fbpx Αυτοί που μένουν, αυτοί που φεύγουν…
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αυτοί που μένουν, αυτοί που φεύγουν…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Αποχωρούν μετά από 21 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση Γ. Πετρίδης και Σ. Μενεσελίδου

Το δικό τους «αντίο» είπαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ναβροζίδης, Γιώργος Ζηλούδης, Μανώλης Ταπατζάς, και Κατερίνα Ιωαννίδου, που επίσης αποχωρούν από το δημοτικό συμβούλιο

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η συγκίνηση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της τελευταίας 18ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, υπό τον Γιώργο Πετρίδη και την παρούσα σύνθεση. Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, αφού πρώτα δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, τραβώντας ακόμη και selfie, με τα συναισθήματα ανάμεικτα χαράς για το τέλος της θητείας και λύπης γιατί ορισμένοι δεν θα βρίσκονται από 1η Σεπτεμβρίου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης που αποχωρεί μετά από 21 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, μία αποχώρηση συνειδητή και κατ’ επιλογή. Τα ίδια χρόνια μετράει στην τοπική αυτοδιοίκηση και η Σοφία Μενεσελίδου που δάκρυσε απευθύνοντας τον αποχαιρετιστήριο λόγο της. Επιμέρους χαιρετισμούς έκαναν όσοι αποχωρούν από τα δημοτικά έδρανα, αλλά και όσοι επέλεξαν να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση από άλλο μετερίζι, όπως το περιφερειακό συμβούλιο. 

Πρώτη έλαβε τον λόγο η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, χαρακτηρίζοντας τιμή το γεγονός ότι προήδρευσε του δημοτικού συμβουλίου. Μιλώντας για τον δήμαρχο έκανε λόγο για «δάσκαλο, εσείς ήσασταν η αιτία ανάμειξής μου στα κοινά. Αναλάβατε στα δύσκολα και τα καταφέρατε. Θα λείψετε από το δημοτικό συμβούλιο». Η κα Στογιαννίδου θα είναι και στη νέα θητεία του δημοτικού συμβουλίου.

Λακωνικός στα λόγια ο απερχόμενος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία στο δημοτικό συμβούλιο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων. Εξήρε το γεγονός ότι δεν υπήρξαν εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι «μέσα από την συνεργασία και την γόνιμη αντιπαράθεση προκύπτει κάτι καλό για την πόλη και τους πολίτες».

Αποχωρεί η Σοφία Μενεσελίδου μετά από 21 χρόνια θητείας. Δάκρυσε μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση, δεν έκρυψε την συγκίνησή της και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων της.

Στο περιφερειακό συμβούλιο ως εκλεγμένη συνεχίζει η Φελίνα Καζάκου, που έκανε μία σύντομη αναδρομή στα 12 χρόνια θητείας της στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής και εξέφρασε την χαρά της για τις εμπειρίες που απέκτησε και τους ανθρώπους που γνώρισε. Χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο τον Γιώργο Πετρίδη και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Για το τέλος άφησε ένα παράπονο όταν είπε «δεν υλοποιήθηκαν πολλές από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης».

Συνεχίζει ως επικεφαλής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Ελένη Λαφτσή που ευχαρίστησε επίσης για τη συνεργασία το δήμαρχο Κομοτηνής και τους δημοτικούς συμβούλους.

«Το πρώτιστο είναι πως θα πάμε την πόλη ένα βήμα παραπέρα», τον στόχο αυτόν έθεσε για τη νέα θητεία η κα Λαφτσή και μνημόνευσε την συνδρομή των συναδέλφων της στην παράταξη. Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη της για το γεγονός ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχουν λιγότερες γυναίκες.

Το δικό τους «αντίο» είπαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ναβροζίδης, Γιώργος Ζηλούδης, Μανώλης Ταπατζάς, και Κατερίνα Ιωαννίδου, που επίσης αποχωρούν από το δημοτικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Ναβροζίδης κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και να εργαστούν για το καλό του Δήμου και των πολιτών. Μετά από εννέα χρόνια θητείας αποχωρεί ο κος Ζηλούδης λέγοντας προς όλους «ήμασταν μαζί στα δύσκολα, όχι στα εύκολα».

Στο περιφερειακό συμβούλιο ως εκλεγμένος θα συνεχίσει από 1η Σεπτεμβρίου 2019 ο Μανώλης Ταπατζάς αφήνοντας πίσω του τον Δήμο Κομοτηνής. Χαρακτήρισε την θητεία της διοίκησης πετυχημένη, καθώς όπως είπε αυτή ανέλαβε σε μία πολύ δύσκολη για την χώρα και τον Δήμο εποχή. Ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους υπαλλήλους του Δήμου, η Κατερίνα Ιωαννίδου ολοκληρώνοντας δύο θητείες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος εποχής και για τον Νίκο Φακιρίδη από τα δημοτικά έδρανα, το όνομα του οποίου μνημονεύτηκε πολλές φορές στην τελευταία συνεδρίαση, παρόλο που αυτός δεν κατάφερε να είναι παρών. Απών ήταν και ο επικεφαλής του Σπάρτακου Κώστας Καραΐσκος, αλλά εκ μέρους της παράταξης ο σύμβουλος Ιωάννης Ζαφειρίδης μετέφερε τις ευχές στον δήμαρχο Κομοτηνής.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής υπό τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη ορκίζεται το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο ίδρυμα Παπανικολάου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προσπαθούμε όπως όλοι οι εχέφρονες Έλληνες με τη στοιχειώδη νοημοσύνη, να αντιληφθούμε τους πραγματικούς  λόγους, που οδήγησαν  στην απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις