fbpx Δύο γνώστες της αγοράς διατηρούν ελπίδες για την επόμενη μέρα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2019 - 10:00
Γ. ΚΙΛΤΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Γ. ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΣΤΟΝ «Χ»

Δύο γνώστες της αγοράς διατηρούν ελπίδες για την επόμενη μέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιάννης Κιλτσίκης
Γιάννης Τζαμπάζης
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Επαγγελματίες

Ευελπιστούν σε ανάταση της αγοράς με τη νέα κυβέρνηση, θέτουν ζητήματα στο τραπέζι και ζητούν εφαρμογή των δεσμεύσεων Μητσοτάκη

Διονύσης Βοργιάς

Γνωστοί για την επαγγελματική τους δράση και οι δύο τρέφουν ελπίδες ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το επιχειρείν του τόπου θα δει καλύτερες ημέρες, αλλά όπως αφήνει να εννοηθεί ο Γιάννης Κιλτσίκης η αγορά κόμμα δεν κοιτά. Στον «Χ» κάνουν ένα πρώτο σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Γιάννης Κιλτσίκης και ο εκπρόσωπος Βορείου Ελλάδος του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου Γιάννης Τζαμπάζης.


Γ. Κιλτσίκης: «Τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης οι επαγγελματίες»
Για «αισιοδοξία» του επαγγελματικού κόσμου, η οποία όμως αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, κάνει λόγο ο Γιάννης Κιλτσίκης. Είδε την τελευταία δεκαετία τους επαγγελματίες, ιδίως τους μικρομεσαίους, να είναι «τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης», για να διαπιστώσει πως οτιδήποτε γίνει προς την σωστή κατεύθυνση στήριξης των επαγγελματιών τα επόμενα χρόνια θα είναι θετικό. «Από εκεί κι έπειτα όμως, εμείς ως επαγγελματίες, περιμένουμε την τήρηση όλων αυτών που έχουν εξαγγελθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσουμε οι επαγγελματίες να είμαστε τα θύματα της κρίσης», είπε.

Αναφορικά με την ατζέντα των επαγγελματιών, ως πρώτη διεκδίκηση είναι η μείωση του ΦΠΑ και τοπικά η πάταξη του παραεμπορίου «που αποτελεί ιδιαίτερη πληγή για την περιοχή μας». Άλλωστε, όπως λέει ο κος Κιλτσίκης «είμαστε μία από τις φτωχότερες, αν όχι η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας. Οι πολιτικοί πρέπει να σκύψουν περισσότερο πάνω από την Θράκη. Ελπίζω η αυριανή κυβέρνηση να το καταφέρει. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να βιοποριστούμε».


Γ. Τζαμπάζης: «Πριμοδότηση και ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας»
Απόλυτα αισιόδοξος για την επόμενη μέρα των επιχειρηματιών, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, φάνηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης. «Η νίκη της ΝΔ αποτυπώνει την προοπτική για ανάπτυξη και εμπιστοσύνη των αγορών, εξασφαλίζει μία αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική της χώρας, η οποία δημιουργεί μία ασφάλεια και εμπιστοσύνη από τους ιδιώτες», ήταν η πεποίθηση που εξέφρασε, λέγοντας: «Πρώτοι κερδίζουν χρήματα με την αλλαγή του κλίματος οι ομολογιούχοι, δεύτεροι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χρηματιστήριο και τρίτοι σε λίγο πιο μακροχρόνιο επίπεδο, όταν γίνουν οι επενδύσεις από τους ιδιώτες και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα βρεθούν και δουλειές, ώστε να γυρίσει ο τροχός της ανάπτυξης».

Ο κος Τζαμπάζης υπενθύμισε πως «φιλοσοφία της ΝΔ είναι η πριμοδότηση και ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ΝΔ θέλει να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. 

Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη για επενδύσεις και ευνοϊκό κλίμα, αυτό αμέσως θα αποτυπωθεί στην ζωή του καθενός», ενώ δεν έκρυψε ότι «η περιοχή μας με τα μειονεκτήματα που έχει θέλει ανθρώπους με καλή επαφή με το κέντρο και να βοηθούν την ανάπτυξη και στον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές