fbpx Ένα χρόνο μετά καμία ουσιαστική ενέργεια για το παρεμπόριο, διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΠΡΟ ΕΤΟΥΣ

Ένα χρόνο μετά καμία ουσιαστική ενέργεια για το παρεμπόριο, διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
παρεμπόριο
ΓΣΕΒΕΕ
Γιώργος Καββαθάς
ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
Ανέστης Βαφειάδης

Ο Γιώργος Καββαθάς μίλησε για πνευματικά δικαιώματα, φορολογικό και ασφαλιστικό, επισκέφτηκε το οινοποιείο Κίκονες και την παραλιακή ζώνη Φαναρίου και Μαρώνειας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ένα χρόνο μετά καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει για να παταχθεί το παρεμπόριο, διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς επισκεπτόμενος το νομό Ροδόπης. Καλεσμένος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων ο κος Καββαθάς βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Μαΐου στην περιοχή μας. Πραγματοποίησε ομιλία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για πνευματικά δικαιώματα, φορολογικό και ασφαλιστικό, αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Μαζί με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη και άλλους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και εκπροσώπων των επαγγελματιών, επισκέφτηκε το Οινοποιείο Κίκονες και την παραλιακή ζώνη Φαναρίου και Μαρώνειας.

Στο Οινοποιείο «Κίκονες» η Μελίνα και ο Βασίλης Τάσσου φρόντισαν για την ξενάγηση  στις εγκαταστάσεις του κου Καββαθά και των επαγγελματιών, έκαναν την ενημέρωση για την εξαιρετική παραγωγή των τοπικών κρασιών και έθεσαν επί τάπητος όλα όσα τους απασχολούν ως επαγγελματίες του οινοποιητικού τομέα. Αντίστοιχη ενημέρωση από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη Φαναρίου και Μαρώνειας είχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ με την πλειοψηφία αυτών να αναδεικνύουν ως μείζονα όλα όσα ζητήματα έθιξε στην ομιλία του δηλαδή φορολογικό, ασφαλιστικό και πνευματικά δικαιώματα κυρίως για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το παρεμπόριο ανέκυψε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο με αφορμή την παρουσία του προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στη Ροδόπη. Είναι άλλωστε ένα θέμα για το οποίο έχει γνώση ο κος Καββαθάς. Είναι από τους ελάχιστους εκπροσώπους φορέων που έκανε αυτοψία της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα Ροδόπης-Βουλγαρίας αναφορικά με το μείζον πρόβλημα του παραεμπορίου. Αυτό συνέβη προ έτους με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να ανεβαίνει στο μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας, μαζί με επαγγελματίες και στελέχη του Τελωνείου Κομοτηνής, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη δυσκολία στον έλεγχο των διακινούμενων προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών.

Και μπορεί οι έλεγχοι του Τελωνείου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του Τελωνείου Ξάνθης να έχουν ενταθεί και αυτοί να αποδίδουν αποτελέσματα, όμως διενεργούνται σε πρωτόγονες συνθήκες. Τότε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης είχε ευχαριστήσεις τις μονάδες που έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους και με μέσα πρωτόγονα προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά έθιξε την έλλειψη υποδομών, γι’ αυτό ζητάμε άμεσα να γίνουν κατασκευές, παραθέτοντας προτάσεις όπως την παρουσία μόνιμων αρμόδιων μεικτών ελεγκτικών κλιμακίων, την ενίσχυση των δομών και των υποδομών (γεφυροπλάστιγγες, σκάνερ, τηλεματική σύνδεση υπουργείων), την ενεργοποίηση των ΚΕΛΑΥΕΚ και άλλες.

Σήμερα ένα χρόνο μετά από την αυτοψία εκείνη στα σύνορα ο κος Καββαθάς άκουσε τους εκπροσώπους επαγγελματιών στη Ροδόπη να του λένε ότι καμία ενέργεια δεν έχει υλοποιηθεί και το παρεμπόριο συνεχίζει να απασχολεί έντονα, ζητώντας του την θεσμική του παρέμβαση στα κέντρα αποφάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ