fbpx ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: Όταν Κομοτηναίοι δημιουργούν
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: Όταν Κομοτηναίοι δημιουργούν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΠΕΘΕ
Βασιλόπιτα
Σοφία Μενεσελίδου

"Ετοιμάζουμε νέα σχέδια και στον κινηματογράφο" είπε η Σοφία Μενελίδου στην ετήσια κοπή πίτας

Διονύσης Βοργιάς

"Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ανήκει στους ανθρώπους της Κομοτηνής οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό". Με αυτά τα λόγια η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής έκοψε τη βασιλόπιτα και υποδέχτηκε και τυπικά το νέο ...καλλιτεχνικό έτος.
Μικρό σε τετραγωνικά-μεγάλο σε επιδόσεις, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του στο μπαρ "Οχτώ", τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου. Σε οικογενειακό κλίμα, τα τμήματα προχωρημένων, ερασιτεχνών, εφήβων και παίδων, αντάλλαξαν ευχές για ένα θεατρικό αλλά και ...κινηματογραφικό 2017, καθώς στα σχέδια για τη χρονιά εντάσσεται και η ανάδειξη του κινηματογράφου εκτός του θεάτρου.


Δεν ξέχασε κανέναν η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου, που ανέδειξε την ομαδικότητα πίσω από κάθε έργο και προσπάθεια. "Χωρίς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί τίποτα από όσα σχεδιάσαμε" είπε και μνημόνευσε τους Θόδωρο Γκαντή, Χασάν Χασάν, Μαρία Μερέτη, Χρύσα Τακά, Μιχαέλα Μελένγκου, Ρένα Σταυρίδου, ανθρώπους που στηρίζουν σώμα και πνεύμα το θέατρο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εργαζομένους, Θεανώ Πασχάλη, Μαρία Κεραμέα, Γιάννη Τζατζανά, Ελένη Γκαρτσώνη, Τόλη Ταρνανά, αλλά και τους συνεργάτες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., οι οποίοι -εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας- καταθέτουν την ψυχή και τη δουλειά τους, συχνά χωρίς την αντίστοιχη πληρωμή, λόγω της αγάπης τους για το θέατρο. Ξεχωριστό "ευχαριστώ" επεφύλασσε για τη δασκάλα των εργαστηρίων Άννυ Μαχαιροπούλου, αλλά και τα μέλη του τμήματος προχωρημένων, που σύμφωνα με την κα. Μενεσελίδου "έχουν την παιδεία εκείνη που μας επιτρέπει να κάνουμε θεατρικές παραστάσεις, πολλές φορές με επαγγελματικούς όρους".


Οι πρωτοπορίες που εισήγαγε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το τελευταίο διάστημα αφορούν σε δυο άξονες: αφενός τον πολύγλωσσο χαρακτήρα του κι αφετέρου τη διεύρυνση της κοινωνικής προσφοράς. "Οι δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για το 2017είναι πολλές, αφορούν το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό θέατρο, σεμινάρια, κοινωνικές παρεμβάσεις, κινηματογράφο", επιβεβαιώνει η πρόεδρος.


Αναφορικά με τον πολύγλωσσο χαρακτήρα, ήδη "ανέβηκε" η πρώτη παράσταση στα τουρκικά, που συγκέντρωσε θετικά σχόλια από τη μειονότητα, όχι μόνο για αυτό καθεαυτό το θέαμα αλλά και για την προσφορά πολιτισμού προς όλους, ανεξαρτήτως γλώσσας. Σε αυτή την παράσταση αρωγοί στάθηκαν ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Εμρέ Αχμέτ και το μέλος του ΔΣ, που προέρχεται από την αντιπολίτευση, Χασάν Χασάν. Στο επόμενο διάστημα, μάλιστα, και συγκεκριμένα περί τον Μάιο, θα έρθει στην Κομοτηνή και η πρώτη παράσταση στα ρωσικά. Αρωγός αυτή τη φορά η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Αφροδίτη Καρελιάδου. "Υπάρχουν άνθρωποι από την πόλη, που εμφανώς ή αφανώς στηρίζουν τη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., κι άνθρωποι που καταθέτουν καθημερινά τις δημιουργίες και τις προτάσεις τους στο θέατρο", διαπιστώνει η κα. Μενεσελίδου.


Εξίσου σημαντική δράση, η οποία αποδεικνύει την ευαισθησία των ανθρώπων του θεάτρου, έχει να κάνει με τη σχέση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.  Οι ασθενείς χρειάζονται διέξοδο στην αρρώστια τους, ιδίως όταν αυτή είναι σοβαρή, και το θέατρο μπορεί να εξυγιάνει για λίγο αυτούς του ανθρώπους. Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ξεκινάει συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και, συγκεκριμένα, την παιδιατρική κλινική, με παραστάσεις για τους μικρούς ασθενείς του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε