fbpx Αν. Δημοσχάκης: «Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει η Τουρκία»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Αν. Δημοσχάκης: «Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει η Τουρκία»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Έβρος
Νίκος Μελέτης

Ν. Μελέτης: «Η κατασκευή του φράχτη πρέπει να προχωρήσει»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τη δική του άποψη για όσα συνέβησαν στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ο κος Δημοσχάκης, συντασσόμενος στην κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε ότι δεν έγινε κατάληψη ελληνικού εδάφους και τόνισε ότι η Τουρκία εργάζεται μόνιμα στην κατεύθυνση δημιουργίας κρίσεων.

«Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος πέτυχε μεταπολεμική νίκη έναντι της Τουρκίας και μάλιστα εδώ στον Έβρο, διότι ο γείτονας εφαρμόζει πολιτικές που δεν προάγουν την καλή γειτονία και δεν τηρεί επακριβώς το Διεθνές Δίκαιο. Και συνεχώς αμφισβητεί, ανορθόγραφα διαβάζει και προκαλεί.

Προκαλεί σε όλη την περιοχή, εργαλειοποιεί πρόσωπα που είναι σε ανάγκη, εφαρμόζει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων σε όλη την τουρκική επικράτεια, χωρίς διαπιστεύσεις, αλλά όμως οι εισερχόμενοι να κατάγονται από χώρες που είναι ομόθρησκες.

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά απειλεί το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας γιατί η Τουρκία δημιουργεί μεταναστευτικό στρατό, που απέδειξε ότι τους λαθροδιακινεί», είπε ο βουλευτής.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «εμείς διαπιστώσαμε ότι το αποτρεπτικό εμπόδιο στο προγεφύρωμα του Κάραγατς ήταν πολύ χρήσιμο και απέτρεψε τη σύγκρουση σώμα με σώμα. Υπάρχουν ευαίσθητα σημεία κατά μήκος της παρέβριας περιοχής, που ενδεχομένως να τα εκμεταλλευτούν οι γείτονες και  να δημιουργήσουν προβλήματα. Διότι ο γείτονας είναι επίμονος».

«Ναι» Δημοσχάκη στη συνέχιση του φράχτη σε όλο τον Έβρο
Ο κος Δημοσχάκης τάσσεται υπέρ της συνέχισης του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου και έχει την άποψη ότι αυτό ενοχλεί την Τουρκία. «Γνωρίζοντας ότι εμείς θα θωρακίσουμε με μέτρα τεχνικής προστασίας τις ευαίσθητες περιοχές, θέλει να αποτρέψει, ξεκινώντας από τα fakenews. Ασκούν ψυχολογικές επιχειρήσεις ενός κράτους και μιας ηπείρου που λέγεται Ευρώπη (εν οι Τούρκοι)».

Επιμένει δε ότι «τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει η Τουρκία, αλλά αυτό που θέλει είναι να αποτρέψει τα μέτρα τεχνικής προστασίας» και ότι «εμείς απαντήσαμε ότι τα μέτρα αυτά, δεν θα είναι επί της συνοριογραμμής, θα είναι σε ελληνικό έδαφος».

Τέλος, ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα. Είμαστε κυρίαρχο κράτος, γνωρίζουμε τα σύνορά μας, που προκύπτουν από επίσημες διαδικασίες. Εμείς θα προχωρήσουμε όπως έχει σχεδιαστεί σε μέτρα προστασίας των συνόρων μας. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε καμία διαδικασία σύστασης επιτροπών για το συγκεκριμένο θέμα».

Με υπευθυνότητα και υπαιτιότητα της γειτονικής χώρας, από τότε που είχαμε τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές, έπαψε να λειτουργεί η γειτονική χώρα στα πλαίσια των διασυνοριακών επιτροπών.

Νίκος Μελέτης: «Να προχωρήσει η κατασκευή του φράχτη»
Υπέρ της συνέχισης και ολοκλήρωσης του φράχτη κατά μήκος του Έβρου τάχθηκε και ο διπλωματικός συντάκτης Νίκος Μελέτης σημειώνοντας όμως ότι επί της «κρίσης» στα σύνορα «θα μπορούσε να είχε υπάρξει μία πιο έγκαιρη ενημέρωση στα κόμματα από την κυβέρνηση».

Ο Νίκος Μελέτης πιστεύει επίσης ότι «ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί με έναν απλό τρόπο, η Τουρκία προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί για να θέσει θέμα χερσαίων συνόρων, το οποίο δεν υφίσταται. Το μόνο που υπάρχει είναι η αποτύπωση των συντεταγμένων πάνω στο χάρτη ανάλογα με τη ροή του ποταμού Έβρου, η οποία κάθε τόσο αλλάζει. Η Τουρκία δεν θέλει να γίνει ο φράχτης, γιατί θα αφοπλιστεί».

Καταλήγοντας ο διπλωματικός συντάκτης υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη. Στο σημείο αυτό έχει σταματήσει η κινητικότητα, όπως λέει η κυβέρνηση, και πρέπει να κινηθεί με σχέδιο η ολοκλήρωση του φράχτη. Έτσι θα μπει και ένα τέλος στην αμφισβήτηση που θέτει η Τουρκία».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.