fbpx Ελπίζουν να αναπληρώσουν το χαμένο "τουριστικό" χρόνο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 11:00
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ελπίζουν να αναπληρώσουν το χαμένο "τουριστικό" χρόνο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Παραλίες
Αρωγή
Φανάρι
Τουρισμός

Παράταση της τουριστικής σεζόν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου βλέπει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου 

Όσα έλειψαν το φετινό καλοκαίρι

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ελπίζουν να αναπληρώνουν το χαμένο "τουριστικό" χρόνο και βλέπουν παράταση της τουριστικής σεζόν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Ο τελευταίος, επίσημα τουλάχιστον, μήνας του καλοκαιριού ξεκίνησε, με την τουριστική σεζόν να μετράει αντίστροφα για την παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής. Σε τουρισμό μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου προσβλέπει, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου Νικόλαος Σταυράκης και μιλάει για το καλύτερο καλοκαίρι της τελευταίας πενταετίας. Το λέει βασιζόμενος στις μαρτυρίες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και μας ενημερώνει ότι ξενοδοχεία, δωμάτια και άλλα καταλύματα έχουν κρατήσεις μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τούρκοι συνθέτουν το δυναμικό των τουριστών που επιλέγουν το Φανάρι για τις διακοπές τους. Άλλοι διανυκτερεύοντας σε ιδιόκτητα εξοχικά και άλλοι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

"Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι υπάρχει πληρότητα στο Φανάρι και στα δικά μας καταλύματα, ενώ είναι και ο κόσμος που προσέρχεται στις παραλίες είναι αρκετός", μας λέει με τη σειρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και παρατηρεί "το θέμα είναι τι μένει ως προστιθέμενη αξία. Με βάση πάντως της κίνησης που υπάρχει φέτος, διαπιστώνουμε ότι είναι καλύτερη η χρονιά από πέρσι". Την αύξηση τουριστών την αποδίδει φυσικά στη λειτουργία του κάθετου άξονα Νυμφαίας όμως σημειώνει και κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει φέτος πιο έντονα στο Φανάρι "έχουμε τουρίστες από την Τουρκία που δεν είχαμε πέρσι. Πέρα των Βουλγάρων και των Ρουμάνων έχουμε και Τούρκους". 


Οι προσλαμβάνουσες που έχει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου Νικόλαος Σταυράκης από τους επαγγελματίες των καταστημάτων εστίασης είναι θετικές για την κίνηση του φετινού καλοκαιριού. Βέβαια, παρατηρεί, ότι αρκετοί τουρίστες περιορίζουν τις εξόδους τους σε ταβέρνες, καφέ και μπαρ, επιλέγοντας το οικονομικό ...μπαλκόνι.  Όμως διαπιστώνει και μία έλλειψη "λείπει η νυχτερινή ζωή από το Φανάρι" μας λέει, έλλειψη που του έχουν επισημάνει τουρίστες, κυρίως ξένοι. 


Με το καλοκαίρι να μετράει αντίστροφα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου Νικόλαος Σταυράκης ελπίζει την επόμενη χρονιά η παραλιακή ζώνη να είναι εγκαίρως οργανωμένη με την λειτουργία των beach bar. 


Χαρακτηρίζει το Φανάρι "αιχμή του δόρατος" για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και εξηγεί το γιατί "έχει καθαρές θάλασσες, είναι προορισμός για οποιοδήποτε πορτοφόλι". 


Όσο για εκείνα που έλειψαν το φετινό καλοκαίρι... Έλειψε ο έγκαιρος προγραμματισμός, η συνεργασία μεταξύ τοπικών αρχών και ιδιωτών, οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, η άσκηση πίεσης προς όσους συνεχίζουν να αποφασίζουν για τις τύχες της περιοχής χωρίς να γνωρίζουν το ελάχιστο για την περιοχή. Αυτά έλειψαν το φετινό καλοκαίρι και σίγουρα οι μέρες του Αυγούστου που απομένουν δεν είναι αρκετές για να αναπληρώσουν τα κενά και τις παραλείψεις όχι ενός καλοκαιριού αλλά πολλών. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Βγήκαν με δελτία τύπου και  ανακοινώσεις οι αυτοδιοικητικοί σε περιφέρεια και δήμους,  για να αντιληφθούμε κι εμείς οι πολίτες,  ότι πέρασε ένας χρόνος από την …σημαντική τους νίκη,  που τους έφερε στην εξου