fbpx Δέκα χρόνια "Δύναμη Ψυχής" ενημέρωσης, δράσης, εξωστρέφειας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δέκα χρόνια "Δύναμη Ψυχής" ενημέρωσης, δράσης, εξωστρέφειας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλλογος Καρκινοπαθών Δύναμη Ψυχής
Δύναμη Ψυχής
Βραβεύσεις
Κοπή πίτας

Μεταξύ των βραβευθέντων και ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Γκαράνης, γιατί επί επτά συνεχή χρόνια παραχωρεί δωρεάν το γυμναστήριό του στα μέλη του συλλόγου

Διονύσης Βοργιάς

Δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας συμπλήρωσε ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων ν. Ροδόπης "Δύναμη Ψυχής". Η επετειακή εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 20/1 στο κέντρο διασκέδασης Diamond, στο πλαίσιο και της κοπής της ετήσιας βασιλόπιτας του συλλόγου.

Με την παρουσία τους τίμησαν πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Σωτηρακόπουλος, Δημήτρης Πολιτειάδης, Κατερίνα Ιωαννίδου, ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Νέου Σιδηροχωρίου Γιάννης Κυριαζής, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζηλούδης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ελένη Λαφτσή, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ και υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, η πολιτευτής ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Μανανάς, ο ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Απόστολος Ιωάννου, και άλλοι.

Η δράση του συλλόγου είναι πολυποίκιλη και την ανέδειξε η πρόεδρός του Ροδούλα Κοκκινάκη, η οποία δεν έκρυψε ότι στην αρχή της δεκαετίας "τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά με μικρά βήματα φτάσαμε σιγά - σιγά στο σήμερα". Κατά την ίδια "καταφέραμε αυτά τα δέκα χρόνια να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι, να μην φοβάται να πει ότι νοσεί από καρκίνο, να συμμετέχει στις δράσεις μας. Αυτό αποδείχθηκε τον Οκτώβριο του '18, οπότε είχαμε πάνω από 1.000 άτομα στον περίπατο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα πλέον να το δημοσιοποιήσει, ενώ παλιά ντρεπόταν. Καθημερινά έρχονται στον σύλλογο, ενημερώνονται και διεκδικούν. Ο ενημερωμένος ασθενής είναι ο σωστός ασθενής, γιατί ξέρει πως θα μιλήσει και στον ιατρό του, πως να τον επιλέξει και ξέρει τι να κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του". Η κα Κοκκινάκη ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν τον σύλλογο.

Τιμητικές βραβεύσεις αφανών συντελεστών
Επτά βραβεύσεις έκανε ο σύλλογος στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Τα βραβεία φιλοτέχνησε δωρεάν ο εθελοντής του συλλόγου Χάρης Μουρελάτος. Αναλυτικά, βραβεύτηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος αποδέχθηκε την βράβευση στο πρόσωπο όλου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς οι αποφάσεις δωρεάν παραχώρησης του χώρου είναι ομόφωνες. Ο Γιάννης Γκαράνης υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, γιατί ως ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Planet, για επτά συνεχή χρόνια παραχωρεί δωρεάν το γυμναστήριο για τις αθλητικές δράσεις του συλλόγου. Η γυμνάστρια του συλλόγου Αθανασία Αποστολίδου. Οι καθηγήτριες ιταλικών Σίσσυ Ρωμανά και Λαμπρινή Κοτσίλα. Ο λογιστής του συλλόγου Εμίν Αμέτ. Η διαχρονική εθελόντρια Μαρίνα Καλουτσάκη.
 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όνειρο θερινής νυκτός για το νέο ακαδημαϊκό έτος το τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ για το Διδυμότειχο.