fbpx Ένα θερμαντικό σώμα έκαψε διαμέρισμα, αναστάτωση στην πολυκατοικία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Ένα θερμαντικό σώμα έκαψε διαμέρισμα, αναστάτωση στην πολυκατοικία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιά
Πυροσβεστική Κομοτηνής
Θέμης Τζενετίδης

Η φωτιά ξεκίνησε από θερμαντικό σώμα σε διαμέρισμα φοιτήτριας, βρέφος διαμετακομίστηκε προληπτικά στο Σισμανόγλειο, "εγκλωβίστηκαν" οι κάτοικοι 
της πολυκατοικίας

Διονύσης Βοργιάς

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας Κομοτηνής, σε αναπάντεχη φωτιά που ξέσπασε σε οροφοδιαμέρισμα στο κέντρο της Κομοτηνής. Από διαμέρισμα τρίτου ορόφου επί της οδού Ανδρονίκου (κάθετης της Λ. Ηρώων) ξεκίνησε η φωτιά, λίγα λεπτά μετά τις 8μιση το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου και κατευθείαν έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ κατόπιν άμεση ήταν η επέμβαση ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και οχημάτων της τροχαίας.

Η φωτιά ξεκίνησε από διαμέρισμα τρίτου ορόφου το οποίο ενοικιάζει πρωτοετής φοιτήτρια, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες - και με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού - φέρεται πως άφησε θερμαντικό σώμα τύπου αερόθερμο αναμμένο και μπήκε για μπάνιο. 

Όταν βγήκε από το μπάνιο, έγινε μάρτυρας σε καπνούς και την φωτιά να έχει ήδη ξεκινήσει, γι' αυτό και κάλεσε την Πυροσβεστική. Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε στο μικρό διαμέρισμα και οι καπνοί άρχισαν να ανεβαίνουν και στα άνω διαμερίσματα τέταρτου και πέμπτου ορόφου.

Άμεση ήταν και η εμφάνιση ενισχύσεων, με περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο, όπως και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Κ. Παπάζογλου και, αργότερα, και τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής δημοτικό σύμβουλο Θ. Τζενετίδη. Το μεγάλο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν κατά την όλη επιχείρηση οι άντρες της Πυροσβεστικής ήταν ο καπνός, ο οποίος εξαπλώθηκε γρήγορα προς τα πάνω διαμερίσματα, κάνοντας την επέμβαση από τις σκάλες πολύ δύσκολη.

Γι' αυτό επιχείρησαν ταυτόχρονα και από το πίσω μέρος της πολυκατοικίας. Εκεί στήθηκε μία σκάλα (όπως και από την μπροστινή πλευρά) στην οποία ανέβηκαν οι πυροσβέστες και - αφότου έσπασαν το πατζούρι του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου - μπήκαν μέσα και έσβησαν την φωτιά.

Είχε προηγηθεί η διαμετακόμιση βρέφους - το οποίο την ώρα της φωτιάς βρισκόταν στο πάνω διαμέρισμα με τους γονείς του - στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έγκαιρα χάρη στην καθοριστική επέμβαση των ανθρώπων του ΕΚΑΒ. Το βρέφος διαμετακομίστηκε στα επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, προληπτικά λόγω του καπνού.

Εγκλωβισμένοι στους άνω ορόφους της φωτιάς, όπως και στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό της φοιτήτριας (η οποία είχε βγει έξω από την πολυκατοικία και βρισκόταν σε σοκ) παρέμειναν οι υπόλοιποι κάτοικοι, οι οποίοι δέχθηκαν άμεσα συμβουλές της Πυροσβεστικής να βάζουν βρεγμένα πράγματα στο πρόσωπό τους και να απομακρύνουν εύφλεκτα αντικείμενα.

Η κατάσβεση επετεύχθη περί τις 10:20 αλλά μέχρι και τις 12 περίπου άνθρωποι της Πυροσβεστικής και Σαμαρείτες διασώστες του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονταν στο σημείο. Η γειτονιά παρέμεινε ανάστατη όλο το βράδυ, ενώ έντρομοι περαστικοί και περίοικοι παρακολούθησαν τις προσπάθειες των αρμοδίων να επιχειρήσουν στον τρίτο όροφο, καθ' όλη τη διάρκεια της κατάσβεσης. 

Ο "Χ" επικοινώνησε το ίδιο βράδυ με τον κο Τζενετίδη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση και πως ελέγχθηκαν όλοι οι ένοικοι και ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας και είναι καλά στην υγεία τους. Όσοι από αυτούς το επιθυμούσαν, παρέμειναν το βράδυ στα διαμερίσματά τους. Τα αίτια της φωτιάς διερευνούνται αρμοδίως.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.