fbpx Δύο δημιουργικά χρόνια στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΙΩΝ

Δύο δημιουργικά χρόνια στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων
Παπανδριέλλειος Πινακοθήκη
Τέχνη
Ζωγραφική

Ο σύλλογος άνοιξε το κτίριο στα μέλη του και στην συνέχεια σε όλους τους δημότες, κάνοντάς τους κοινωνούς σε εκδηλώσεις πολιτισμού, τέχνης, λόγου και μουσικής


Δεκατρία εργαστήρια έχει αναπτύξει ο σύλλογος καλλιτεχνών Αθηνίων στο διάστημα των δύο ετών και σε αυτά μαθητεύουν 150 άτομα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Δύο χρόνια πολιτισμού και δημιουργίας στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη Κομοτηνής συμπληρώνει ο σύλλογος καλλιτεχνών Αθηνίων, ο σύλλογος που εγκαταστάθηκε εκεί για να δώσει ζωή σε ένα κτίριο - κόσμημα, το οποίο, όμως, παρέμενε ερμητικά κλειστό και αναξιοποίητο για πολλά χρόνια. Ο σύλλογος άνοιξε το κτίριο στα μέλη του και στην συνέχεια σε όλους τους δημότες, κάνοντάς τους κοινωνούς σε εκδηλώσεις πολιτισμού, τέχνης, λόγου και μουσικής.

Τον επόμενο μήνα η σύμβαση που υπέγραψε ο σύλλογος με τον Δήμο Κομοτηνής για παραχώρηση της Πινακοθήκης συμπληρώνει δύο χρόνια. 
Με αφορμή αυτό έγινε η κουβέντα μας με τον πρόεδρο του συλλόγου Άρη Ασσαριωτάκη. "Από την στιγμή από την οποία μας παρεχωρήθη αυτός ο χώρος προσπαθήσαμε να τον τιμήσουμε, πάντα παράλληλα και σε σχέση με το αντικείμενο που έχει ο σύλλογος σαν ασχολία που είναι τα εικαστικά. Τα εικαστικά πάρα πολλοί νομίζουν ότι συμπεριλαμβάνουν μόνο την ζωγραφική, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που καλύπτει ο σύλλογος, όπως η γλυπτική, η κεραμική και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, όπως βιτρό".


Δεκατρία εργαστήρια έχει αναπτύξει ο σύλλογος καλλιτεχνών Αθηνίων στο διάστημα των δύο ετών και σε αυτά μαθητεύουν 150 άτομα, με τον κο Ασσαρωτιάκη να λέει πως "τον επόμενο χρόνο δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να διαχειριστούμε την επιπλέον ζήτηση για φοίτηση στα τμήματα αυτά". Γλυπτική, ζωγραφική παίδων και ενηλίκων, κεραμική, ξυλογλυπτική, βιτρό, φωτογραφία, κηροπλαστική μέχρι και κέντημα, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη στέγη της Πινακοθήκης. Το πιο δημοφιλές τμήμα, όπως μας αποκαλύπτει ο κος Ασσαρωτιάκης "είναι η ζωγραφική σε πρώτο βαθμό, όσο αφορά τις μικρές ηλικίες, αλλά και τους ενήλικες. Αν έπρεπε να δώσουμε και ένα δεύτερο τμήμα για το οποίο ενδιαφέρεται ο κόσμος είναι η κεραμική".


ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Η Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη χάρη στην παρουσία του συλλόγου είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, αλλά δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. "Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το τηρούμε στο έπακρο και όχι μόνο το τηρούμε, εμείς είμαστε εδώ και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το επισκεφτεί και άλλη μέρα,  εμείς δεν θα πούμε δεν είναι Τετάρτη και Κυριακή", διευκρινίζει ο κος Ασσαριωτάκης.


ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Όσο για τις επόμενες δράσεις του συλλόγου καλλιτεχνών, οι άνθρωποι του θα είναι παρόντες με τα έργα τους στην Έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών που γίνεται και φέτος  στα πλαίσια των Ελευθερίων Θράκης. 


Επίσης στις 10 Ιουνίου προγραμματίζεται η κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου, η γιορτή των εργαστηρίων. "Σε αυτήν την γιορτή προβάλουμε την δουλειά που κάνουμε στα εργαστήρια, προβάλουμε την δουλειά των ανθρώπων που έχουν μαθητεύσει σε αυτά τα εργαστήρια, διαφημίζουμε τα εργαστήριά μας και επίσης επιβραβεύουμε αυτούς που το χρειάζονται. Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε επιβραβεύουν αν ασχολείσαι με άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο, ενώ την τέχνη την έχουμε κάπως παραμελήσει. Οπότε με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύουμε τους μαθητές μας. Βέβαια αυτή η γιορτή εμπλουτίζεται και με άλλες εκδηλώσεις, μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις", μας λέει για την γιορτή ο Άρης Ασσαριωτάκης. 


Η επόμενη μεγάλη δράση είναι η συμμετοχή του συλλόγου σε εκδήλωση για τον ελληνικό κινηματογράφο, που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης περί τα τέλη Ιουνίου. Γι' αυτήν την εκδήλωση τα μέλη του Αθηνίωνα θα παράξουν εικαστικά έργα, πίνακες οι οποίοι θα στολίσουν την εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα