fbpx Ενωτική προσπάθεια στο δρομικό κίνημα Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 250 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΝΥΜΦΑΙΑ

Ενωτική προσπάθεια στο δρομικό κίνημα Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νυμφαία
Δρομικό Κίνημα
Σπάρτακος Ροδόπης
Ηρόδικος
ΤΕΦΑΑ
Santa Run

7ος ορεινός ημιμαραθώνιος οχυρού Νυμφαίας, 7ο μονοπάτι άλσους Νυμφαίας, 5ο παιδικό μονοπάτι

Σπάρτακος Ροδόπης, ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, Ηρόδικος Κομοτηνής, και Εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» ενώνουν τις δυνάμεις τους

Διονύσης Βοργιάς

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο δρομικό κίνημα Ροδόπης, το οποίο αναπτύσσεται με ταχύτητα κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά ήταν σειρά των μακροβιότερων αγώνων μαζικού αθλητισμού και τρεξίματος της περιοχής, δηλαδή των αγώνων δρόμου που διεξάγονται στη Νυμφαία από τον Σπάρτακο Ροδόπης.


Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τις 9:30 μέχρι τις 15:00 διεξήχθησαν πρώτα το 5ο παιδικό μονοπάτι, με 25 συμμετοχές, έπειτα το 7ο μονοπάτι άλσους Νυμφαίας, διαδρομή 8 χιλιομέτρων, με συμμετοχές ρεκόρ 120, και τέλος ο 7ος ορεινός ημιμαραθώνιος οχυρού Νυμφαίας, διαδρομή 25 χιλιομέτρων με 115 συμμετοχές. Αναφορικά με τον τελευταίο αγώνα, τόσο η διάρκεια της διαδρομής όσο και η συνεχής αυξομείωση του ύψους, συντέλεσαν ώστε ο ημιμαραθώνιος να είναι πραγματικά για ...δυνατούς δρομείς.


Το πλήθος συμμετοχών αλλά και το γεγονός ότι η διοργάνωση έχει αποκτήσει πλέον μία διαχρονικότητα, μετρώντας την έβδομη συνεχή χρονιά διεξαγωγής της, δείχνουν έμπρακτα ότι ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής "αγκαλιάζει" ό,τι σχετίζεται με τον μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα.


Παράλληλα, το γεγονός ότι στη διοργάνωση στάθηκαν αρωγοί τόσο η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής, όσο και το αθλητικό σωματείο για ΑμΕΑ Ηρόδικος, αλλά και η εθελοντική δράση "ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα", αποδεικνύουν ότι χάρη στην ενωτική προσπάθεια το δρομικό κίνημα στην ευρύτερη περιοχή έχει "ζωή" και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, αν οι συνεργασίες συνεχιστούν. 


ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ 8 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
250 ήταν οι συνολικές συμμετοχές, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να συμμετάσχουν, όμως έχασαν τη διορία δήλωσης. "Οι αγώνες πλέον είναι από τους πιο παλιούς, καθώς γίνονται εδώ και επτά χρόνια. Κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα, ενώ ο κόσμος συμμετέχει δυναμικά. Ειδικά στα 8 χλμ οι συμμετοχές είναι πιο πολλές από κάθε άλλη φορά", μας δήλωσε ο Πέπας Τζαβάρας, μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΦΑΑ
Τόσο η κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, Μαρία Μιχαλοπούλου, όσο και ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Κώστας Αστραπέλλος, έδωσαν το παρόν. 


"Για εμάς από τη σχολή είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους της πόλης και να κάνουμε πράξη όλα όσα μαθαίνουμε για τις δραστηριότητες. Η πόλη προσπαθεί να αναπτύξει τη διοργάνωση, όπως και το Komorun του Μαΐου, για να έχουμε σταθερά δύο σημεία αναφοράς για όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να ζουν το κομμάτι της φύσης που είναι πολύ ευχάριστο", επεσήμανε η κα. Μιχαλοπούλου, για να συμπληρώσει αναφορικά με τη συνεργασία των φορέων-συλλόγων ότι "το δρομικό κίνημα έχει μέλλον σε πανελλαδικό επίπεδο, και γενικά το δρομικό κίνημα στην Ροδόπη έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, σε θάλασσα, πεδινό κομμάτι και ορεινό όγκο, ενώ παράλληλα το ΤΕΦΑΑ τροφοδοτεί με ειδικά καταρτισμένους ανθρώπους τις δραστηριότητες. Η πόλη "αγκαλιάζει" το δρομικό κίνημα, γιατί, όπως βλέπετε, στις διοργανώσεις αυτές βλέπουμε πάρα πολλούς δημότες".


Στο ίδιο κλίμα ο κ. Αστραπέλλος πρόσθεσε ότι "στόχος είναι, η συνεργασία ΣΕΦΑΑ, Ηρόδικος και Σπάρτακου, να δημιουργήσει αρκετά τουλάχιστον τρία δρομικά κινήματα στην πόλη, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής και να είμαστε όλοι μαζί σαν μία "γροθιά" και να προωθούμε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη μας".


ΠΑΝΤΟΥ Ο ΗΡΟΔΙΚΟΣ
Το αθλητικό σωματείο για άτομα με αναπηρία, Ηρόδικος Κομοτηνής, στηρίζει κάθε προσπάθεια που προάγει τον μαζικό αθλητισμό. "Βρισκόμαστε εδώ, προκειμένου να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ορθή λειτουργία και ανάπτυξη του θεσμού. Το δρομικό κίνημα, πέρα του ότι δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τη φύση, συγχρόνως ενισχύει την ίδια μας την πόλη σε πολλούς τομείς", τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Ραγκούσης.


ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ...SANTA RUN
Επόμενη στάση; Το Santa Run στις 7 του Δεκέμβρη. Εκεί μας καλεί να συμμετάσχουμε η Άρτεμις Τσολάκη, εθελόντρια της δράσης "ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα". "Στηρίζουμε το δρομικό κίνημα της Κομοτηνής και συνεχίζουμε στις 7 Δεκέμβρη με τον "δρόμο για τους Άγιους Βασίληδες", μία δράση που γίνεται σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς . Σας περιμένουμε όλους να τρέξουμε και να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής", είναι το κάλεσμά της για τον καλό σκοπό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές