fbpx Ένας χρόνος Στέγη Αγάπης: Αυξάνονται οι έχοντες ανάγκη προσωρινής στέγης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2017

Ένας χρόνος Στέγη Αγάπης: Αυξάνονται οι έχοντες ανάγκη προσωρινής στέγης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στέγη Αγάπης
Λέσχη Lions Ορφέας Ροδόπης
Φιλανθρωπία

Στέγη για διάστημα πλέον των έξι μηνών βρήκαν 6 συνάνθρωποι μας, που για κάποιο λόγο έμειναν άστεγοι


Ζωή Κοσμίδου: Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βοηθήσουμε προσωρινά μέχρι να δυναμώσει ο άνθρωπος και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με ενοίκους μία μητέρα με τα δύο της παιδιά ξεκίνησε το περασμένο έτος τη λειτουργία της η Στέγη Αγάπης στην Κομοτηνή και σήμερα σχεδόν έναν χρόνο μετά έχει προσφέρει προσωρινό κατάλυμα για διάστημα πλέον των έξι μηνών σε 6 συνάνθρωπους μας, που για κάποιο λόγο έμειναν άστεγοι. Οι έχοντες ανάγκη προσωρινής στέγης αυξάνονται, όμως ταυτόχρονα αυξάνονται και οι οικονομικές ανάγκες για τη λειτουργία της δομής.

Για το σκοπό αυτό και με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Λέσχης Lions “Ορφέας Κομοτηνής”, που διαχειρίζεται τη Στέγη Αγάπης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (Πρώην ΡΕΞ Κομοτηνής) συναυλία για την ενίσχυση της λειτουργίας της Στέγης με τίτλο «Ευρώπη-Βαλκάνια-Ελλάδα».


Για τις ανάγκες της Στέγης μας μίλησε η πρόεδρος της Λέσχης Ορφέας Ζωή Κοσμίδου: "έχουμε φιλοξενήσει μέχρι τώρα ήδη 6 άτομα για πάνω από ένα εξάμηνο το καθένα και διαπιστώνουμε ότι είναι μια δομή η οποία πρέπει να υπάρχει στην πόλη μας. Και αυτό επειδή φιλοξενεί ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε προσωρινά μέχρι να δυναμώσει ο άνθρωπος να ενισχυθεί από τις υπόλοιπες δομές του Δήμου, της περιφέρειας και να προχωρήσει ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα". Η δομή επιχειρεί να ανακουφίσει οικογένειες που έχουν χάσει το σπίτι τους, για οποιονδήποτε λόγο, είτε χρεών είτε από αιφνίδιο γεγονός, όπως πυρκαγιά.


Κάποιος που έχει έλλειψη καταλύματος και θέλει να βοηθηθεί, σύμφωνα με την κα Κοσμίδου, "πρέπει να απευθυνθεί καταρχάς στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής με την οποία συνεργαζόμαστε και φυσικά στις άλλες δομές στην εκκλησία με την οποία έχουμε επαφή. Από εκεί λαμβάνουμε την ενημέρωση, αλλά έρχονται και απευθείας σε εμάς. Όμως για να μπει κανείς μέσα στη Στέγη οπωσδήποτε πρέπει να μάθουμε το προφίλ του ανθρώπου και αυτό γίνεται πάντα με τη βοήθεια της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, τα στελέχη της οποίας πραγματικά τους ευχαριστούμε".  


Η συναυλία ενίσχυσης της Στέγης Αγάπης είναι για βιολί, τραγούδι και πιάνο, με έργα εμπνευσμένα από ισπανικές, ουγγρικές, ρουμάνικες, σλάβικες, θρακιώτικες, μικρασιατικές και αρμένικες μελωδίες, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, με έργα των Manuel de Falla, Georges Bizet, Johannes Brahms, Bela Bartok, Antonin Dvorak και Γιώργου Παπουτσή.


Συμπράττουν: Αναστασία Μηλιώρη, βιολί, Χρυσάνθη Σπιτάδη, μεσόφωνος, Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, πιάνο, Γιώργος Παπουτσής, πιάνο-σύνθεση.


Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν φορείς και προσωπικότητες της πόλης μας με εξέχουσα φιλανθρωπική δράση στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τυπική υποχρέωση του εκκαθαριστή  που ορίστηκε,  για την πάλαι ποτέ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών-ΕΑΣ Ροδόπης, μας ενημερώνουν ότι  ήταν η γενική συνέλευση που πργματοποιήθηκε χθες  σε ξενοδοχείο της πόλης μ