fbpx Ένας απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής, γράφει για τη νομική επιστήμη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
"ΜΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ", ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Ένας απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής, γράφει για τη νομική επιστήμη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Βιβλιοπαρουσίαση
Μανώλης Βαμβουνάκης

Μανώλης Βαμβουνάκης: Επιδίωξή μου είναι αυτό το βιβλίο να γίνει συνταξιδιώτης για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με τη νομική επιστήμη"

Για το νεαρό συγγραφέα η Κομοτηνή είναι η δεύτερη πατρίδα του και σε αυτήν ευελπιστεί πολύ σύντομα να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο

Δήμητρα Συμεωνίδου

Είσαι µαθητής και θέλεις να σπουδάσεις Νοµική, αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς αφορά ο κλάδος και η επιστήµη της Νοµικής ή… πού µπορείς να σπουδάσεις (δηµόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήµιο); Είσαι µαθητής που θέλει να σπουδάσει Νοµική ή φοιτητής Νοµικής που θέλει να ξέρει τις επαγγελµατικές πόρτες και διεξόδους (νοµικά και εξωνοµικά επαγγέλµατα µε κύρος και λεφτά), που ανοίγονται µέσα από τη Νοµική αλλά και τις µεταπτυχιακές ευκαιρίες εξειδίκευσης στον κλάδο αυτό; Θέλεις να είσαι εσύ αυτός ή αυτή, που θα αγορεύει σε σηµαντικές δίκες και σε µεγάλα δικαστήρια µε την ιδιότητα του συνηγόρου υπεράσπισης; Θέλεις µε λίγα λόγια να γίνεις δικηγόρος;


Το θέµα δεν είναι να έχεις «µπαµπά δικηγόρο» ή «κάποιον στην οικογένεια» που να ασχολείται µε τα νοµικά. Το θέµα είναι να ξέρεις σε ποια από τις 4 κατηγορίες δικηγόρων θα ανήκεις µε βάση τα θέλω και την προσωπικότητά σου και όχι µε βάση τα πτυχία και την εµπειρία σου! Σε φαντάζεσαι να είσαι εσύ που αποφασίζεις για την τύχη των ανθρώπων ως ο φυσικός δικαστής; Ή µήπως τελικά θέλεις να γίνεις εισαγγελέας ή συµβολαιογράφος; Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς µε το διπλωµατικό σώµα ή την επιστήµη της εγκληµατολογίας; Πόσα γνωρίζεις για την δικαστική γραφολογία; Θέλεις να βγεις στο εξωτερικό;


Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ο Μανώλης Βαμβουνάκης μέσα από το πρώτο του βιβλίο "Μαμά, θέλω να γίνω Δικηγόρος!".  Ένας απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής, γράφει για τη νομική επιστήμη και μας καλεί να μυηθούμε στα μυστικά της επιστήμης του. Φοιτητής Νομικής ΔΠΘ από το έτος 2011 έως το 2015, νεαρός ασκούμενος πλέον δικηγόρος, έχει τα καλύτερα να λέει για το πανεπιστήμιο της Θράκης και ειδικότερα για τη Νομική Σχολή. "Ο φάρος της νομικής επιστήμης σήμερα είναι η Νομική Κομοτηνής, καθώς διαθέτει εξαίρετο προσωπικό που με ενέπνευσε και ελπίζω να με στηρίξει και σε αυτό το βήμα που κάνω εκδίδοντας το βιβλίο μου". Άλλωστε για τον Μανώλη Βαμβουνάκη η Κομοτηνή είναι η δεύτερη πατρίδα του και σε αυτήν ευελπιστεί πολύ σύντομα να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο. 


Όσο για την συγγραφή του βιβλίου, αυτή προέκυψε πριν από περίπου 1,5 χρόνο και απέδωσε καρπούς, αφού εδώ και δύο εβδομάδες ο Μανώλης Βαμβουνάκης έχει στα χέρια του το νέο του βιβλίο. Όμως η επιθυμία για συγγραφή, "υπήρχε μέσα μου από πάντα", όπως λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός επιστήμονας και προσθέτει "από μαθητής που ήμουνα είχα την επιθυμία της συγγραφής με σκοπό να απαντήσω στις 53 αναπάντητες ερωτήσεις που ταλανίζουν τους μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν νομική, αλλά δεν τα γνωρίζουν όλα". Επιδίωξή του είναι αυτό το βιβλίο "να γίνει συνταξιδιώτης για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με τη νομική επιστήμη και δεν τα ξέρουν όλα. Είναι ένα βιβλίο που σε παίρνει χέρι - χέρι από όταν θα γεννηθεί η επιθυμία να σπουδάσεις νομική, μέχρι και όταν θα μπεις στα αμφιθέατρα αλλά και όταν θα αναζητήσεις μία εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όσο και στην επαγγελματική αγορά". Η συγγραφή του βιβλίου έδωσε και στον ίδιο τον συγγραφέα τις απαντήσεις που ζητούσε σχετικά με τη νομική επιστήμη. 


Το "Μαμά, θέλω να γίνω Δικηγόρος!" είναι για το 1ο βιβλίο στο είδος του, για το οποίο επεσήμανε σχόλιο και ο Αμερικανοεβραίος δικαστής T. Goldman. «Το βιβλίο αυτό έπρεπε ήδη να υπάρχει! Και στην Αµερική! Το «Μαµά, θέλω να γίνω Δικηγόρος» αποτελεί έναν µέντορα-οδηγό, για όλους όσοι θέλουν να σπουδάσουν και να ασχοληθούν µε τη Νοµική, αλλά δεν τα ξέρουν όλα».


Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Μανώλης Βαµβουνάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε Νοµική στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο της Θράκης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές του σε µεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ παράλληλα έλαβε σηµαντική εκπαίδευση στην τέχνη και τις τεχνικές της επικοινωνίας στο Kingstown College της Ιρλανδίας και στο American Board of NLP. Από νεαρή ηλικία ακόµα δηµιούργησε τη σειρά επιτυχηµένων αγγλόφωνων σεµιναρίων «Life After Law School» και «Thanks to Law School», που προβλήθηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο. Παράλληλα, έλαβε ενεργό συµµετοχή σε προγράµµατα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, προστασίας κακοποιηµένων γυναικών και γενικότερα θυµάτων βίας, παράλληλα µε την άσκηση της µάχιµης δικηγορίας.


Ο Μανώλης Βαμβουνάκης, σήμερα είναι ασκούμενος συνεργατικά στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Σάκη Κεχαγιόγλου, ενώ ως φοιτητής είχε απασχοληθεί στο δικηγορικού γραφείου του Δημήτριου Μενόπουλο. 


Το βιβλίο του «Μαµά, Θέλω να γίνω Δικηγόρος!» αποτελεί το πρώτο βιβλίο στο είδος του, ενώ αναµένεται να µεταφραστεί και στα αγγλικά.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vamvounakism@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανεξήγητη,  βιαστική και συνάμα αναιτιολόγητη και ανεύθυνη,   η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων στη Νυμφαία,  που έφερε δικαίως οργή και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο και τους κατοίκους της περιοχ