fbpx Εκλογικό παρών δίνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Εκλογικό παρών δίνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Νέα Δημοκρατία
Εθνικισμός
Θράκη
Μειονότητα

Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τις συγκρίσεις με την εποχή που ο ίδιος ήταν υπουργός  μ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τόπο μας και στη ζωή μας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Νοεμβρίου συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του στις επόμενες εθνικές εκλογές, τις οποίες δεν προσδιόρισε επακριβώς χρονικά, αλλά είπε πως είναι πολύ κοντά. Στο μήνυμά του προς όλους τους πολίτες της Ροδόπης μίλησε για εγκατάλειψη του νομού. Απαρίθμησε έργα ή παρεμβάσεις του που, όπως είπε, ισοδυναμούν με εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν στην τοπική κοινωνία, στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη, βελτιώνοντας τη ζωή ή το εισόδημα και του τελευταίου πολίτη  αυτής της περιοχής. 
 

Βλέπει στη Θράκη  ανάπτυξη εθνικισμών και εξτρεμισμών
Μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών, λέγοντας πως «πρωτίστως, ο παραλογισμός του εκλογικού νόμου και όχι η βούληση της τοπικής κοινωνίας, έχει καταστρέψει τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση της Ροδόπης και της Θράκης στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Η Ν.Δ., το δεύτερο σε εκλογική δύναμη κόμμα, που στατιστικά φαίνεται να προηγείται σήμερα στις δημοσκοπήσεις, εκπροσωπείται μόνο από έναν στους δέκα βουλευτές της Θράκης». Προχώρησε περαιτέρω λέγοντας ότι διαπιστώνει την ανάπτυξη εθνικισμών και εξτρεμισμών στη Θράκη, αναφερόμενος μάλιστα στην πορεία που διοργάνωσε το μειονοτικό κόμμα DEB το καλοκαίρι, αλλά και την αντιπορεία που είχε διοργανωθεί την ίδια ημέρα. 


Αναλυτικότερα είπε: «Η Ροδόπη και η Ξάνθη δε διαθέτουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Η στρέβλωση δε στο Νομό μας, προσλαμβάνει πιο σοβαρές διαστάσεις διότι η απουσία χριστιανού βουλευτή, παρά τις θετικές ίσως προθέσεις των μουσουλμάνων συναδέλφων, κλονίζει τη σταθερότητα της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που όλοι μαζί με κόπο οικοδομήσαμε, αποδυναμώνει την παρέμβασή μας στα κέντρα των αποφάσεων, μειώνει τη διεκδικητική φωνή του τόπου μας, καθιστώντας τη μονοδιάστατη και αφήνει χώρο, όπως αποδεικνύουν πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή για την ανάπτυξη εθνικισμών και εξτρεμισμών απ’ όλες τις πλευρές, μετατρέποντας τον τόπο μας ευκολότερα από χώρο συνάντησης, συνεννόησης και σύνθεσης θρησκειών, πολιτισμών, αγορών, σε πεδίο σύγκρουσης και έντασης καταστροφικής για την οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης, ανάπτυξης και ευημερίας για όλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους».


Μην προσπερνάτε αδιάφορα την απουσία ισχυρής εκπροσώπησης...
Απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Ροδόπης είπε χαρακτηριστικά «είναι άχαρο για μένα να εξηγώ τι σήμαινε στο παρελθόν για τη Ροδόπη να έχει ευσυνείδητο υπουργό ή ισχυρό βουλευτή στα κέντρα αποφάσεων. Θεωρώ όμως σήμερα χρέος μου να το κάνω, για να κάνετε κι εσείς τις συγκρίσεις σας μ’ αυτό που σήμερα  βλέπετε να συμβαίνει στον τόπο μας και στη ζωή μας. Μην προσπερνάτε αδιάφορα την απουσία ισχυρής εκπροσώπησης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης. 


Τόνισε πως «τώρα διαλύεται η πραγματική οικονομία της χώρας, πλήττεται όμως ιδιαίτερα βάναυσα η οικονομία της ακριτικής Θράκης. Το κράτος αρνείται πλέον τα οφειλόμενα 260 εκ. € του 12% στις επιχειρήσεις της περιοχής και προωθεί την κατάργηση των κινήτρων. Επέβαλε μάλιστα πέρυσι, πρόστιμα πάνω από 3 εκ. € στην αγορά της Κομοτηνής. Η ανεργία εκτινάσσεται, κυρίως των νέων Θρακιωτών, που μεταναστεύουν μαζικά και οριστικά στο εξωτερικό.


Χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν γιατί αδυνατούν να πληρώσουν φόρους. Φόρους που χτυπούν βάναυσα και τα φυσικά πρόσωπα ή τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Οι αγρότες μας πλήττονται κι αυτοί από την αδιαφορία και την ανοργανωσιά του κράτους. Τα δημόσια έργα έχουν παγώσει. Η εκπαίδευση αποδομείται. Το ΔΠΘ υποχρηματοδοτείται και μαραζώνει. Το σύστημα υγείας απονευρώνεται. 
Η περιοχή αδειάζει συνεχώς μεταβάλλοντας τη δημογραφική ισορροπία που ενισχύονταν ραγδαία από το 2000 έως το 2011. 


Οι Θρακιώτες που αρχικά θύμωναν γιατί είχαν εξαπατηθεί, τώρα είναι σε απόγνωση. Κυριαρχεί παντού η μελαγχολία, σαν χειρόφρενο στο δυναμισμό, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και το όραμα που κάποτε ενέπνεε και καθοδηγούσε την κοινή μας προσπάθεια...»
Τέλος, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει πιο επίμονα, πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την πατρίδα του, τη Ροδόπη και κάλεσε όλους «πάνω από κόμματα και προσωπικές διαφορές, για να αποκαταστήσουμε το κενό. Να ενισχύσουμε την παρέμβασή μας. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Να επιτύχουμε να ξαναφέρουμε στον τόπο μας την αυτοπεποίθηση και την προοπτική, κάνοντας μετά από χρόνια τη φωνή μας να ξανακουστεί». 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ