fbpx Δήμος Κομοτηνής: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός δημοτών που ρύθμισε χρέη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
Η ΤΡΙΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δήμος Κομοτηνής: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός δημοτών που ρύθμισε χρέη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οφειλές
Δήμος Κομοτηνής
Δημήτρης Πολιτειάδης

Σε καθεστώς ρύθμισης 1,5 εκ. ευρώ χρέη 330 δημοτών

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε 1,5 εκ. ευρώ ανέρχεται το ποσό χρεών που υπάχθηκε σε ευνοϊκή ρύθμιση έως εκατό δόσεις, με τον αριθμό των δημοτών που έκαναν χρήση αυτής της ρύθμισης να φτάνει τους 330. Πρόκειται για την τρίτη ρύθμιση που ενεργοποιήθηκε για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2014 και εντεύθεν, με τον Δήμο Κομοτηνής να καλεί τους οφειλέτες του να κάνουν χρήση αυτής. 


Οι οφειλέτες του Δήμου μπορούσαν να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους που είχαν προκύψει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, με δυνατότητα έως και 100 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων. Η ημερομηνία υποβολής αίτησης έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2017 και ο αριθμός των δημοτών που υπέβαλλαν αίτηση και εντάχθηκε τελικά στη ρύθμιση είναι 330, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στον "Χ" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση. 


Παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία με ρυθμίσεις που "έτρεξαν" στο παρελθόν από τον Δήμο, ο κος Πολιτειάδης αναδεικνύει ότι ο αριθμός δημοτών που ρύθμισε χρέη με την τελευταία ρύθμιση τριπλασιάστηκε. 


"Ενώ στις προηγούμενες ρυθμίσεις είχαμε κινηθεί περίπου στα 100 αιτήματα, ο αριθμός αυτή τη φορά τριπλασιάστηκε και είναι πολύ ικανοποιητικός και ως προς τον αριθμό δημοτών και ως προς το ποσό" και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα ποσά ανά δημότη που υπήχθησαν στη ρύθμιση "είναι υλοποιήσιμα και αν κάποιος το βάλει στο πρόγραμμά του μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή των δόσεων". 


Είχε προηγηθεί μία καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών που είχαν οφειλές προς τον Δήμο, αρχής γενομένης από 31 Ιουλίου 2017 οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός Νόμος ρύθμισης χρεών σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. "Ήρθε το αποτέλεσμα", είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος και τόνισε "είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας της διοίκησης και του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη για οικονομική εξυγίανση του Δήμου. 


Όλα αυτά τα βήματα που κάνουμε γενικά αλλά και αυτό φέρνουν αποτέλεσμα, δηλαδή ο Δήμος είναι νοικοκυρεμένος και είναι η δεύτερη χρονιά που έχουμε θετικό πρόσημο στον ισολογισμό. Και φυσικά αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται".


Η διοίκηση του Δήμου φιλοδοξεί μέσω της ρύθμισης να εισπράξει το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ. "Είναι χρήματα που θα μπούνε στα Ταμεία και όλο αυτό είναι προς όφελος του Δήμου, γιατί διαφορετικά πιθανόν αυτά τα ποσά να μην μπορούσαν να εισπραχθούνε. Το όφελος για το Δήμο είναι ότι θα έχουμε επιπλέον εισροές χρημάτων και θα έχουμε αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων, εφόσον βέβαια τηρήσουν τη ρύθμιση", ανέφερε ο κος Πολιτειάδης.


Παράλληλα θα αποφευχθεί η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, που είχαν αυξηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα όμως για το φετινό έτος βαίνουν μειούμενοι. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε σε 4.500 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ το 2017 ο αριθμός των κατασχέσεων είναι 2.800. 


"Ελάτε και ρυθμίστε για να αποφύγετε την ταλαιπωρία των κατασχέσεων", ήταν άλλωστε το μήνυμα της διοίκησης του Δήμου προς τους δημότες, από την αρχή ενεργοποίησης της ρύθμισης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων Εβριτών και Trelacademy εδώ και μια 5ετία,   με την συνεπικουρία του δήμου Κομοτηνής και  τη συμμετοχή πολλών συλλόγων αυτή τη φορά,  έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα,  ό