fbpx Αυτές τις γιορτές πάμε… Κομοτηνή!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αυτές τις γιορτές πάμε… Κομοτηνή!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Santa Run Κομοτηνής
ΔΚΕΠΠΑΚ

«Κοκκίνισε» το κέντρο λόγω Santa Run - Κάλεσμα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς

Θανάσης Τσολάκης

Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή του κόσμου στον «χριστουγεννιάτικο» περίπατο που έχει θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή, υπό την κωδική ονομασία «Santa Run». Φέτος ο στόχος του δρομέα Άη Βασίλη ήταν ακόμη πιο μεγάλος και οι συμμετέχοντες δεν φορούσαν απλά κόκκινα σκουφιά, αλλά ολόκληρες στολές.

Η αγορά κάθε στολής (σ.σ. οι στολές διετίθεντο σε δύο μεγέθη: παιδικό και ενηλίκων) αποτελούσε τον οβολό στο μεγάλο κουμπαρά της διοργάνωσης που είχε ως στόχο τη συγκέντρωση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για την αγορά ενός οχήματος που θα καλύψει τις ανάγκες των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ροδόπης.

Στόχος των διοργανωτών ήταν οι 15.000 ευρώ, ώστε να αγοραστεί εξ ολοκλήρου το όχημα, αλλά γίνονταν δεκτά και τα μπουκάλια λάδι που προσφέρονταν σε παλαιότερες διοργανώσεις.

«Μια Πόλη… Μια Δράση… Ένας Κοινός Σκοπός. Ο Δήμος Κομοτηνής, η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και o Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ συνδιοργανώνουν μία κόκκινη πορεία περιπάτου αφιερωμένη στον εθελοντισμό, και, συγκεκριμένα, στη δράση που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά ‘Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα’. Μία ξεχωριστή πορεία περιπάτου περίπου 2 χλμ. με αφετηρία το Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής γύρω από το κέντρο της πόλης και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία θα σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι διοργανωτές.

Αν και η συμμετοχή –όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι φωτογραφίες- ήταν μεγάλη, το οικονομικό αποτέλεσμα θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Αρτέμιδα Τσολάκη που είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run.

Κάλεσμα συμμετοχής από τους ανθρώπους της αγοράς 
Κάλεσμα να επισκεφθούν την χριστουγεννιάτικη Κομοτηνή απηύθυναν από κοινού η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κική Κωνσταντινίδου και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης. Αμφότεροι κάλεσαν τους Κομοτηναίους πρωτίστως να καταναλώσουν τα χρήματά τους στην τοπική αγορά, αλλά και όσους θέλουν να κάνουν μια εορταστική βόλτα, να έρθουν στην Κομοτηνή. 

Δόθηκε το σύνθημα
Οι Αη Βασίληδες του Santa Run δεν πήραν μόνο σύνθημα έναρξης για τον περίπατό τους, αλλά ο ίδιος ο περίπατος τους έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κομοτηνής για φέτος. 

Ο περίπατος τους κατέληξε στην πλατεία Ειρήνης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενώ από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ένα «χριστουγεννιάτικο σχέδιο διασκέδασης» για μικρούς και μεγάλους, τις δράσεις του οποίου παρουσίασε αναλυτικά προ ολίγων ημερών η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του