fbpx Δωρεά σύγχρονης ιατρικής κλίνης από τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1987

Δωρεά σύγχρονης ιατρικής κλίνης από τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κέντρο Υγείας Σαπών
Σάπες
Δωρεά
Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής

Μετά από ...30 χρόνια μπαίνει καινούργια κλίνη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών Σαπών


Βήματα ώστε να συνδεθούν με τηλεϊατρική Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Διονύσης Βοργιάς

Το κενό της Πολιτείας, ανέλαβε να συμπληρώσει ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής, ο οποίος προέβη σε "γενναία" δωρεά μιας σύγχρονης ιατρικής κλίνης. Το μηχάνημα τοποθετήθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Σαπών και αντικατέστησε το υπάρχον μηχάνημα, το οποίο και είχε τοποθετηθεί στον χώρο, όταν το κέντρο ανεγέρθηκε, δηλαδή το 1987! 


Η δωρεά πραγματοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 21 Ιουνίου, ενώ το μηχάνημα κοστολογείται σε τετραψήφιο ποσό, αν και όπως δηλώνει ο ταμίας του ομίλου, Νίκος Μπεναβίδης, "δωρεά δεν σημαίνει ...τιμολόγιο, σημαίνει αξία". Ο κ. Μπεναβίδης μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου μηχανήματος και τον τρόπο επιλογής του. "Επειδή η καταγωγή μου είναι από την περιοχή, γνωρίζω πως οι ανάγκες είναι πολλές και αρκετές φορές μη καταγεγραμμένες.

Γι' αυτό ήρθα σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κέντρου, για να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες, και κάναμε συζητήσεις δύο μηνών. Ειδικά στα θέματα υγείας, δραστηριοποιούμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Φέτος, δωρίσαμε έναν καρδιογράφο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, αλλά και κλινοσκεπάσματα. Τώρα δωρίζουμε το μηχάνημα που καλύπτει τις ανάγκες όχι λίγων, αλλά όλων των ασθενών που θα το χρειαστούν", είπε. Παράλληλα, ανέδειξε το έργο του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής, που δραστηριοποιείται από το 1954, ως εξής: "Ό,τι κάνουμε είναι και αναγκαίο και σημαντικό. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, προσπαθούμε να βοηθάμε. Άλλωστε Ρόταρυ σημαίνει διαρκής σκέψη προς κάλυψη αναγκών, με δωρεές". Στα επόμενα σχέδια του ομίλου είναι η ενίσχυση του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ Άγιοι Θεόδωροι.


Μαζί του και ο γραμματέας του συλλόγου, Νίκος Χατζόπουλος, αλλά και ο διοικητής του περιφερειακού Ρόταρυ, Γιώργος Χριστοφορίδης. Εκεί και ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σαπών, Σεραφείμ Θώδης, ο οποίος -αφότου πρώτα ευχαρίστησε για τη δωρεά- αναφέρθηκε στη χρηστική αξία του μηχανήματος. "Πρόκειται για ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα του Κέντρου Υγείας. Στην κυριολεξία λέγεται κρεβάτι του πόνου, γιατί εδώ έρχεται ο ασθενής που χρειάζεται επείγουσα βοήθεια. Το εργαλείο είναι ευχάριστο και κατευθείαν θα το τοποθετήσουμε, ώστε να απαλύνει τον πόνο των ασθενών. Γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι στον όμιλο Ρόταρυ και τους ευχόμαστε να παραμένουν υγιείς και να συνεχίζουν την προσφορά. Το αντίστοιχο μηχάνημα που έχουμε είναι αυτό που τοποθετήθηκε, όταν ανεγέρθη το Κέντρο Υγείας, δηλαδή το 1987. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την αξία του. Εδώ και τριάντα χρόνια δεν έχει μπει ούτε ένα ...καρφάκι, όλα έχουν μείνει έτσι όπως δημιουργήθηκαν", είπε. 


ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Μια ακόμη σημαντική δωρεά, αυτή τη φορά σε περιφερειακό επίπεδο, ανακοίνωσε ο διοικητής του περιφερειακού Ρόταρυ Γιώργος Χριστοφορίδης. "Υπάρχει σχεδιασμός ώστε να εγκατασταθεί σύστημα τηλεϊατρικής, που θα ενώνει τη Σαμοθράκη με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης", είπε και αναφέρθηκε στην αξία αυτής της ενέργειας: "Στόχος είναι κάποιες εξετάσεις, κυρίως μικροβιολογικές και ακτινολογικές, να στέλνονται και να εκτιμώνται από ειδικό γιατρό, ώστε να κρίνει αυτός αν χρειάζεται ή όχι διακομιδή του ασθενή. Παράλληλα, η τηλεϊατρική βοηθάει ώστε, όταν φτάνουν ασθενείς από την Σαμοθράκη στο νοσοκομείο, να γνωρίζουν από πριν οι γιατροί τι έχουν να αντιμετωπίσουν".


Αντίστοιχη σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ το νησιού Οθωνοί, που βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, και του Νοσοκομείου "Χατζηκοσμά" Ιωαννίνων. Το πρόβλημα στη Σαμοθράκη είναι τεράστιο και αυτό το βήμα, το οποίο είναι ακόμη στο πρώτο στάδιό του, θα βοηθήσει στην εξυγίανση αρκετών κατοίκων του νησιού και στην εξοικονόμηση χρημάτων από ταξίδια στην Αλεξανδρούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σημαντική η δήλωση της ΠτΔ  Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που επισημαίνουμε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, ότι «εθνική προτεραιότητα στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας,  να περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο γ