fbpx Ένα δρομικό γεγονός, μία καλή ευκαιρία διαφήμισης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 17 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΓΩΝΑΣ BEER RUN!

Ένα δρομικό γεγονός, μία καλή ευκαιρία διαφήμισης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
BEERunners
Beer Run
Ζυθοποιία ΑΜ-Θ
Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης

Ξεπέρασαν τους 500 οι συμμετέχοντες στον αγώνα 6χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την ζυθοποιία Βεργίνα στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής


Θετικές οι εντυπώσεις των BEERunners που κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην Κομοτηνή έγινε ο πρώτος πανελλαδικά αγώνας Beer Run, με μεγάλη συμμετοχή και τη μπύρα να ρέει άφθονη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των BEERunners Komotinis με την υποστήριξη και φιλοξενία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης αλλά και του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος». Ο αγώνας των 6χλμ. είχε ως αφετηρία και τερματισμό την ζυθοποιία στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Ο ήχος της εκκίνησης ακούστηκε στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 15 Απριλίου στο δρόμο μπροστά από το εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, δίνοντας το έναυσμα στους συμμετέχοντες να τρέξουν με ψυχή και διάθεση. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν ότι στο 3ο χλμ. της διαδρομής υπήρχε υποχρεωτική στάση και κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας Βεργίνα τύπου lager. 

Ο συνδυασμός ενθουσίασε τους δρομείς που έδειχναν να το απολαμβάνουν. Συμμετέχοντες από διάφορα μέλη της Ελλάδας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Περισσότεροι από 500 δρομείς από Χαλκιδική, Σκύδρα, Φλώρινα, Ξάνθη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και αλλού. 

Ενθουσιασμένος από την αθρόα προσέλευση δρομέων, δήλωσε εκ μέρους των BEERunners Komotinis ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, γεγονός που αντάμειψε την κούραση των διοργανωτών. "Θέλαμε να φέρουμε κόσμο στην Κομοτηνή, να δούνε τι σημαίνει θρακιώτικη φιλοξενία, ποια είναι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης", μας λέει δίνοντας το στίγμα του αγώνα. 


ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Για την Αναστασία Μπακόλα από την Χαλκιδική που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα ήταν μία "πολύ ωραία εμπειρία". Η συμμετοχή της σε αυτόν τον αγώνα συνέπεσε χρονικά με την ημέρα των γενεθλίων της και την ημέρα που νίκησε τον καρκίνο, όταν πριν από μία πενταετία υπεβλήθη σε χειρουργείο. Από την Χαλκιδική και η εκπαιδευτικός Μαρία Κουλουμτούρη η οποία αναγνώρισε την προσπάθεια των διοργανωτών αλλά εξέφρασε μία ένσταση ως προς την επιλογή του χώρου διεξαγωγής του αγώνα.

"Η διαδρομή ήταν μέσα στον ήλιο σε βιομηχανική περιοχή και δεν έχει ομορφιά", μας είπε η ίδια. Γεύτηκε τη μπύρα, ενώ ενθουσιάστηκε από το τσάι Tuvunu. Οργανωμένα και με λεωφορείο μετακινήθηκαν συνολικά 40 άτομα από την Χαλκιδική, όλοι τους αθλούμενοι στο γυμναστήριο Fitness Ευ ζην στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. 

Το Vergina Beer Run είναι ένα δρομικό γεγονός χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνιστικό χαρακτήρα! Για τον λόγο αυτό δεν υπήρχε ατομική χρονομέτρηση αλλά βραβεύτηκαν συμβολικά μόνο οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που τερμάτισαν. 

Άνδρες
01. Μουρατίδης Φώτης
02. Καλούδης Γιάννης
03. Τοροσιάν Γιάννης

Γυναίκες 
01. Σκαρλατίδου Φωτεινή
02. Ρωμανίδου Ξένια
03. Κουτσούπη Μαρία 

Παράλληλα συμβολικό βραβείο δόθηκε στον μεγαλύτερο ηλιακά δρομέα, τον Χρήστο Γεραντίδη. 
Μετά τον τερματισμό και τις απονομές ακολούθησε πάρτι με μπύρες στον καινούργιο χώρο εκδηλώσεων/παρουσιάσεων της Ζυθοποιίας καθώς και ξενάγηση κατά ομάδες στον χώρο παραγωγής του εργοστασίου. Για πολλούς από τους συμμετέχοντες εκτός Κομοτηνής ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το εργοστάσιο και δοκίμασαν προϊόντα όπως το κρύο τσάι Tuvunu. 

Η ομάδα BEERunners Komotinis κέρδισε το στοίχημα της πρώτης διοργάνωσης και ήδη σκέφτονται το επόμενο βήμα, αφού όπως λέει ο κος Παπαδόπουλος "αξίζει για τον τόπο μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.