fbpx Αξιοπρεπείς εικόνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Αξιοπρεπείς εικόνες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
καθαριότητα
Ναυαγοσώστης
Δήμος Κομοτηνής

Σχετικά ικανοποιητική παρουσιάζεται η κατάσταση από την δημοτική και ιδιωτική πρωτοβουλία, σε σχέση τουλάχιστον με όσα έχουμε δει κατά το παρελθόν

Διονύσης Βοργιάς

Όσο το δυνατό καλύτερα έτοιμο είναι το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής, από πλευράς δημοτικής και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε σχέση με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία εμφανιζόταν την τελευταία μόνο στιγμή και η δημοτική αρχή έπραττε ελάχιστα μόνο στο παραλιακό μέτωπο, η κατάσταση πλέον είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής.

Στην θέση τους οι ιδιώτες
Από νωρίς έστησαν τα καφέ - μπαρ της Αρωγής ιδιώτες. Οκτώ είναι οι θέσεις αιγιαλού που δημοπρατήθηκαν πριν δύο χρόνια για τριετή διάρκεια από τον Δήμο Κομοτηνής. Η τριετής διάρκεια των δημοπρασιών έδωσε την ευκαιρία αυτά τα χρόνια και φέτος (που είναι η τελευταία χρονιά) στους ιδιώτες να αναπτύξουν τον εξοπλισμό τους και να ανοίξουν τα καταστήματά τους όσο νωρίς το επιθυμούσαν. Έτσι, από τις αρχές Μαΐου σιγά  - σιγά και από τις αρχές Ιουνίου πιο οργανωμένα, στήθηκαν στο σύνολό τους τα καφέ – μπαρ, προσφέροντας επιλογές για όσους επιθυμούν μπάνιο σε οργανωμένη θέση. Από την άλλη, εκατοντάδες μέτρα ακτογραμμής είναι ελεύθερα για όσους επιθυμούν να στήσουν την δική τους ομπρέλα. Τα μοναδικά σημεία που βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, είναι οι χώροι που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ στην ακτή Φαναρίου.

Καθαριότητα από τον Δήμο
Τα τμήματα Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας της Διεύθυνσης και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής εξόρμησαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Φανάρι προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες στον παραθαλάσσιο οικισμό του Δήμου Κομοτηνής. Γύρω από το λιμάνι, σε άλλους κοινόχρηστους χώρους μέσα στον οικισμό, παραπλεύρως του κάμπινγκ, έγιναν εργασίας καθαριότητας, κοπής χόρτων και αποκομιδής, οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Άλλωστε το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο αρχίζει σήμερα και είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες λουόμενοι θα εξορμήσουν στο παραλιακό μέτωπο. Είχαν προηγηθεί εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στις ακτές Φαναρίου και Αρωγής, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Κομοτηνής Γιάννη Μουρτίδη να δηλώνει στον «Χ»: «Όλες οι παραλίες είναι διαθέσιμες για τους πολίτες».

Την ερχόμενη εβδομάδα το Seatrack
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας στην παραλία Ιουλία στο Φανάρι αναμένεται να τοποθετηθεί και ο μηχανισμός seatrack για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Αυτή θα είναι η τρίτη χρονιά ύπαρξης αυτής της υποδομής, η οποία πέρσι βελτιώθηκε και με περιμετρικά έργα. 

Ναυαγοσωστική κάλυψη
Κανονικά από 1η Ιουνίου βρίσκονται στις θέσεις τους στην παραλία Αρωγής οι ναυαγοσώστες που προβλέπονται από το νόμο για πολυσύχναστες παραλίες – όπως η παραλία Αρωγής. Τρεις ναυαγοσώστες έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμους πύργους, υπάρχει ένας συντονιστής ναυαγοσώστης και δύο ναυαγοσώστες σε σκάφος, για όλη την ακτογραμμή. Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 το πρωί έως και τις 17:30, καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες. Τέλος, με δεδομένο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η κινητικότητα στο παραλιακό μέτωπο – εάν το επιτρέψει ο καιρός – αναμένεται υψηλή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ