fbpx Ενώνουν δυνάμεις ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Λέσχη Lions για καλό σκοπό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Ενώνουν δυνάμεις ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Λέσχη Lions για καλό σκοπό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναυλία
Φιλανθρωπικός σκοπός
ΔΗΠΕΘΕ
Λέσχη Lions Ορφέας Ροδόπης

Ζωή Κοσμίδου: Έχουμε δώσει την δυνατότητα σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας να έχουν μία στέγη


Σοφία Μενεσελίδου: Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής όπως και οι επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής είναι πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν στα καλέσματα των ενεργών πολιτών

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ενώνουν δυνάμεις ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Λέσχη Lions για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για την ενίσχυση της Στέγης Αγάπης στην Κομοτηνή. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Λέσχης Lions “Ορφέας Κομοτηνής”, που διαχειρίζεται τη Στέγη Αγάπης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (Πρώην ΡΕΞ Κομοτηνής) συναυλία για την ενίσχυση της λειτουργίας της Στέγης με τίτλο «Ευρώπη-Βαλκάνια-Ελλάδα».


Για την ανταπόκριση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στην πρόταση της Λέσχης μίλησε η πρόεδρός του Σοφία Μενεσελίδου: "Όλοι έχουμε κάνει πλέον κτήμα μας ότι μια από τις πολύ σημαντικές δράσεις της Λέσχης είναι η λειτουργία αυτού του ξενώνα, η στήριξη του οποίου προέχει έναντι όλων των άλλων δράσεων. Με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση και η χαρά μας είναι διπλή γιατί πρόκειται για μια συναυλία με πολύ σημαντικούς μουσικούς. Ένας από αυτούς, ο Γιώργος Παπουτσής, έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας και είχαμε την χαρά στο παρελθόν ως Δήμος Κομοτηνής να τον φιλοξενήσουμε άλλες δύο φορές". Μαζί του συμπράττουν: Αναστασία Μηλιώρη, βιολί, Χρυσάνθη Σπιτάδη, μεσόφωνος, Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, πιάνο. 


Για τη δράση της Λέσχης Lions στην περιοχή μίλησε η πρόεδρος της Ζωή Κοσμίδου: "Τριάντα χρόνια προσφοράς της Λέσχης στην πόλη κορυφώνονται με την ίδρυση της Στέγης Αγάπης. Δεν θα γινόταν σε καμιά περίπτωση αυτό το εγχείρημα αν δεν νιώθαμε ότι είχαμε την υποστήριξη των συμπολιτών μας. Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί η Στέγη και φιλοξένησε για πάνω από έξι μήνες έξι άτομα. Νιώθω πολύ περήφανη γιατί έχουμε δώσει την δυνατότητα σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας να μην κοιμηθούν έξω. Αυτό το οφείλουμε σε όλους. Όμως θέλουμε διαρκή συμπαράσταση, γι' αυτό σας καλούμε σε αυτή την εκδήλωση υποστήριξης των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη". 


Η κα Μενεσελίδου έσπευσε να προσθέσει πως "το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής όπως και οι διάφορες επιχειρήσεις του δήμου Κομοτηνής είναι πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν στα καλέσματα των ενεργών πολιτών. Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της λέσχης Lions που να είναι μεν ευαισθητοποιημένες απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα αλλά να ξεχωρίζουν και για την ποιότητά τους".


Η συναυλία ενίσχυσης της Στέγης Αγάπης είναι για βιολί, τραγούδι και πιάνο, με έργα εμπνευσμένα από ισπανικές, ουγγρικές, ρουμάνικες, σλάβικες, θρακιώτικες, μικρασιατικές και αρμένικες μελωδίες, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, με έργα των Manuel de Falla, Georges Bizet, Johannes Brahms, Bela Bartok, Antonin Dvorak και Γιώργου Παπουτσή.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν φορείς και προσωπικότητες της πόλης μας με εξέχουσα φιλανθρωπική δράση στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε