fbpx «Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις» για να μπουν λεωφορεία από τον κάθετο άξονα ισχυρίζεται ο Αθ. Τσώνης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, 2020 - 10:00
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΜ-Θ

«Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις» για να μπουν λεωφορεία από τον κάθετο άξονα ισχυρίζεται ο Αθ. Τσώνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθανάσιος Τσώνης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι απαντά στην καταγγελία Τοψίδη για ταξίδια «στην υγειά των κορόιδων (εν. των πολιτών της ΑΜΘ)»

Δήμος Μπακιρτζάκης

«Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις» για να ανοίξει ο κάθετος άξονας Μακάζα – Νυμφαία σε λεωφορεία, ισχυρίστηκε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αθανάσιος Τσώνης. Είχε προηγηθεί η εξής τοποθέτησή του:

«Πρέπει να κινητοποιηθούν κι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς και παράγοντες, και οι βουλευτές μας, και να δούμε το θέμα του κάθετου άξονα. Έχουμε θίξει ξανά ότι δεν μπορούν να εισέλθουν τουριστικά λεωφορεία. Υπάρχει ένας νόμος που […] δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται».

Τα «κορόιδα» και η απάντηση
Η συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη αφορούσε αρχικά στην απάντηση της διοίκησης στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για έλλειψη τουριστικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του σε υψηλό τόνο (σ.σ. δημοσιεύτηκε στον χθεσινό «Χ») χαρακτήρισε «χωρίς νόημα και στόχο» τις κινήσεις της ΠΑΜΘ αναφορικά με τον τουρισμό. «Δυστυχώς, κε Μέτιο, τις εκδρομές των συνεργατών σας στο άγνωστο, τις πληρώνουν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας», κατηγορούσε ο κος Τοψίδης, θίγοντας ιδιαίτερα το προσεχές ταξίδι στη Σαγκάη που σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει «στην υγειά των κορόιδων (εν. των πολιτών της ΑΜΘ)».

«Δεν μας βρίσκετε ακόμη στη Σαγκάη, αλλά θα μας βρείτε κι εκεί, παντού θα μας βρίσκετε, γιατί μόνο έτσι θα γίνει η δουλειά», απάντησε από το ράδιο Χρόνος ο Αθανάσιος Τσώνης με περιπαικτική διάθεση και κατηγορώντας: «Δεν έχω καταλάβει τη λογική της αντιπολίτευσης: από τη μία μας κατηγορεί ότι συμμετέχουμε στις εκθέσεις κι από την άλλη κάπου κάνει μία αναφορά ότι δεν θα πάμε στη Βουλγαρία οπότε δεν θα συμμετέχουμε. Δεν έχουμε καταλάβει αν θέλουν να συμμετέχουμε ή όχι […] οι εκθέσεις αποτελούν βασικό μέσο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την μακροπρόθεσμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».

Όσον αφορά συγκεκριμένα το επίμαχο ταξίδι στη Σαγκάη, εξήγησε ότι η ΠΑΜΘ δεν συμμετέχει με δικό της περίπτερο, αλλά στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο οποίο -σύμφωνα με τον κο Τσώνη- θα έχουν εκπροσώπηση σχεδόν όλες οι ελληνικές περιφέρειες και δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία η ΠΑΜΘ. «Η Σαγκάη είναι μέσα στο επίσημο πρόγραμμα του ΕΟΤ και ο υπουργός πάντα τονίζει την σημασία της κινεζικής αγοράς για τη χώρα μας», είπε κάνοντας λόγο για την ανάγκη προσέλκυσης και Κινέζων τουριστών στην ΑΜΘ. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν δύο άτομα από την ΠΑΜΘ κι έχει γίνει επίσης έκκληση σε επαγγελματίες χωρίς ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. «Όλες οι εκθέσεις που έχουμε πάει έχουν φέρει αποτελέσματα» υποστήριξε σε άλλη αποστροφή του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Γιατί όχι σε Βουλγαρία και Τουρκία;
Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί η τουριστική προβολή δεν είναι πιο στοχευμένη σε κοντινές αγορές όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, με τον κο Τσώνη να απαντά «δεν σταματήσαμε σε αυτές τις χώρες να συμμετέχουμε», αλλά λέγοντας μετά -για το 2020- πως ούτε στην Τουρκία ούτε στη Βουλγαρία θα πάει η ΠΑΜΘ σε εκθέσεις, γιατί στη μεν Τουρκία ο ΕΟΤ δεν θα έχει περίπτερο για εθνικούς λόγους, στη δε Βουλγαρία για οικονομικούς λόγους. Πάντως, σύμφωνα με τον Τσώνη, η ΠΑΜΘ θα έχει «πολλά workshops και b2b συναντήσεις» με αυτές τις δύο χώρες. Επίσης, υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής για τα επόμενα χρόνια, με τον κο Τσώνη να ζητάει πάντως την υπομονή γιατί τα αποτελέσματα συμμετοχής σε μία έκθεση είναι περισσότερο μεσο-μακροπρόθεσμα παρά άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Απλοϊκές και βολικές για κάποιους εκτιμήσεις,  περί  δημάρχου που θυμώνει και  κρατάει μούτρα, η όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές της  παίζει  κομματικά παιχνίδια  όταν  πρέπει να διεκδικήσει  για τον τόπο, μάλ