fbpx ΕΚΑΒ Θράκης: Επείγον περιστατικό η έλλειψη προσωπικού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2017 - 10:40
ΟΣΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΕΚΑΒ Θράκης: Επείγον περιστατικό η έλλειψη προσωπικού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΑΒ Θράκης
Χρήστος Λίμας
Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Γιώργος Φιλιππίδης

Ο Χρήστος Λίμας είχε συνάντηση με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, εκπρόσωπο του αγωγού TAP και επισκέφτηκε τη βάση του ΕΚΑΒ στην πόλη μας

Τα δημοσιονομικά είναι...στενά, παραδέχεται ο νέος διευθυντής ΕΚΑΒ Θράκης, γι’ αυτό ευελπιστεί στη βοήθεια ακόμα και ιδιωτών

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η έλλειψη προσωπικού αναδεικνύεται σε επείγον περιστατικό για το ΕΚΑΒ Θράκης, την δομή που είχε να διαχειριστεί όλα τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τη μεταφορά ασθενών από τα κατά τόπους νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Η χθεσινή επίσκεψη στην Κομοτηνή του νέου διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης Χρήστου Λίμα, ανέδειξε όσα απασχολούν τις κατά τόπους βάσεις της υπηρεσίας, τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, αλλά και την ανάγκη οργάνωσής της με βάση τα σημερινά δεδομένα.


Ο κ. Λίμας, συνοδευόμενος από την Μαριάννα Οτέμπερη, ξεκίνησε τις επαφές του από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και τον διοικητή του Γιώργο Φιλιππίδη. Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις μεταφορές των ασθενών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ετέθη το ζήτημα του τρόπου μεταφοράς ασθενών, είτε αφορούν επείγοντα, είτε χρόνια περιστατικά, με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ να δηλώνει στον «Χ»: «προσπαθούμε μέσα από κάποιες διαδικασίες να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση σχετικά με αυτές τις μεταφορές και αυτό να είναι σε όφελος των ασθενών και για την καλύτερη χρήση των ασθενοφόρων. Αν μπορούμε να βάλουμε μια ιεραρχική κλίμακα αυτό που έχει σημασία είναι πρώτα οι άρρωστοι, δεύτερον σαφώς το προσωπικό και τρίτο είναι η καταπόνηση του στόλου». 


Στον έναν μήνα από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κ. Λίμας διαπιστώνει πως «η δουλειά του ΕΚΑΒ είναι πάρα πολύ καλή, τα πληρώματα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους με αυταπάρνηση, προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν». Όμως, όπως σημειώνει, «οι συνθήκες είναι δύσκολες, όπως παντού στη χώρα μας, δεν έχουμε το προσωπικό και τα οχήματα τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε την οργανωτική δομή, ούτως ώστε με αυτό που έχουμε να καταφέρουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Αυτό προσπαθεί να κάνει ο νέος διευθυντής και γι’ αυτό συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς των ασθενών, επισκεπτόμενος όλες τις βάσεις του ΕΚΑΒ ανά τη Θράκη. Στο πλαίσιο αυτό το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε την βάση του ΕΚΑΒ στην Κομοτηνή. Εκεί τον υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι, άλλοι σε βάρδια και άλλοι όχι, καταρχήν για να τον γνωρίσουν και φυσικά για να συζητήσουν μαζί του όλα όσα σχετίζονται με την υπηρεσία τους. Με 24 άτομα προσωπικό, μόλις έναν γιατρό και δύο ή τρία ασθενοφόρα κατά περίπτωση, εκτελούνται οι υπηρεσίες στο ΕΚΑΒ της Κομοτηνής.


Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού, όπως παραδέχεται ο Χρήστος Λίμας, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να εστιάσουμε και στην ενίσχυση του προσωπικού και στην ενίσχυση του εξοπλισμού, αλλά αυτό που επείγει είναι η ενίσχυση του προσωπικού». Προσλήψεις έχουν πολύ καιρό να γίνουν στο ΕΚΑΒ Θράκης. Το επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογούνται κάποιες, σε διασώστες  και έναν εργαζόμενο διοικητικού, αυτές, όμως, τονίζει ο κ. Λίμας, «δεν θα λύσουν το πρόβλημα απλώς θα ανακουφίσουν λίγο την κατάσταση». 


Τα δημοσιονομικά είναι...στενά, παραδέχεται ο νέος διευθυντής ΕΚΑΒ Θράκης, γι’ αυτό ευελπιστεί στη βοήθεια ακόμα και ιδιωτών. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης. Οπότε έχω σκοπό να έρθω σε επαφή με διαφόρους οργανισμούς ή διάφορους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των επιμελητηρίων, των δημάρχων, των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και όσο μπορούν να μας βοηθήσουν. Άλλωστε αυτό θα είναι καλό. Μάλιστα αν μπορούσα να κάνω μια έκκληση θα έλεγα ας το δουν λίγο θετικά, εγώ θα τους επισκεφτώ όλους», μας λέει στον απόηχο της συνάντησης που είχε στην Κομοτηνή με τον Σπύρο Νάκο εκπρόσωπο του αγωγού φυσικού αερίου Τ.Α.P. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα