fbpx Επείγουσα ανακαίνιση στα «Επείγοντα» θέλει η Μάγδα Γιαμουστάρη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020 - 10:00
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΟΝ «Χ»

Επείγουσα ανακαίνιση στα «Επείγοντα» θέλει η Μάγδα Γιαμουστάρη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάγδα Γιαμουστάρη
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», λέει, και αναλύει το πρώτο πλάνο δράσης που έχει φτιάξει

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με σκουμπωμένα μανίκια κυκλοφορεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής η νέα του διοικήτρια Μάγδα Γιαμουστάρη, που αύριο συμπληρώνει την δεύτερη εβδομάδα στη νέα της θέση. Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η κα Γιαμουστάρη περιέγραψε με αδρές γραμμές τον σχεδιασμό της για το μέλλον του νοσοκομείου, αλλά κυρίως τις άμεσες παρεμβάσεις που σχεδιάζει ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα να γίνει περισσότερο λειτουργικό.

Αρχής γενομένης από το ΤΕΠ 
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι το πρώτο σημείο του νοσοκομείου, όπου η κα Γιαμουστάρη θέλει να παρέμβει: «είναι ο χώρος της έντονης και απρόβλεπτης δράσης, αλλά είναι και η πρώτη εικόνα του Νοσοκομείου» λέει και εξηγεί ότι δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε να λειτουργήσει εκεί ένα «γραφείο υποδοχής – διαλογής» των ασθενών που προσέρχονται όλες τις ώρες και όταν γίνει αυτό «θα επιλυθούν πολλά προβλήματα και σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου». Επίσης, η εύρυθμη λειτουργία των ΤΕΠ αποτελεί και «άνωθεν» εντολή καθώς εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο σχεδιάζει και παρεμβάσεις καλλωπισμού και συντήρησης της υφιστάμενης υποδομής. Άλλωστε πάγια άποψή της είναι πως μπορεί αυτό το νοσοκομείο να πνέει μεν τα λοίσθια, αλλά «μέχρι να πάμε στο νέο, δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι». Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφή με τον δήμαρχο Κομοτηνής σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για τις υποδομές του νέου νοσοκομείου που εμπίπτουν στην ευθύνη του δήμου και εν συνεχεία θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα δει στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μ. Γιαμουστάρη: «Προσπαθώ να μάθω την ανθρωπογεωγραφία του Νοσοκομείου»
Όλοι γνωρίζουν ότι το προσωπικό του νοσοκομείου της Κομοτηνής εργάζεται στα «κόκκινα» προκειμένου να προσφέρει τις καλύτερες κατά το δυνατόν υπηρεσίες στους ανθρώπους που το επισκέπτονται. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τα «πολλά πρωτοκόλλα συγχαρητηρίων που υπάρχουν για γιατρούς και νοσηλευτές» και τα οποία η κα Γιαμουστάρη εντόπισε στην προσπάθειά της να γνωρίσει καλύτερα την «ανθρωπογεωγραφία του νοσοκομείου», όπως λέει.

Στόχος της η συνεργασία με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (και τα συνδικαλιστικά όργανα αυτών), καθώς πιστεύει ότι «με δύναμη, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα για αυτό που κάνουμε θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» καθώς επίσης και ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Οι αλλαγές που θα δούμε σύντομα
Επιγραμματικά πάντως, ορισμένα από τα πράγματα που θέλει να δρομολογήσει άμεσα η κα Γιαμουστάρη είναι η αγορά ενός νέου λέβητα, ενός νέου πλυντηρίου, η τοποθέτηση φαναριών στην είσοδο του νοσοκομείου συνδυαστικά με την επαναφορά της μπάρας εισόδου – εξόδου (σε συγκεκριμένες ώρες) καθώς και ορισμένες μετακινήσεις προσωπικού ενδονοσοκομειακά, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Παράλληλα το νοσοκομείο τελεί εν αναμονή του νέου ΕΣΠΑ για το οποίο υπάρχουν ήδη έτοιμες προτάσεις, οι προσλήψεις προσωπικού είναι και αυτές στις πρώτες γραμμές της ατζέντας, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα επιχειρηθεί επιπλέον ενίσχυση του εξοπλισμού.

Τέλος, αν και καπνίστρια η Μάγδα Γιαμουστάρη επιμένει εμφατικά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απαγορεύοντας το κάπνισμα ακόμα και στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.