fbpx Ε. Στυλιανίδης: «Κάποιοι κάνουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας ανθρώπινες ψυχές»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2020 - 10:00
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ε. Στυλιανίδης: «Κάποιοι κάνουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας ανθρώπινες ψυχές»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ελλάδα
Τουρκία

Πυρά κατά του Ερντογανικού συστήματος πίεσης μέσω μεταναστών από τον βουλευτή Ροδόπης

Διονύσης Βοργιάς

«Είμαστε μία χώρα που ξέρει να φιλοξενεί, να δέχεται τις ευάλωτες ομάδες και να  προστατεύει τα δικαιώματά τους, ξέρει να περιθάλπει τους πρόσφυγες, όταν πραγματικά έχουν χάσει τα σπίτια τους και θέλουν κάπου να ακουμπήσουν, αλλά ξέρει να υπερασπίζεται και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Με αυτά τα λόγια πήρε θέση για το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις των ημερών ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Χ» για την κατάσταση στα σύνορα. Ο βουλευτής σε πολλά σημεία του λόγου του, έσπευσε να καταγγείλει «εργαλειοποίηση μεταναστών» από το σύστημα Ερντογάν, ενώ μετέφερε την πεποίθησή του ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο κι οι Αμερικανοί «έχουν πάρει την πραγματική εικόνα, παρά τα fake news που πήγε η Τουρκία να προωθήσει». Χαρακτηριστικά δήλωσε: «οι ίδιοι (εν. ΕΕ και ΗΠΑ) ήρθαν στο πεδίο και είδαν τι συμβαίνει. Κατάλαβαν ότι οι Θράκες αυτή τη στιγμή προασπίζουν τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα με αποτελεσματικότητα και κατάλαβαν ότι κάποιοι από την Τουρκία προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τους ανθρώπους αυτούς που έχουν μετακινηθεί στα σύνορα οργανωμένα και με συγκεκριμένη στρατηγική».

Και ο κος Στυλιανίδης τελεί εν αναμονή εξελίξεων για να δει πόσο θα συνεχιστεί η κατάσταση, ελπίζοντας «να εκτονωθεί γρήγορα», προκειμένου «να φτάσουμε σε ένα αίσιο τέλος για να ηρεμίσει η περιοχή και η χώρα». Στο μεσοδιάστημα όμως -κι όσο οι απειλές συνεχίζονται- «είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη συνοριογραμμή της Ελλάδας, τον χώρο της εθνικής μας κυριαρχίας, προστατεύοντας παράλληλα τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο βουλευτής Ροδόπης εξέφρασε κι εκείνος την πεποίθηση ότι «αυτοί που πήγαν να αιφνιδιάσουν την Ελλάδα, αιφνιδιάστηκαν οι ίδιοι, γιατί δεν περίμεναν αυτή την αποφασιστική, συγκροτημένη και οργανωμένη αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής κοινωνίας».

Σε μία γενικότερη αποστροφή του, πάντως, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε: «δεν θέλουμε ένταση με κανένα, αλλά ηρεμία, συνεργασία και καλή γειτνίαση. Αλλά δεν μπορούμε μέσα στον δικό μας χώρο, κάποιοι να κάνουν τα παιχνίδια τους χρησιμοποιώντας ανθρώπινες ψυχές. Αυτό το αναδεικνύουμε διεθνώς και θεωρώ ότι μέχρι τώρα βρίσκουμε την κατάλληλη ανταπόκριση από την Ευρώπη κι όλο τον κόσμο […]. Επιθυμούμε ειρήνη αλλά με σεβασμό των κανόνων και των νόμων που διέπουν τη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.