fbpx Έδειξαν το καλό παράδειγμα και καθάρισαν το άλσος Νυμφαίας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έδειξαν το καλό παράδειγμα και καθάρισαν το άλσος Νυμφαίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοντισμός
καθαριότητα
Νυμφαία
Europe Direct Κομοτηνής

Πλήθος εθελοντών συγκεντρώθηκαν στο άλσος Νυμφαίας και καθάρισαν εστίες βρώμικες, ενώ με τη βοήθεια των προσκόπων τοποθετήθηκαν κάποιες νέες κατασκευές

Την ίδια ώρα εθελόντριες του συλλόγου "Γυναίκα και Δημιουργία" δεντροφύτευσαν στη Στέγη Αγ. Θεοδώρων

Διονύσης Βοργιάς

Αυτοί οι εθελοντές δείχνουν το καλό παράδειγμα και μας κάνουν να ελπίζουμε ότι η νέα γενιά ίσως τα πάει καλύτερα σε σχέση με την τωρινή σε περιβαλλοντικά θέματα. Πρόκειται για ένα ευρύ πλήθος εθελοντών το οποίο καθάρισε και ομόρφυνε το άλσος της Νυμφαίας. Αφιέρωσαν σε αυτή τη δράση το πρωινό της Κυριακής τους πάνω από 100 εθελοντές. Ξεκίνησαν με πούλμαν από το δημαρχείο Κομοτηνής περί τις 10:30 και γύρισαν πίσω στην Κομοτηνή το μεσημέρι, αφότου πρώτα είχαν απομακρύνει σκουπίδια και εξωραΐσει τον χώρο όσο μπορούσαν.


Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου μνημονεύει τους συμμετέχοντες: "Στο πλαίσιο του Let's Do It Greece, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», ο Δήμος Κομοτηνής – Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με τις εθελοντικές του ομάδες, και την συμμετοχή των Προσκόπων Ροδόπης, του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, του συλλόγου Τ.Ο.Ρ.Α. (Τοπική Οικονομία Ροδόπης – Αλλάζω), των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομοτηνής, του νεανικού τμήματος Κομοτηνής του Ε.Ο.Π.Ε. (Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων), της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», της ΜΚΟ Νέων System & G, της φοιτητικής παράταξης Κυπρίων και πολλών εθελοντών, βρισκόμαστε στο άλσος Νυμφαίας και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, κυρίως νέων ανθρώπων. Η φετινή θεματική είναι εθελοντισμός και νεολαία, γι' αυτό και όλοι μαζί καθαρίζουμε το άλσος και - κυρίως από τους προσκόπους - γίνεται η διαμόρφωση πάγκων, τραπεζιών και ξύλινων καλαθιών απορριμμάτων. Άρα, πέρα από την καθαριότητα γίνεται κι ένας εξωραϊσμός, γιατί θέλουμε να ομορφύνουμε το δάσος". 


Αναφορικά με το πώς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τόπος, μας πληροφόρησε ότι έκαναν αυτοψία με τον Δήμο Κομοτηνής και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος "και είδαμε ποιά σημεία είχαν πολλά σκουπίδια, γιατί σε γενικές γραμμές το δάσος είναι καθαρό, όπως και κάποια σημεία όπου πάγκοι και τραπέζια είναι κατεστραμμένα κι επικίνδυνα". Το μήνυμά της; "Αν θέλουμε να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό και την πόλη μας, σε αυτό πρέπει να έχουμε οι ίδιοι συμμετοχή και να μην τα περιμένουμε οι ίδιοι από τους άλλους".


Παρών στη δράση ήταν και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση, ενώ από πλευράς Δήμου δήλωσε ότι "έχουμε οργανωθεί κι έχουμε βάλει προγραμματισμό για την περίοδο του καλοκαιριού ως προς την καθαριότητα, ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες που θα προκύπτουν". Για μία ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη για συλλογική δουλειά, Δήμου και δημοτών: "Ό,τι και να κάνει ο Δήμος από την πλευρά του, αν δεν υπάρχει η συνδρομή και η συνεργασία με τους δημότες, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε", ενώ καταληκτικά είδε με χαρά πλήθος νέων να αγκαλιάζουν την δράση καθώς όπως είπε "η ελπίδα μας για να έχουμε ένα περιβάλλον καθαρό εστιάζεται στην πηγή, που είναι τα νέα παιδιά που είναι ευαίσθητα σε θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος".


Αυτή δεν ήταν η μοναδική δράση στο πλαίσιο του Let's Do It Greece που έγινε την Κυριακή, καθώς ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα, εθελοντές ομόρφυναν και προστάτευσαν περισσότερα από 1.200 σημεία. Σε ένα άλλο σημείο του Δήμου Κομοτηνής, εθελόντριες του συλλόγου "Γυναίκα και Δημιουργία" δεντροφύτεψαν στην αυλή της νέας στέγης "ΑΞΙΖΩ" του συλλόγου ατόμων με νοητική υστέρηση "Άγιοι Θεόδωροι". Μπράβο σε όλους!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το ιστορικό της διαμάχης περιφέρειας- επιμελητηρίων με φόντο την εταιρία  ΔΕΣΜΟΣ-ΑΜΘ, θυμίζει και λίγο ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Αφού η λογική της αντιπαράθεσης είναι το άσπρο-μαύρο.