fbpx Έκτακτες συσκέψεις σε Δήμο Κομοτηνής και Περιφέρεια ΑΜΘ για τον κορωνοϊό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

Έκτακτες συσκέψεις σε Δήμο Κομοτηνής και Περιφέρεια ΑΜΘ για τον κορωνοϊό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Περιφέρεια ΑΜΘ
κορωνοϊός

Άπαντες εκφράζουν την «ετοιμότητά» τους

Έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης για κορωνοϊό συγκάλεσε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο γραφείο του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έγινε, κατ’ αρχάς, ενημέρωση για τα μέτρα, που «ο Δήμος έχει ήδη λάβει από την έναρξη της κρίσιμης περιόδου στις σχολικές του μονάδες, τις οποίες έχει προμηθεύσει με επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και απολυμαντικών ειδών». Επίσης, «έχουν ενταθεί και συνεχίζονται οι απολυμάνσεις όλων των κτηρίων των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών». Και τέλος, ο Δήμος Κομοτηνής «τοιχοκόλλησε σε όλα τα κτήρια ευθύνης του ενημερωτικές αφίσες, με αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό».

Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη από τον δήμαρχο Κομοτηνής για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Υγείας, καθώς και οι εποπτευόμενοι από αυτό υγειονομικοί του φορείς. Τέλος, «επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του συνόλου των δομών του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν περιστατικά του ιού και στον τόπο μας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Όχι εκδηλώσεις» την Καθαρά Δευτέρα
Όσον αφορά το ζήτημα με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι για την Καθαρά Δευτέρα, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κομοτηνής, «αποφασίστηκε η σύνταξη και η ανακοίνωση σύστασης-οδηγίας προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής, που θα διοργανώσουν εκδηλώσεις κατά το εορταστικό τριήμερο, για συμμόρφωσή τους με την απόφαση του υπουργού Υγείας, που διατάσσει τη ματαίωση όλων των μαζικών αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια της χώρας». Επομένως, το εάν πραγματοποιηθούν κατά τόπους εκδηλώσεις θα γίνει με διοργανωτές τους εκάστοτε συλλόγους και με δικιά τους ευθύνη.

«Έτοιμος» δηλώνει και ο δήμος Μαρωνείας Σαπών 
Την ετοιμότητα του ανακοίνωσε και ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών όπου ο Ντίνος Χαριτόπουλος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με μόνο θέμα την ενδεχόμενη έξαρση του κορωνοϊού. Ανάμεσα στους άλλους συμμετέχοντες ήταν και γιατροί του Κέντρου Υγείας, καθώς και οι επικεφαλής όλων των  παρατάξεων. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών υπενθύμισε ότι ο δήμος δεν στηρίζει πια καμία εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα.

Αναβάλλει εκδηλώσεις για 20 μέρες η ΠΑΜΘ
Σύσκεψη στην Κομοτηνή συγκάλεσε κι ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος (βλ. φωτογραφία) με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει έγκυρη και διαρκής ενημέρωση των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τους αρμόδιους φορείς ώστε να μη σημειώνονται φαινόμενα παραπληροφόρησης και πανικού.

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η αναβολή των εκδηλώσεων και δράσεων της Περιφέρειας που ευνοούν τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων και οι οποίες ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 20 Μαρτίου. Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει δέσμευση κονδυλίων από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων καταστάσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της καθώς και να εκδοθεί ένα έντυπο για τον κορωνοϊό με οδηγίες προφύλαξης.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κος Μέτιος ανέφερε ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και τόνισε τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης προτρέποντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης που εκδίδει κάθε φορά το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα