fbpx Δ. Κουτσούμπας: "Μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα και ματωμένα πλεονάσματα"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: "Μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα και ματωμένα πλεονάσματα"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Κουτσούμπας
ΚΚΕ
Σάπες
Προεκλογική ομιλία

Περιόδευσε το πρωί στις Σάπες όπου ανέπτυξε επαφές κι έκανε προεκλογική ομιλία σε Σάπες και Κομοτηνή, ζήτησε ισχυρό ΚΚΕ σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή, Ελληνικό Κοινοβούλιο

Διονύσης Βοργιάς

Διήμερη περιοδεία στην Θράκη ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνει σήμερα Παρασκευή 29/3 ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την φαρμακοβιομηχανία Pharmathen στις Σάπες. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Δ. Παπατολίδης, ο βουλευτής του κόμματος Γ. Δελής, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Βογιατζής ο οποίος είναι και εργαζόμενος στη φαρμακοβιομηχανία, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Ν. Βαργεμίδης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κομοτηνής Ν. Φακιρίδης, μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε με τους εργαζομένους στις Σάπες κι έκανε σχετική ολιγόλεπτη ομιλία, ενώ ακολούθως έκανε κεντρική ομιλία σε καφενείο της κωμόπολης. Αντίστοιχη ομιλία πραγματοποίησε τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Πέμπτης στο ΡΕΞ Κομοτηνής. Η περιοδεία του συνεχίζεται σήμερα στον Έβρο. Αναφορικά με την ομιλία του, ο κος Κουτσούμπας ανέπτυξε πλήθος ζητημάτων, που ακολουθούν.

Εξελίξεις στην οικονομία και την ΕΕ
Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως "είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις, γι' αυτό που διαφημίζεται ως “τέλος των μνημονίων” και ως “άνοιγμα του δρόμου για μια ανάπτυξη με σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και το λαό”. Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι σε αυτόν τον τομέα με τις πολιτικές που ασκούνται, κι όχι μόνο γιατί η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα μεγέθη, η οικονομία της εξαρτάται πάρα πολύ από τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, όπου όλο αυτό το “λαμπρό” υποτίθεται οικοδόμημα καταρρέει, αυτό που θα τρώγαμε με “χρυσά κουτάλια”, που θα αναπτυσσόταν και θα ζούσαν όλοι οι λαοί πολύ καλύτερα, τώρα να δημιουργούνται τάσεις διάσπασης της ΕΕ, αντί για ενοποίησης όπως διαφημίζουν. Αλλά και γιατί όλες οι κατευθύνσεις της Κομισιόν, της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι στην κατεύθυνση “μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα, ματωμένα πλεονάσματα”, που θα παίρνονται απ’ το λαϊκό εισόδημα και μια σειρά άλλα ζητήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, γι’ αυτό εμείς μιλάμε για μεταμνημονιακό μνημόνιο".

Τα κόκκινα δάνεια προβληματίζουν τα νοικοκυριά
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα κόκκινα δάνεια λέγοντας πως "οι εξαγγελίες των τελευταίων μηνών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα πήγαν περίπατο! Έτσι πολύ λιγότεροι θα διευκολυνθούν κι αυτό μόνο μέσα στο 2019 κι αυτό για ορισμένες κατηγορίες, που είναι λιγότερες, και για μικρότερο ποσό απ’ αυτό που υποσχόταν". Ανέδειξε την αντιπρόταση του ΚΚΕ: "Την στιγμή που υπάρχει κατατεθειμένη, χτες την ξανακαταθέσαμε, πρόταση νόμου του ΚΚΕ να απαγορευτεί κάθε πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας μέχρι 250.000 ευρώ αντικειμενική αξία με εισόδημα 40.000 ευρώ και με προσαύξηση πέντε χιλιάδες για κάθε παιδί μέλος της οικογένειας και βεβαίως να παγώσουν τόκοι, χρέη ή άλλα που υπάρχουν. Και βεβαίως και για τη δεύτερη κατοικία όσοι έχουν πάλι θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα προστασίας".

Μήνυμα στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ
Για τις ευρωεκλογές, τις τοπικές εκλογές, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές, ο γ.γ. ζήτησε στήριξη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ και ενδυνάμωση του κόμματος σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, όταν οι τελευταίες πραγματοποιηθούν. "Τα κεντρικά ζητήματα αφορούν την κεντρική κυβέρνηση, ποιος κυβερνά δηλαδή κάθε φορά, αλλά και ποιος είναι αντιπολίτευση για να πιέζει, να διεκδικεί και να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρχουν μεγαλύτερες ανάσες ανακούφισης στον ελληνικό λαό, αλλά και το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, μετά τις 26 Μάη, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις ώστε περισσότερες φωνές να είναι σε σωστή προοδευτική κατεύθυνση. Γι' αυτό σας καλούμε να επιλέξετε το ΚΚΕ. Αλλά σημαντικό είναι και ποιοι θα είναι στις περιφέρειες και στους δήμους, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι όπου ξέρουμε ότι όλη αυτή η τοπική διοίκηση του κράτους είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, καλείται να υλοποιήσει κυβερνητικές κρατικές κυρίως πολιτικές και να διαχειριστεί τις ίδιες κατευθύνσεις που βάζουν η κεντρική εξουσία, το κράτος, οι κυβερνήσεις. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η μάχη είτε αφορά βουλευτικές εκλογές, είτε ευρωεκλογές είτε δημοτικές – περιφερειακές, είναι ενιαία", είπε αναλυτικά.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο προσκήνιο
Εκτός των ζητημάτων της οικονομίας, "οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές και στο γεωπολιτικό επίπεδο", καθώς σύμφωνα με τον γ.γ. "από την άποψη των συμφερόντων που έχουν και η άρχουσα τάξη της Ελλάδας, αλλά κυρίως η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, του ελληνικού λαού, θέλει να έχει προσβάσεις και σε διάφορους ενεργειακούς πόρους, πλουτοπαραγωγικές πηγές που υπάρχουν και στην Αν. Μεσόγειο στην περιοχή, που ανήκει στην Κυπριακή δημοκρατία, αλλά και στο Αιγαίο. Έχει στενή σχέση με τη Ρωσία, τη στιγμή που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αντιδρούν σε όλο αυτό το σκηνικό". Κατηγόρησε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να γίνει ο σημαιοφόρος των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, δίνοντάς τους συνεχώς νέες βάσεις".

Κόντρα στο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους να αφήσουν τα διλήμματα "ποιος από τους δυο, Τσίπρας ή Μητσοτάκης, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα είναι πρώτος, αυτή τη φορά να σκεφτούν να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Γιατί είναι το κόμμα που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά στις εκλογές, από καλύτερες θέσεις με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα", και κατέληξε στο εξής μήνυμα: "Εδώ τώρα με 15 βουλευτές μπορούμε και “ταρακουνάμε” τα νερά και μέσα στο κοινοβούλιο και έξω από αυτό, εμποδίζουμε να περάσουν χειρότερα μέτρα, πόσο μάλλον αν είναι μεγαλύτερη, πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική ομάδα, έτσι ώστε πραγματικά να ανοίξει ένας δρόμος για το καλό αυτού του τόπου και για το καλό της πλειοψηφίας των εργαζομένων".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και