ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΔΕΚΑΚΟΥΠΗ ΛΕΜΒΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Ένα όνειρο 20 ετών έγινε πραγματικότητα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόσκοποι
Ροδόπη

Οι Ναυτοπρoσκόποι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, αυτό της θάλασσας, μέσω του «Φίλιππου» μίας παραδοσιακής ξύλινης δεκάκουπης λέμβου τύπου φαλαινίδας

Μία πολύ σημαντική μέρα ήταν η Κυριακή 9 Απριλίου για τους Ναυτοπρόσκοπους Κομοτηνής, καθώς μετά από εντατική δουλειά ενός χρόνου, ένα μεγάλο όνειρο των προσκόπων έγινε πραγματικότητα. Οι Ναυτοπρoσκόποι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, αυτό της θάλασσας, μέσω του «Φίλιππου» μίας παραδοσιακής ξύλινης δεκάκουπης λέμβου τύπου φαλαινίδας, η οποία κατασκευάστηκε το 1996 στην Καβάλα με δυνατότητα χρήσης και με πανιά.


«Η σημερινή μέρα είναι ένα όνειρο τουλάχιστον 20 χρόνων! Μία παραδοσιακή λέμβος ήρθε στους Ναυτοπροσκόπους Κομοτηνής και καταφέραμε σήμερα (σ.σ. το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου) να τη ρίξουμε στο νερό. Η τελευταία αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από το πέρσι το καλοκαίρι. Η βάρκα μας, ο Φίλιππος, άνηκε στους ναυτοπροσκόπους της Καρβάλης. Μας την παραχώρησαν, και ξεκινήσαμε τις εργασίες συντήρησης και επισκευής. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που τη δοκιμάζουμε σε κανονικές συνθήκες. Ήρθαν και φίλοι από την Αλεξανδρούπολη που μας βοήθησαν με τη διαδικασία. Κάναμε τα τεστ πλεύσης, κατεύθυνσης και είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, διότι όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία θα έχουμε μία βάρκα όπου οι Ανιχνευτές και τα νέα Λυκόπουλα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να εκπαιδευτούν και να λειτουργούν σε ρεαλιστικό περιβάλλον. Η βάρκα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και μας βοηθάει να περνάει τις αρχές και τις μεθοδολογίες των Ναυτοπροσκόπων στο φυσικό μας περιβάλλον, αυτό της θάλασσας» μας ενημερώνει ο Γιώργος Στεφανίδης, αρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών Ν. Ροδόπης.

Ένα μεγάλο προσκοπικό camp τον Ιούλιο στην Αλκυόνα 
Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Στεφανίδης, ήδη έχει προγραμματιστεί και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για μία μεγάλη κατασκήνωση Λυκοπούλων που θα γίνει στο προσκοπικό κέντρο της Αλκυόνας από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου. Βεβαίως ο «Φίλιππος» θα έχει κεντρικό ρόλο στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία των συμμετεχόντων. Επιπλέον δύο βάρκες από την Αλεξανδρούπολη θα έχουν για το σκοπό αυτό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατασκηνωτών. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι