fbpx Δημοτικά καταστήματα: Δημοπρατήθηκαν 9, εκμισθώθηκαν 3
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δημοτικά καταστήματα: Δημοπρατήθηκαν 9, εκμισθώθηκαν 3

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοτική Αγορά
Δημοπρασία
Δήμος Κομοτηνής

Σε δημοτική αγορά και Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ)

Τα άμεσα σχέδια αναβάθμισης της δημοτικής αγοράς

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε τιμές "αγοράς" διαθέτει ακίνητα ο Δήμος Κομοτηνής, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει την περιουσία του και να φέρει έσοδα στα ταμεία του. Και μπορεί οι δύο δημοπρασίες που διενήργησε πρόσφατα η δημοτική επιχείρηση αξιοποίησης & διαχείρισης δημοτικής περιουσίας & κοινόχρηστων χώρων «Νέστωρας Τσανακλής» Α.Ε. να μην απέφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όμως οι ενέργειες στην παραπάνω κατεύθυνση δεν σταματούν. Οι δημοπρασίες έλαβαν χώρα σε μία οικονομική συγκυρία δύσκολη, με αρκετούς ενδιαφερόμενους να εκφράζουν την πρόθεση εκμίσθωσης, όμως να μην προχωρούν σε αυτήν λόγω της προσμονής υλοποίησης προγραμμάτων.

Πρόκειται για προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ που δίνουν τη δυνατότητα σε διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών να δραστηριοποιηθούν με δική τους επιχείρηση. Όμως μέχρι να τελεσφορήσουν, οι επαγγελματίες τηρούν στάση αναμονής. 


Έτσι από τα εννέα καταστήματα σε δημοτική αγορά και Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) που δημοπρατήθηκαν από την «Νέστωρας Τσανακλής» Α.Ε. εκμισθώθηκαν τα τρία, δύο στη δημοτική αγορά και ένα στο ΔΑΚ. Από το σύνολο των 73 καταστημάτων της δημοτικής αγοράς, σήμερα κενά παραμένουν μόλις έξι. Μέχρι την επόμενη δημοπρασία η πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας Σιμπέλ Μουσταφάογλου κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν την πρότασή τους προς εκμίσθωση των κενών δημοτικών ακινήτων.

Είπε συγκεκριμένα "μέχρι να προκηρυχτεί η επόμενη δημοπρασία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν σε εμάς, στην εταιρεία, με δικά τους αιτήματα που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορούν να μισθώσουν μαγαζιά με αίτημα και με απόφαση του συμβουλίου και χωρίς να προκηρυχθεί η δημοπρασία. Έτσι σκεφτόμαστε να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουν μείνει κενά" και πρόσθεσε "καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να μπορεί ο κόσμος να νοικιάζει μαγαζιά σε καλές τιμές, οι τιμές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις τιμές που υπάρχουν σε όλη την αγορά, χωρίς να δημιουργείται ανταγωνισμός ή περαιτέρω τριβές με τα γύρω καταστήματα ή την αγορά. Με αυτό θα επωφεληθεί ο Δήμος και θα αξιοποιηθούν και τα ακίνητά του". 


Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας δε σημαίνει μόνο εκμίσθωση, αλλά και αναβάθμισή τους, προς όφελος των δημοτών. Ειδικά για τη δημοτική αγορά Κομοτηνής υπάρχει άμεσο σχέδιο παρέμβασης και αυτό μας αναλύει η κα Μουσταφάογλου: "Έχουμε στο πρόγραμμα να φτιάξουμε τη στέγη της δημοτικής αγοράς που έχει προβλήματα.

Φυσικά υπάρχει και ο σχεδιασμός του Δήμου Κομοτηνής που θέλει να το εντάξει σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα για να μπορεί να γίνει ανακαίνιση όλης της δημοτικής αγοράς, έτσι ώστε να αποκτήσει μια διαφορετική εικόνα. Μακάρι να βρεθεί με την καινούρια χρονιά ένα πρόγραμμα στο οποίο να μπορεί να ενταχθεί η αγορά. Αυτός είναι ο στόχος μας κυρίως, αλλά μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε την συντήρηση του κτιρίου για να μην έχουμε προβλήματα τον χειμώνα. Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για να γίνει μόνωση της σκεπής, η οποία είχε εγκαταλειφτεί πάρα πολλά χρόνια και δημιουργούνται προβλήματα. Πιστεύω ότι μέχρι τις επόμενες βροχές και κακοκαιρίες να έχει τελειώσει αυτό το θέμα". 


Η δημοτική επιχείρηση αξιοποίησης & διαχείρισης δημοτικής περιουσίας & κοινόχρηστων χώρων «Νέστωρας Τσανακλής» Α.Ε. έχει επίσης στην ιδιοκτησία της κτίριο στην Βασιλέως Παύλου, με εκμισθωμένα μαγαζιά και γραφεία, ενώ ορισμένα γραφεία έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει νηφάλια τα τεκταινόμενα  του προχθεσινού διαδικτυακού περιφερειακού συμβουλίου, δεν θα παραμείνει μόνο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της αποχώρησης της περιφερειακής αρχής.