fbpx Δύο γήπεδα beach tennis απέκτησε το Πανθρακικό Στάδιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δύο γήπεδα beach tennis απέκτησε το Πανθρακικό Στάδιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανθρακικό Στάδιο
ΔΕΥΑ Κομοτηνής
Δημήτρης Καρασταύρου

"Δεν είναι μόνο η ύδρευση και η αποχέτευση που καλύπτει το έργο μας - αναπτύσσουμε και κοινωφελή δράση" εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κος Καρασταύρου

Μελέτη και για ανάπλαση των γηπέδων τένις, που είναι σε άθλια κατάσταση
 

Διονύσης Βοργιάς

Δύο γήπεδα beach tennis απέκτησε το Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί και με μεγάλο έργο ανάπλασης των γηπέδων τένις. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑ Κομοτηνής ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα δημοτών και, στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης της, δημιούργησε δύο γήπεδα beach tennis, με δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους δημότες. 


"Το έργο έτυχε της θερμής αποδοχής των συμπολιτών μας" εξηγεί χαρούμενος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος μας πληροφορεί πως "μετά από αίτημα μιας ομάδας κατοίκων, που ασχολούνται με το σπορ, προς το δήμο και τη ΔΕΥΑΚ, ώστε μέσα στο Πανθρακικό στάδιο να γίνουν δύο γήπεδα beach tennis, για να μην πηγαινοέρχονται στο Φανάρι τους μήνες που δε λειτουργούν τα καλοκαιρινά μπαράκια".


Ο κος Καρασταύρου επιβεβαιώνει ότι "πρόκειται για μια κοινωφελή προσφορά της ΔΕΥΑΚ κι ευρύτερα του δήμου προς τους συμπολίτες μας, καθώς υπήρχε κι άδεια από τη διοίκηση του σταδίου. Ως διοικητικό συμβούλιο είχαμε πάρει την απόφαση, ότι η ΔΕΥΑΚ πρέπει να δείχνει και το κοινωφελές της πρόσωπο απέναντι στους συμπολίτες μας. Δεν είναι μόνο η ύδρευση και η αποχέτευση που καλύπτει, αντιθέτως με την πληρωμή των λογαριασμών θα πρέπει, εφόσον βέβαια μπορούμε, να παρέχουμε κι άλλες υπηρεσίες στους δημότες", ενώ στη συνέχεια εξηγεί ακόμη περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο βοήθησε η εταιρία, με μηχανήματα, τεχνογνωσία, υπαλλήλους.


"Σαν ΔΕΥΑΚ διαθέσαμε τον εξοπλισμό μας και τα μηχανήματα, κάναμε το σκάμμα και τους βοηθήσαμε. Είχαμε ένα περίσσευμα άμμου το οποίο χρησιμοποιούμε για τα έργα μας και μπήκε μέσα και το συνεργείο ηλεκτρολόγων μας, που έκαναν ό, τι χρειάζεται για να μπουν οι προβολείς. Φυσικά συμμετείχαν και οι άνθρωποι και με δικούς τους πόρους, με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν δύο πολύ ωραία γήπεδα στο Πανθρακικό Στάδιο", μας λέει ο κος Καρασταύρου για τα βήματα που συντελέστηκαν ώστε να έχουμε το εικονιζόμενο αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος μας εξηγεί ότι η κοινωφελής δράση δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα γήπεδα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βοηθήσει συλλόγους, ιδρύματα, υπηρεσίες και εκκλησίες, σε ύδρευση ή εργασίες αποκατάστασης. Οι κοινωφελείς ενέργειες γίνονται σε χρονικά διαστήματα όπου τα συνεργεία δεν απασχολούνται άλλως. "Αυτά τα έργα γίνονται σε ώρες όπου τα μηχανήματα δεν απασχολούνται σε άλλες εργασίες. Την καλοκαιρινή περίοδο δεν έχουμε πολλά σπασίσματα, οπότε είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε άλλες εργασίες. Τα μηχανήματα αυτά είναι μισθωμένα, άρα τα πληρώνουμε με τις ώρες. 


Το προσωπικό μας είδε με μεγάλη χαρά ότι άφησε κάτι στην πόλη που έμεινε. Βεβαίως, μιλάμε για μικροπαρεμβάσεις, δε μιλάμε για ολόκληρη εργολαβία. Δείχνουμε ότι, αν υπάρχει θέληση, μέσα από τις συνεργασίες μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ ωραίο προϊόν", επιβεβαιώνει ο κος Καρασταύρου. 


55.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ
Η ΔΕΥΑΚ αναμένεται να βοηθήσει και στην ανάπλαση των γηπέδων τένις, όχι με τον ίδιο τρόπο, αλλά με την εκπόνηση μελέτης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του σταδίου. Εξάλλου, όπως είχε δεσμευτεί ο υφυπουργός Αθλητισμού κος Βασιλειάδης, στη διοίκηση του Σταδίου, υπάρχει ποσό 55.000 ευρώ για τα γήπεδα. Λεφτά μπορεί να ...υπάρχουν, αυτό όμως που απουσιάζει είναι η κατάλληλη μελέτη, και ο κος Καρασταύρου μας εξηγεί ότι "τελευταία ενημέρωση που είχα από τον ίδιο είναι πως δεν υπάρχει μελέτη για το έργο, αλλά βρισκόμαστε σε εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο του Σταδίου κο Μαυρίδη, για να εκπονήσουμε μία μελέτη μέσα στην εβδομάδα".


"Στα γήπεδα του τένις προπονούνται αρκετά παιδιά κι έχουν βγει πρωταθλητές σε επίπεδο πανελλαδικό. Εκεί δραστηριοποιείται ο μοναδικός οργανωμένος σύλλογος του νομού. Παρόλα αυτά τα γήπεδα είναι σε άθλια κατάσταση", είναι η διαπίστωση του προέδρου. Ελπίζουμε το έργο να πάρει γρήγορα "σάρκα και οστά".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές