fbpx Έκθετοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για την έλλειψη πετρελαίου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Έκθετοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για την έλλειψη πετρελαίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμος Κομοτηνής
έλλειψη πετρελαίου
Σκουπίδια

Οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής για να μην ξεμείνουν τελείως σχολεία και τα παράπονα δημοτών που βλέπουν συνοικίες να μην έχουν καθαριστεί επαρκώς

Σήμερα το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη νέας απόφασης σχετικά με τον προμηθευτή

Ρεπορτάζ Διονύσης Βοργιάς, Δήμητρα Συμεωνίδου

Προβλήματα σε δημοτικά κτίρια και αποκομιδή απορριμμάτων έχει προκαλέσει η αθέτηση των όρων από τον προμηθευτή πετρελαίου του Δήμου Κομοτηνής. Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, η ανάδοχος εταιρία πήρε προθεσμία 48 ωρών, ήτοι μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να προμηθεύσει δημοτικά κτήρια - μεταξύ των οποίων και σχολεία - και οχήματα με 20.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Ωστόσο, μέχρι και την Δευτέρα φέρεται πως η ανάδοχος εταιρία δεν κατέφερε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Δήμο και άρα στους ίδιους τους δημότες, εκθέτοντας τον Δήμο Κομοτηνής.

Στα 'κόκκινα' δημοτικά κτίρια και σχολεία
Με λύση 'κεραυνό' δεν ξέμειναν ολικά από πετρέλαιο σχολικές μονάδες της περιοχής. Ωστόσο δημοτικά κτίρια και σχολεία είναι στα 'κόκκινα' και μετρούν λίτρο - λίτρο, προκειμένου να μην ξεμείνουν, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χ" χθες Δευτέρα υπήρξαν δημοτικά κτίρια τα οποία έμειναν χωρίς θέρμανση. Μάλιστα, στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, το πρωί της Δευτέρας 4/3, οι μαθητές απείχαν από το μάθημα, τις πρώτες ώρες, μέχρι να ανταποκριθεί η δημοτική αρχή στο αίτημά τους για προμήθεια ποσότητας πετρελαίου. Στο μεγάλο αυτό κτιριακό συγκρότημα συστεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ και τα Εργαστήρια κι από την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την διεύθυνση, είχαν ξεμείνει από πετρέλαιο.

Πρόβλημα με την καθαριότητα
Την ίδια ώρα η έλλειψη πετρελαίου έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην καθαριότητα της Κομοτηνής και των οικισμών, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν όλα τα απορριμματοφόρα. Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκε η παραδοχή ότι δεν κινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα όλα τα απορριμματοφόρα του Δήμου, με αποτέλεσμα να σωρευτούν σε διάφορες γειτονιές σκουπίδια. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και χθες, με αναγνώστες του "Χ" να διαμαρτύρονται για συνοικίες όπου η αποκομιδή απορριμμάτων δεν είναι επαρκής, κυρίως αναφορικά με τους κάδους ανακύκλωσης. 

Η κατάσταση στην γειτονιά κοντά στη στέγη του Οδηγισμού είναι χαρακτηριστική, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, με τους περίοικους να καταγγέλλουν ότι έχει να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων από τους μπλε κάδους ήδη από την περασμένη εβδομάδα. 

Νέο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
Εκτάκτως συνεδριάζει ξανά, σήμερα Τρίτη και ώρα 14:30, το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Η ανοχή φαίνεται να εξαντλείται και το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει με μοναδικό θέμα την κήρυξη ή μη έκπτωτου του εργολάβου. Εάν η ανάδοχος εταιρία κηρυχθεί έκπτωτη, τότε θα μπορέσει ο Δήμος Κομοτηνής να κινήσει κατεπείγουσες διαδικασίες απευθείας αναθέσεων για να γεμίσουν λίτρα πετρελαίου οι λέβητες των κτιρίων και τα ντεπόζιτα των απορριμματοφόρων. Στο προηγούμενο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασιστεί ο Δήμος Κομοτηνής να βάλει πλάτη στον ιδιώτη, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια προμηθεύει τον Δήμο με πετρέλαιο, ακόμη κι όταν ο Δήμος Κομοτηνής είχε χείριστη οικονομική κατάσταση. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Φακιρίδης και Μαρία Παπαδοπούλου είχαν ψηφίσει υπέρ της έκπτωσης του προμηθευτή και απείχε ο Μιχάλης Πολυτσάκης της παράταξης "Εμείς η Πόλη". Αναμένουμε να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν σήμερα οι δημοτικές παρατάξεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ