fbpx Διχαστικός λόγος Χαμπίπ Ογλού με φόντο την «πράσινη» Θράκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Διχαστικός λόγος Χαμπίπ Ογλού με φόντο την «πράσινη» Θράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού
Θράκη

Παρ’ ότι η ελληνική Πολιτεία έχει εγγυηθεί την ίση μεταχείριση όλων των θρησκειών στην εποχή του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, δίχως καμία νομιμοποίηση η παραθεσμική κι αυτοαποκαλούμενη ως «αιρετή μουφτεία Κομοτηνής» διεξάγει έρανο

Διονύσης Βοργιάς

Την ίση μεταχείριση όλων των θρησκειών την εποχή των απαγορεύσεων του κορωνοϊού έχει εγγυηθεί η ελληνική πολιτεία, ωστόσο «κύκλοι» της μειονότητας με έωλα επιχειρήματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκ του μη όντος και επικαλούνται δήθεν θρησκευτική ανισότητα.

Πρωτεργάτης σε αυτή την εκστρατεία που βάλλει κατά της ελληνικής πολιτείας, είναι ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού, ο οποίος τιτλοφορεί προκλητική του ανακοίνωση ως εξής: «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στους αυθαίρετους περιορισμούς με πρόσχημα τον κορονοϊό, κατά τη διάρκεια του ιερού Ραμαζανιού!».

Ως αυθαίρετους περιορισμούς, ωστόσο, δεν καταγράφει τίποτα άλλο παρά ασάφειες, καθώς η ελληνική πολιτεία όχι μόνο έχει εγγυηθεί ώστε όλα όσα αφορούν τις εκκλησίες, να αφορούν και τα τζαμιά, αλλά προέβη σε μία μεγάλη πράξη σεβασμού προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, επιτρέπει την -μέσω μεγαφώνου σε χαμηλό τόνο- πρόσκληση σε προσευχή που γίνεται την περίοδο του Ραμαζανιού από τον μουεζίνη, παρ' ότι μεγάφωνα δεν επιτράπηκαν στις εκκλησίες σε καμία περίπτωση.

Σε μία εποχή, δηλαδή, κατά την οποία οι χριστιανοί γιόρτασαν το Πάσχα από τα σπίτια τους -κάτι που αναγνωρίζει κι ο ίδιος ο κος Χαμπίπ Ογλού στην επιστολή του- σεβόμενοι την υγειονομική «μάχη» της χώρας μας με τον κορωνοϊό, λέει στην ανακοίνωση: «στη χώρα μας, ορισμένοι κύκλοι άρχισαν να θέτουν διάφορους περιορισμούς σε αυτόν τον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού χρησιμοποιώντας σαν ευκαιρία τον κορωναϊό», αναφέροντας ως δήθεν περιορισμούς τον διορισμό ιμάμηδων, την κλήση σε απολογία ιμάμη για να διερευνηθεί εάν τέλεσε ή όχι μαζική προσευχή σε τζαμί, αλλά και την τέλεση αλλά με υγειονομικούς περιορισμούς των τυμπανοκρουσιών.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο κος Χαμπίπ Ογλού στην επιστολή του αναφέρεται στους μουσουλμάνους της Θράκης ως «Τούρκους».

Έρανος με νομικά ερωτηματικά
Εν τω μεταξύ, εδώ και μερικές ημέρες η αυτοαποκαλούμενη ως «αιρετή μουφτεία Θράκης», η οποία μάλιστα διατηρεί ενεργούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο με αυτό το όνομα, παρ’ ότι δεν είναι αναγνωρισμένη από την ελληνική πολιτεία, απευθύνει κάλεσμα συγκέντρωσης χρημάτων από μουσουλμάνους της περιοχής.

Προφανώς, η παραθεσμική και μη αναγνωρισμένη οργάνωση, δεν διαθέτει νομιμοποίηση να πραγματοποιεί εράνους ισχυριζόμενη πως είναι η «μουφτεία» της Κομοτηνής! Η όλη λειτουργία της μη αναγνωρισμένης αυτής οργάνωσης, άλλωστε, συνιστά «ωμή» παρέμβαση παραθρησκευτικών ή/και παραπολιτικών «κύκλων» στα εν οίκω της Ελλάδας και -απορίας άξιο είναι- γιατί δεν έχει υπάρξει έλεγχος των λογαριασμών που διατηρεί η οργάνωση στο διαδίκτυο και παραμένουν «ανοιχτοί» για το κοινό. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ