fbpx Έλενα Κουντουρά: «Το 2018 ξεκίνησε με 14% αύξηση στις τουριστικές αφίξεις»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 31 Μαΐου, 2018 - 10:00
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ

Έλενα Κουντουρά: «Το 2018 ξεκίνησε με 14% αύξηση στις τουριστικές αφίξεις»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Έλενα Κουντουρά
Τουρισμός
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Χωρίς αναφορές στην Κομοτηνή, η επίσκεψη της υπουργού σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Στην  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε χθες Τετάρτη 30 Μαΐου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κομίζοντας ευχάριστα νέα τόσο για την περιοχή σε συνάρτηση βέβαια και με τα δεδομένα του πανελλήνιου τουριστικού γίγνεσθαι. 


«Το 2015 σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μία εθνική τουριστική πολιτική και είμαστε αναγνωρισμένα πια η χώρα παράδειγμα της Μεσογείου, που ενώ αντιμετώπισε πάρα πολλές κρίσεις κατάφερε σε τρία χρόνια ανάπτυξης της τάξης του 25% με 6 εκ. τουρίστες και έσοδα σε επίπεδα ρεκόρ», δήλωσε η υπουργός εξερχόμενη της μαραθώνιας σύσκεψης που φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου, προεξαρχούσης της ιδίας. 


Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη
Η επίσκεψη της κας Κουντουρά έγινε κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Για την ιστορία να πούμε, ότι η υπουργός είχε προσκληθεί από τον κο Λαμπάκη στα θυρανοίξια του ρωσικού ναϊδίου που εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν από μερικούς μήνες με χρήματα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης. Τα θυρανοίξια του ναϊδίου είχαν γίνει πριν από τρεις εβδομάδες, όμως η υπουργός τότε δεν είχε παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 


«Σήμερα εισπράξαμε ένα μάθημα, τολμώ να το πω, από μία υπουργό η οποία ξέρει να στέκεται απέναντι στην θεσμικότητα την τοπική και είμαι πολύ ευχαριστημένος που τη γνώρισα σήμερα», σχολίασε ο κος Λαμπάκης μετά το τέλος της σύσκεψης, ωστόσο δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι οι φιλοφρονήσεις αφορούν προσωπικά την κα Κουντουρά και όχι συλλήβδην την κυβέρνηση καθώς «ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα ανασυγκροτήσει την οικονομία του Έβρου, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά. 


Στην ίδια σύσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κώστας Χατζημιχαήλ, οι δήμαρχοι του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο πρόεδρος των επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, ο πρόεδρος του σωματείου καφέ εστίασης της Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλαβάντας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης και άλλοι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό της περιοχής. 


«Ήρθα να ακούσω» σημείωσε η κα Κουντουρά, η οποία κατέγραψε τις ανάγκες της περιοχής, την οποία είχε επισκεφτεί ξανά πριν από ένα χρόνο με αφορμή τις εκδηλώσεις για το πρόγραμμα «Δρόμοι του Μεταξιού». 


Η υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί επί συγκεκριμένων θεμάτων, παρόλο που οι εμπλεκόμενοι στη σύσκεψη της έθεσαν σειρά ζητημάτων, παρά μόνο είπε «ο τουρισμός είναι πολύ ευαίσθητος και θα μεταφέρω τα προβλήματα σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία».


Αναφερόμενη στη σύσκεψη γενικά, η κα Κουντουρά τη χαρακτήρισε ως «πολύ εποικοδομητική» και είπε ότι κατά τη διάρκεια της «τέθηκαν θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα, τη διαθεσιμότητα και τα τουριστικά προϊόντα». 


Η περιοδεία της κας Κουντουρά στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ολοκληρώθηκε με αντίστοιχη σύσκεψη στην Καβάλα, αφού όμως προηγήθηκε μία μίνι σύσκεψη με κομματικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τον Έβρο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μιλώντας με ειδικούς και υπηρεσίες, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς και προσπαθώντας να κατανοήσουμε την αδράνεια, αλλά  και την απουσία σε σοβαρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Ροδόπη δεκαετίες τώρα,  αντ