fbpx Έκτακτες επεμβάσεις στον σχεδόν κατεστραμμένο δρόμο Οργάνης - Σμιγάδας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Η Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ

Έκτακτες επεμβάσεις στον σχεδόν κατεστραμμένο δρόμο Οργάνης - Σμιγάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδικό Δίκτυο
Οργάνη

Το δίκτυο έχει φθορές από την διέλευση βαρέων οχημάτων που μετακινούσαν τις ανεμογεννήτριες στον ορεινό όγκο του νομού

Διονύσης Βοργιάς

Έπραξε τα δέοντα η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και πρόταξε ως επείγον το ζήτημα αποκατάστασης του δρόμου που ενώνει τους οικισμούς Οργάνης και Σμιγάδας. Το οδικό αυτό δίκτυο είναι σε πολλά σημεία προβληματικό και χρήζει επισκευών. Ακόμη και με αγροτικά οχήματα δυσκολεύονται πολλές φορές οδηγοί να περάσουν από κάποια σημεία, ενώ φυσικά τα οχήματά τους σωρεύουν φθορές από τα καθημερινά δρομολόγια που καλούνται να κάνουν κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι Σμιγάδας (και πιο βόρεια της Μυρτίσκης) προκειμένου να βρεθούν στην Οργάνη.

Πρόκειται για έναν δρόμο περί των 6 χιλιομέτρων (μεταξύ Οργάνης και Σμιγάδας), ο οποίος σε πολλά σημεία του είναι προβληματικός. Σύμφωνα με όσα είχε καταγράψει ο "Χ" σε πρόσφατο συντονιστικό πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ροδόπης τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως όμως τους τελευταίους μήνες, οι εργασίες για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Ροδόπης επιβάρυναν με φθορές το οδόστρωμα, από τα μεγάλα φορτηγά και το υπερβολικό βάρος του φορτίου τους.

Σε συνδυασμό με την κακοκαιρία και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση που έχρηζε άμεσης επέμβασης. Γι' αυτό, στο πλαίσιο της τροποποίησης του προγράμματος δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2019, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος και υποδομών ΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Καλούδης ανέφερε ότι μεταξύ των αλλαγών είναι και η συμπλήρωση κωδικού για την ανάγκη συντήρησης της επαρχιακής οδού Οργάνης - Σμιγάδας κάποιες σποραδικές βελτιώσεις.

Λοιπές παρεμβάσεις στην Ροδόπη
Η τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης, αφορούσε - συνολικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - πέντε τροποποιήσεις στην Π.Ε. Ροδόπης και δύο στην Π.Ε. Ξάνθης. Για το ν. Ξάνθης οι διορθώσεις ήταν γραφειοκρατικές, ενώ για το ν. Ροδόπης πιο ουσιαστικές.

Πιο αναλυτικά, εκτός από τον δρόμο που αναλύθηκε άνω, θα πραγματοποιηθούν δύο μελέτες που είναι απαραίτητες για την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, για να μπορέσει να υποβάλει προγράμματα στο ΕΣΠΑ, για ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και για ενεργειακή επιθεώρηση και κατάταξη των κτιρίων της ΠΑΜ-Θ. Επίσης, υπάρχει ένα μικρό έργο που αφορά στην συντήρηση κτιρίων της Περιφέρειας. 

Τέλος, θα αποκατασταθούν ταμιευτήρες στην παλιά γέφυρα Κομψάτου, γιατί υπάρχει μία βλάβη εκεί στον αναβαθμό που πρέπει να διορθωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά