδικού εξοπλισμού παρέχουμε εξοικονόμηση έως και 80% της οικιακής κατανάλωσης νερού. Παίρνοντας το νερό από την ντουζιέρα, τον νιπτήρα και το πλυντήριο ρούχων μέσω μιας διαδικασίας φιλτραρίσματος του νερού μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε σε άλλες οικιακές χρήσεις όπως το πότισμα, το πλύσιμο αυτοκινήτου, το καθάρισμα σπιτιού και το πλυντήριο ρούχων. Η ομάδα αποτελείτε από τους Ναβροζίδης Αλέξανδρος, Μιχαλάκης Μάνος, Ραμαδάν Μπαντάκ, Θεοδωσίου Θεωδορής, Σαρόγλου Πρίαμος και Πισκιούλης Ορέστης. Για τις ανάγκες της εταιρίας έχει στήσει το παρακάτω site με πληροφορίες για την εταιρείας και την τεχνολογία που χρησιμοποιεί.

Στη διάρκεια της χθεσινής τρίωρης εκδήλωσης, όπου παρόντες ήταν οι Περικλής Γκόγκας- αναπληρωτής καθηγητής, Άννα Αγραπετίδου – υποψήφια διδάκτορας και Μαρία-Άρτεμις Ματθαίου – υποψήφια διδάκτορας, έγινε παρουσίαση με την μορφή posters των καινοτόμων επιχειρηματικών. Επίσης προβλήθηκαν promotional spot – διαφημιστικού που δημιούργησαν οι φοιτητές για το προϊόν τους.
Τα παραπάνω μαζί με το τελικό Business Plan που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο θα διαγωνιστούν για τα τρία χρηματικά βραβεία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας - Θράκης Α.Ε. και από φέτος τα δύο χρηματικά βραβεία της εταιρίας Smile Cosmetics S.A.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.